Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31630
27.11.16 14:14
@jakanas píše:
Já s obávám že tím že někoho vyfotíš a prodáš mu fotku se jedná o maloobchod ne? Služba je třebaholička, uklízečka, ale jakmile něco vyrobíš a prodáváš krom sebe tak už to služba není a tím pádem jsi ve druhé vlně.
Ale to je jen můj dohad :nevim:

Taky si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31630
27.11.16 14:16
@terinka4444 píše:
no ne, přesný název je fotografické služby, to je na živnosťáku, podle čísla živnosti je to březen 2018. To mě něděs. Je to číslo 68 volné živnosti. Podle tohoto to nespadá do druhé vlny. Jde o čísla živností, ne, http://www.eltrzby.cz/cz/od-kdy

Aha, tak to máš asi pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.11.16 16:46
@Nimie píše:
Aha, tak to máš asi pravdu :)

mě trošku matete :mrgreen: ono hodně živností spadá až od roku 2018, podle těch jejich čísel. Já tam zítra brnknu na tu linku jejich a zeptám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.11.16 13:39

Tak už mám oficiální odpověď, tak vůbec nejde o čísla oborů v živnostech, ale o jakési NACE. A ty čísla těch nací( jestli je to správný tvar množného čísla) nekorespondují s číslama oborů živností. Seznam nací je tady http://www.nace.cz/ Nicméně fotografické služby spadají pod EET až od 1.3.2018 a co jsem s údivem zjistila, a co nás potěšilo, manželovo živnost, u které jsme mysleli, že už příští rok, tak ten dokonce spadá až do 4.vlny od 1.6.2018 :mrgreen: tak já doufám, že do té doby to padne úplně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
30.11.16 13:57

@terinka4444 Tak příští rok jsou jen obchody, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.11.16 14:02
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Tak příští rok jsou jen obchody, ne?

velkoobchod a maloobchod, ale právě mi psali, že třeba fotografické služby už jsou obchod, že prodávám fotky, ale nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
30.11.16 14:05

@terinka4444 Nejsou, to je blbost, to je služba, když už je to něčemu podobné, tak výrobě a ta je snad až v poslední fázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
30.11.16 14:06

Když si najdeš sebe podle IČ v ARES, pak klikneš na RES, vyjede ti NACE (nejska), pod kterou tvá činnost spadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31630
30.11.16 14:10

@terinka4444 díky za info, to se hodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.11.16 14:31
@Hanula1212 píše:
Když si najdeš sebe podle IČ v ARES, pak klikneš na RES, vyjede ti NACE (nejska), pod kterou tvá činnost spadá.

super, dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 07:53

Je z nás národ udavačů…ach jo. Víte, co by mě zajímalo a nikde to nemůžu najít? Třeba někdo bude vědět. Když na mě přijde anonymní udání( ano, může být anonymní), jak rpokážu, že třeba u mě ten člověk vůbec nebyl na obědě? Jak prokážu, že to není pravda a ty účtenky vydávám? Jaký mají na tohle mechanismus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.12.16 10:01

@terinka4444 Přesně o tom jsem také přemýšlela. Předpokládám, že jak u jiných záležitostí s FÚ, bude muset prokázat její existenci účtenky daň. subjekt. Ale vím jak to myslíte. Onen udavač může stále tvrdit, že on měl jiné věci než hospod. tvrdí. Holt příslušník STB se nezapře. A navíc ještě motivační nástroj v podobě loterie, to jsou opravdu zrůdnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 10:05
@Sojkka píše:
@terinka4444 Přesně o tom jsem také přemýšlela. Předpokládám, že jak u jiných záležitostí s FÚ, bude muset prokázat její existenci účtenky daň. subjekt. Ale vím jak to myslíte. Onen udavač může stále tvrdit, že on měl jiné věci než hospod. tvrdí. Holt příslušník STB se nezapře. A navíc ještě motivační nástroj v podobě loterie, to jsou opravdu zrůdnosti.

zrůdnosti, to je ten správný výraz. Tak mě to napadlo, když teď budu chtít uškodit sousedce, co má bufáč a prodává obědy, se kterou jsme na ostří nožů( hypoteticky, já ne, ale pár lidí závidí, nevím co, asi že od rána do večera maká) a napíšu udání, že mi nevydala účtenku. Za dva dny anonymně vytisknu podobné udání v práci na jiné tiskárně, to už jsou dvě udání na jeden subjekt. jak ona dokáže, že účtenky vydává, že to není pravda :think: jak to budou šetřit :think: tohle by mě náramně zajímalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 10:07

Už přes 700 udání a to to běží týden a máme jen první vlnu EET, jak to bude vypadat, až tam budou všichni, chtěla bych znát kontrolní mechanismy. Ani to udání nemusí být neanonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
8.12.16 10:08

@terinka4444 Podle me tam budou chodit na kontrolni obed ci jinak otravovat, jinak je to slovo proti slovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat