Jak budete řešit EET?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy někde četla, že na tuhle slevu nedokládáš náklady a uplatňuješ ji v prvním roce, kdy jedeš přes EET.
Taky jsem to tak pochopila, dneska byla o EET příloha v Mladé Frontě Dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Náklady na pořízení základního vybavení si v daném roce, ve kterém poprvé poplatník zaevidoval tržbu, může odečíst slevou na dani ve výši 5000 Kč od daně z příjmů, a to nejvýše do částky kladného rozdílů mezi 15 % dílčího základu daně ze samostatné činnosti a základní slevy na poplatníka.
Co tím myslí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V lidské řeči to znamená, že si odečtete až 5000 tis. v závislosti na výši svého základu daně. Když máte základ malý, může to být méně než 5 tis. Ty peníze si můžete odečíst, aniž byste prokazovala, zda a za co jste je utratila. Když to trochu přeženu, pokud už máte počítač s internetem a vezmete si třeba Teetu za 0 Kč v tarifu Dotace, tak si za těch 5000 nezaplacených na dani můžete koupit třeba vánoční dárky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to celý eet není až tak hroznej děs jak se zdálo. @Teeta
Když už o tom něco víte co je pravdy na tom že na zařízení které bude používáno eet nesmí vužíváno na nic jíného než je eet
a na tom že zařízení nesmí být přemisťováno z provozovny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není na tom pravdy ani zbla. Zařízení může být využíváno na cokoli a přenášeno kamkoli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedy vážení to je debata
chápu ty rady a informace co si předáváte, ale co to stěžování si na zaměstnance a popřípadě i klienty. Od vás bych si tak nechala zajistit nějakou službu nebo bych si od vás něco koupila, když vidím jaký tady padají vyjádření třeba zřejmě i o vašich klientech, ať současných či budoucích, to je opravdu úroveň
Nehodlám rozjíždět debatu zaměstnanec X podnikatel a kdo je na tom hůř a kdo je líp apod. Tak daleko se nesnížím, vše má své pro a proti. Nicméně si uvědomme, že každý má možnost volby a pokud je podnikání tak strašné, tak jdu prostě dělat toho zaměstnance
a samozřejmě to platí i obráceně. Pokud někdo vykřikuje jací jsou podnikatelé zloději, no tak může jít podnikat a může krást taky, když to tak spolehlivě ví a zřejmě závidí. Tohle přesně ten stát chce, rozklížit ty lidi snad na všech frontách, i na těch kdy to je naproste nesmysl, protože jak jsem řekla… každý máme možnost volby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady Bee víš tady ty kecy mají většinou jen podnikatelé těsně nad nulou, co nejsou schopni se pořádně uživit. A věřím tomu že o mě taky po dědině jdou fámy jakej sjem zloděj že jse msi už vydělal na dům a krásné auto. Dokonce mi jeden rok dělal daňové přiznání sousedka ( moje spolužačka ze základky) a neskutečně se divili jak moc platím na daních a soc+ zdrav. A to jsem ještě nměli zaměstnance.
Ale osobně si mslím že téma dobré.
Jen si myslím že by to mohl @admin promazat a nechat tu jen ty užitečné příspěvky, kteé někomu pomůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lady Bee to já vycházím ze zkušeností okolí, protože když na to dojde řeč, tak jedna či dva ku deseti slyším, je to dobře, podnikatelé okrádají, je dobře, že si na ně někdo došlápl. Argumenty, jak to jinde funguje nebo nefunguje, že je to zbytečná zátěž, koncentrace údajů a dat na jednom místě ve chvíli, kdy ministra financí dělá nějvětší oligarcha, že spolu s kontrolním hlášením dostává neuvěřitelně přesné informace o konkurenci, že tam, kde je to zavedeno to nic nepřineslo, jen byrokratickou zátěž a zvýšení počtu státních úředníků, už teď kvůli tomu nabírají další lidi do státní správy…a mohla bych pokračovat…to všechno se míjí, ani nad tím nepřemýšlí. Jen že nepoctivec řva a poctivci to mlže být jedno. Jo a další hláška, na argument o zvyšování výdajů, když nevyděláš, tak to nedělej. Vydělám, ale zbytečně musím platit další peníze. Takže proto, trvám si na tom, že kdyby zaměstnancům řekli, je tu zákon a by teď měsíčně budete dělat nějaký podrobnější co já vám souhrn něčeho, vyplňovat to do formulářů a odesílat na finančák. Věc, co samozřejmě navíc dělají účetní, které si to ale nechají zaplatit, takže vydátě třeba o 500 víc z výplaty, nelíbilo by se to. Ovšem když se jich to netýká, jejich peněz se to nedotýká, tak to se hesla typu, když nevyděláš nedělej šíří dobře. Znám velmi málo lidí, co nejsou OSVČ, co toto nehlásají.
A klidně to mlže admin smazat, až si to přečteš, aby to tady nezaclánělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:úplně zbytečná invektiva. Spousta živnostníků nejsou podnikatelé, ale obyčejní OSVČ, kteří dělají co umí, vydělají si víc, než je minimální mzda, za kterou by v mnoha krajích makali, ale vydělají tolik, že prostě každá 500 či 1000 navíc je pro ně znát. Jasně, že vysoce vydělávajícího podnikatele to nijak neomezí, drobné živnostníky, o které jde, ty ano, když ne ohrozí, tak jim prostě zbytečně ubere. A někdo může mít docela problém( jako ho mám já) s tím, kam se nám sune demokracie.
@Lady Bee víš tady ty kecy mají většinou jen podnikatelé těsně nad nulou, co nejsou schopni se pořádně uživit. A věřím tomu že o mě taky po dědině jdou fámy jakej sjem zloděj že jse msi už vydělal na dům a krásné auto. Dokonce mi jeden rok dělal daňové přiznání sousedka ( moje spolužačka ze základky) a neskutečně se divili jak moc platím na daních a soc+ zdrav. A to jsem ještě nměli zaměstnance.Ale osobně si mslím že téma dobré.
Jen si myslím že by to mohl @admin promazat a nechat tu jen ty užitečné příspěvky, kteé někomu pomůžou.
Takže to taky klidně může admin smazat, aby to nezaclánělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Souhlasím. OSVČ nemusí být podnikatel. Co je podnikatelského na tom, když chodím hrát na klavír do kavárny? Uživím se tím, výplata se mi liší podle počtu kšeftů, které za měsíc získám. Dávat tisícovku měsíčně navíc kvůli tomu, aby mohl Babiš efektivněji krást? I kdybych ji měla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas Já vypomáhám v baru, není můj, takže ti neřeknu, jaký systém ani jaké mašinky, to není moje starost, ale bude muset být zaměstnanec navíc, protože není šance stíhat obojí. Už jsme to vyzkoušeli, opravdu to nejde, říkala jsem, že bych tam Andrejka postavila, ať nalévá, tiskne a neodejde mu mezitím půlka otrávených lidí. Bohužel se jedná o prosperující podnik, kde je za barem frmol.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych Vás všechny poprosil jesli tuto diskusi můžeme přesunout do třeba již nějakého mrtvého postu jako je https://www.emimino.cz/…-eet-261371/
Tam si můžeme o tom pokecat, ale bylo by super kdyby tu někdo našel ucelené informace s tím co je na trhu za možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie to je takový alibistický zmetek. Po té, co se ukázalo, že e-shopy přijímací peníze z platebních bran nejsou schopny zajistit EET tak, jak je považováno, že to prostě technicky není možné, ministerstvo financí na to koukalo jak z jara a nebylo schopno to vyřešit, tak náhle lze výjimka, a ještě z něj nakonec bude lidumil, abychom byli vděční
![]()
Za eshopy lze napsat jen díky bohu za zásah vyšší moci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit