Jak budete řešit EET?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@jakanas píše:
no to právě taky nechápu. Tak třeba u O2 je to včetně připojení kasy na internet. Takžepokud někdo v provozovně internet nemá tak pro něho ten paušál může být i výhodný
takže ve zjednodušené řeči, ta pokladna se sama připojí prostě na wi-fi, co je v místnosti, přes internet se propojí s nějakým tím serverem finančáku, přijme od něj kód, sama to připraví na účtenku a tiskne, ano? Takto nějak? A data jsou uložena kde? V nějakém cloudu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Icestar píše:
Protože nejsem podnikatel, ale OSVČ (aktuálně samozřejmě na mateřské). Moje živobytí se s nějakou krabičkou a účtenkama neslučuje. Při troše dobré vůle by „se to“ asi nějak dalo. Ale ptám se - proč?
tak to převeď na bezhotovostní platby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress píše:
Jasně, vyžerou to opět ti samí, a ti ostatní si budou valit na černo, a ještě brát podporu, a žít z dávek. Jako super.
Samozřejmě že tohle šedou ekonomiku jen podpoří! Hloupý národ jásá, jak Babiš s černokněžníky zatočil, přitom se jen dobrovolně odevzdává do původního režimu. Všichni všecko vidí, slyší, všichni na všechny práskají… a Babiš bude jen kalkulovat s daty, co se kde čeho kolik prodává a jak to zúročit do vlastního podnikání. Ano, bude hůř.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
takže ve zjednodušené řeči, ta pokladna se sama připojí prostě na wi-fi, co je v místnosti, přes internet se propojí s nějakým tím serverem finančáku, přijme od něj kód, sama to připraví na účtenku a tiskne, ano? Takto nějak? A data jsou uložena kde? V nějakém cloudu?
teď úplně nevím o jakém řešení mluvíš. Ale podle toho co jsem se dočetl tak ano pokladna musí být připojena na wifi, lan, nebo mobilní internet. Ty se zaregistruješ na fú a dostanes svůj přístup, ten zadáš do kasy. potom je to tak jak píšeš a data jsou uložena v té kase.
Pokud máš kasu na tabletu tak v tvém tabletu, pc, notebooku… krabičce s klávesnicí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Icestar píše:
Protože nejsem podnikatel, ale OSVČ (aktuálně samozřejmě na mateřské). Moje živobytí se s nějakou krabičkou a účtenkama neslučuje. Při troše dobré vůle by „se to“ asi nějak dalo. Ale ptám se - proč?
Nerozumím ti. Samozřejmě máš volbu, chci podnikat / nechci podnikat a ty sis vybrala. OK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Icestar píše:
Samozřejmě že tohle šedou ekonomiku jen podpoří! Hloupý národ jásá, jak Babiš s černokněžníky zatočil, přitom se jen dobrovolně odevzdává do původního režimu. Všichni všecko vidí, slyší, všichni na všechny práskají… a Babiš bude jen kalkulovat s daty, co se kde čeho kolik prodává a jak to zúročit do vlastního podnikání. Ano, bude hůř.![]()
Bohužel máš pravdu. A i v tom, že bude hůř. Já nechápu, že to lidi nevidí, opravdu to nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeta jakám způsobem dokáže teeta vydávat účtenky? přimo v zákoně je to dané. Vím tedy že některé firmy posílají elektronickou účtenku, ale to je naprostý nesmysl. Když mi zákazník řekne že mi maila nedá tak nedokáču splnit zákon.
Jak je to u vás?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
@Teeta jakám způsobem dokáže teeta vydávat účtenky? přimo v zákoně je to dané. Vím tedy že některé firmy posílají elektronickou účtenku, ale to je naprostý nesmysl. Když mi zákazník řekne že mi maila nedá tak nedokáču splnit zákon.
Jak je to u vás?
nebo to budeme fik vpisovat ručně ![]()
FIK b27fdd35-5819-4602-b9de-908b302f55f0-ff
BKP E8433678-43BCDB69-426D92DB-A1F10F29-515997C5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeta Tak jo už jsem to našel… zmátlo mě toto na první stránce
Nepotřebovali jste pokladnu a tiskárnupřed elektronickou evidencí tržeb, nepotřebujete ji ani teď.
Nové povinnosti hravě splníte s Teetou.
tak bez tiskárny to půjde ale velmi velmi ztuha
Příspěvek upraven 01.11.16 v 17:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A popravdě přesně takový produkt jsem čekal od toho ministerstva. naprosto jednoduchý a funkční. Ovšem s garancí MFČR že to bude fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
A popravdě přesně takový produkt jsem čekal od toho ministerstva. naprosto jednoduchý a funkční. Ovšem s garancí MFČR že to bude fungovat.
to nás bylo víc, kdo tohle očekával. Ale vzhledem k tomu, že je to další věc, jak nesmyslně a zbytečně zprudit podnikatele, krapet zamotat hlavu osvč, tak by bylo kontraproduktivní dávat nám produkt, se kterým hravě zvládneme splnit zákonem dané věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeta a toto je už absolutní nesmysl
Díky jednorázové slevě 5000 Kč na dani máte Teetu vlastně na 4 roky zadarmo!
protože pokud ty peníze neutratím tak ten bonus nedostanu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
nebo to budeme fik vpisovat ručně
FIK b27fdd35-5819-4602-b9de-908b302f55f0-ff
BKP E8433678-43BCDB69-426D92DB-A1F10F29-515997C5
Tak svým způsobem, taky je to řešení vyhovující zákonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
@Teeta a toto je už absolutní nesmysl
Díky jednorázové slevě 5000 Kč na dani máte Teetu vlastně na 4 roky zadarmo!
protože pokud ty peníze neutratím tak ten bonus nedostanu.
Já tedy někde četla, že na tuhle slevu nedokládáš náklady a uplatňuješ ji v prvním roce, kdy jedeš přes EET.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit