Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
24.11.16 14:27

Díky @j.a.n.i1 . Bylas rychlejší :-) My jsme vždycky každý rok prováděli šetření a od těchto paušalistů přehled příjmů vyžadovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
24.11.16 14:32
@Hanula1212 píše:
Díky @j.a.n.i1 . Bylas rychlejší :-) My jsme vždycky každý rok prováděli šetření a od těchto paušalistů přehled příjmů vyžadovali.

Takže jinak řečeno, je to úplně k prdu :lol: tedy dejme tomu, že pokud projde ta změna, tak to bude dobré k vyhnutí se EET a tedy budete mít nával (vím, tam aktuálně nejsi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.11.16 14:33
@terinka4444 píše:
jenže na tom paušálu se dohaduješ s finančákem každý rok, to je v podstatě jakási dohoda ( částku určí oni) z doložených předcházejících období a jakési finanční rozvahy na stávající rok. To je číčovina, že by jeden pohledal. Nicméně nemůžu nikde dohledat, úplně přesné informace k té paušální dani, protože tři roky zpětně mám výdělek k rodičáku, převážnou většinu všeho fakturoval manžel, tudíž bych mohla tvrdit a předložit takovou rozvahu, která by vycházel ze zisků za poslední roky. Ale pak nejsem povinna tedy evidovat absolutně žádné papíry, jak mi jako dokáže pak, jestli se mi zisky neztrojnásobily? A jak pak za dva tři roky odvodí, z čeho jako, kolik tak asi můžu mít předpokládaný zisk? Když nejsem povinna uchovávat ani příjmové doklady?

Ano to je právě ono z čeho mi potom tu daň určí na další roky. Jestli ono to nebude tak jako u výdajových paušálu. Sice nemusíš pro fú uchovávat nákladové doklady, ale musiš je uchovávat pro čoi a ŽÚ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.11.16 14:43
@Hanula1212 píše:

A jakej to má teda smysl?
pokud musím vést jednoduchou evidenci o výši dosahovaných příjmů, výši pohledávek a o hmotném majetku používaném pro výkon činnosti. Tak přece můžu rovnou vést daňovou evidenci.
to mi hlava nebere. A pokud teda jeden rok na dani ušetřím těch 15 000kč jak někdo psal nahoře, tak mi to fú napálí příští rok, takže stejně nic neušetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
24.11.16 14:47
@jakanas píše:
A jakej to má teda smysl?
pokud musím vést jednoduchou evidenci o výši dosahovaných příjmů, výši pohledávek a o hmotném majetku používaném pro výkon činnosti. Tak přece můžu rovnou vést daňovou evidenci.
to mi hlava nebere. A pokud teda jeden rok na dani ušetřím těch 15 000kč jak někdo psal nahoře, tak mi to fú napálí příští rok, takže stejně nic neušetřím.

Taky v tom smysl nevidím… jinak těch 15000,– bys ušetřil, neb by další rok prostě tu paušální daň člověk odmítl a bylo by. Plus by se asi jednorázově dalo ušetřit na sociálním, protože tam je základ to co se dohodne s finančákem, pokud jsem to ze zákona pochopila správně, ale dlouhodobě v tom smysl nevidím. Tedy pokud to fakt projde, tak to bude nástroj, jak obejít EET, a pak to nějaký smysl mát bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.11.16 15:02
@j.a.n.i1 píše:
Taky v tom smysl nevidím… jinak těch 15000,– bys ušetřil, neb by další rok prostě tu paušální daň člověk odmítl a bylo by. Plus by se asi jednorázově dalo ušetřit na sociálním, protože tam je základ to co se dohodne s finančákem, pokud jsem to ze zákona pochopila správně, ale dlouhodobě v tom smysl nevidím. Tedy pokud to fakt projde, tak to bude nástroj, jak obejít EET, a pak to nějaký smysl mát bude.

já nevím a není pro někoho kdo má obrat pod 20 000kč měsíčně si raději pořídit internet do mobilu a těch pár faktur poslat Babišovi? Než vymejšlet takový harakiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
24.11.16 15:06

@jakanas Ti nevím, raději si jednou ročně popovídám s paní na finančáku, než řešit nějaké odesílání účtenek… i když mě je to tedy fuk, já mám zatím všechny příjmy převodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 15:07

Tak já v tom smysl nevidím už totál, takže příjmy jsem povinna evidovat tak jako tak, no tak to můžu rovnou odečítat paušálem a je to. Bože můj.

A k tomu obejití EET, já tedy nevidím smysl v obcházení EET u malých podnikatelů do 250.000 ( tedy pokud z toho vynechám neetické shromažďování informací pro vládnoucího oligarchu), tahle paušální daň mi přijde dost přitažená za vlasy. Prostě za 6500 koupím pokladnu, která v podstatě EET obstará sama, veškeré příjmy mi bude evidovat ona pokladna, na začátku roku hodím údaje z pokladny do interaktivního formuláře, zaškrtnu paušál, on to doplní a je to. Pořizovací náklady na pokladnu mi vrátí sleva na dani a já jen musím hlídat, abych měla v zásobě kotoučky do pokladny. E-shopy vyjmou, jinou možnost nemají, protože technicky není v lidské moci skloubit platební brány a EET. A ti co mohou prostě vyhodí platby v hotovosti, a budou vystavovat faktury převodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.11.16 15:09
@j.a.n.i1 píše:
@jakanas Ti nevím, raději si jednou ročně popovídám s paní na finančáku, než řešit nějaké odesílání účtenek… i když mě je to tedy fuk, já mám zatím všechny příjmy převodem.

hmm já zase obrat okolo milionu měsičně, takže se mě přímo toto taky moc netýká, ale su prostě zvědavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 15:10
@jakanas píše:
hmm já zase obrat okolo milionu měsičně, takže se mě přímo toto taky moc netýká, ale su prostě zvědavej.

ty zazobanče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
24.11.16 15:11

@jakanas Tak já to mám jen jako drobnost k zaměstnání a tím, že jsou to služby, tak tam se obrat a zisk až zas tak neliší. Plus si tedy ještě hlídám, abych nepřelezla tu hranici pro sociální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.11.16 15:17
@terinka4444 píše:
ty zazobanče :mrgreen:

Hele víš jak je psychicky náročný si celej den povídat s těhulema? První roky mě to ani nepřišlo, ale po osmi letech… Asi to prodám a pořídím si třeba solárko, nebo soukromej bazén pro krásny kočičky :jazyk: a prodejnu se spodním prádlem… šít se to může v naší dílně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 15:29
@jakanas píše:
Hele víš jak je psychicky náročný si celej den povídat s těhulema? První roky mě to ani nepřišlo, ale po osmi letech… Asi to prodám a pořídím si třeba solárko, nebo soukromej bazén pro krásny kočičky :jazyk: a prodejnu se spodním prádlem… šít se to může v naší dílně :dance:

nic neprodávej, já si s těma těhulema za desetinu budu chodit povídat za tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 15:30
@j.a.n.i1 píše:
@jakanas Tak já to mám jen jako drobnost k zaměstnání a tím, že jsou to služby, tak tam se obrat a zisk až zas tak neliší. Plus si tedy ještě hlídám, abych nepřelezla tu hranici pro sociální.

ta je? 68000? A je to bráno jako to, co zůstane po odečtení paušálních nákladů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
24.11.16 15:32
@terinka4444 píše:
ta je? 68000? A je to bráno jako to, co zůstane po odečtení paušálních nákladů?

64000 a nějaké drobné, přesně nevím a ano, po odečtění paušálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat