Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
24.11.16 09:22
@jakanas píše:
u té paušální daně mě zaujalo „Jednou z podmínek je například to, že výše příjmu za předchozí tři zdaňovací období nesmí přesáhnout pět milionů korun.“
Tím je myšlen obrat? Nebo zisk ( hrubý, čistý)
A stejně by mě zajímalo jak to počítají a pokud jsem plátce dph tak stejně musím vše řešit tak jak dosud. A daň z příjmu už je v podstatě jen sečtení DPHčkových papírů.

Co je tím myšleno? Asi budeš muset zavolat Andrejovi, ten totiž na rozdíl od těch „tradičních politiků“ připravuje brilantní zákony, ne žádné paskvily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
24.11.16 11:47
@jakanas píše:
u té paušální daně mě zaujalo „Jednou z podmínek je například to, že výše příjmu za předchozí tři zdaňovací období nesmí přesáhnout pět milionů korun.“
A stejně by mě zajímalo jak to počítají a pokud jsem plátce dph tak stejně musím vše řešit tak jak dosud. A daň z příjmu už je v podstatě jen sečtení DPHčkových papírů.

Příjem je příjem. Tzn. částka, kterou skutečně v tom roce obdržíš (samozřejmě bez DPH). Prostě to, co uvádíš v daň. přiznání do kolonky příjem, takže to není ani obrat ani zisk. DPH a daň z příjmů jsou 2 odlišné režimy, takže DPH jedeš pořád stejně, akorát při paušální dani nesestavuješ a nepodáváš po skončení roku přiznání k dani z příjmů. Nevím, jak to máš ty, ale pro většinu podnikatelů není daň z příjmů v podstatě jen sečtení DPHčkových papírů. To máš mylnou představu.
A jak to na FÚ počítají? Jednoduše - na začátku roku si podáš žádost o stanovení daně paušální částkou, kde uvedeš předpokládané příjmy, předpokládané výdaje, odečitatelné položky. Správce daně s Tebou posléze sepíše protokol, kde bude chtít vědět i další věci a pak Ti stanoví, že daň je např. 10000,– Do 15.12. ji zaplatíš a konec. Když si pak pro sebe uplynulý rok sama přepočítáš a vyjde Ti daň třeba 20000,– budeš ráda, pokud Ti vyjde daň 5000, budeš si nadávat, žes došla o 5000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.11.16 12:41

No v dalším článku jsem se už dočetl že půjde o obratdo 250 000kč ročně.

Tyto věci u nás řeší účetní takže o tom už moc nevím, ale nakupujeme pouze od plátců dph, od toho se už pouze odečítají nějaké bonusy a slevy na dani, nic co by nezvládl rozumný SW na tři kliknutí.

Těch 250 000kč je ale tak malá částka že to jde opravdu jen o poskytovatele služeb, kteří dnes daň neplatili žádnou a teď s eet asi můžná něco zaplatí. Ale nemyslím si že by po novém roce lidi houfně přecházeli na paušá… to maximálně až za rok.

Joo už vím proč mě to zaujalo, protože hned mě napadlo že jsme měli za poslední roky obrovské investice a tak zisky nebyly nijak závratný a tak si nechat udělat paušál a další roky už investice nebudou a ušetříme na tom spoustu peněz. Ale s tím asi počítali a proto tam je tak nízký strop:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 13:57
@jakanas píše:
tak ono už teď díky nemožnosti odpočtu dětí jsou paušály pro spoustu lidí nevýhodně

ale tohle je jiná paušální daň, to nemá s těmi stávajícími paušály nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 13:58
@jakanas píše:

jasně že, stejně vedeme dph, takže v podstatě komplet účetnictví je hotové dpháčkem za prosinec. Kvůli dph stejně musíš mít všechny papíry. Proto taky paušální daň momentálně má 50lidí dle toho článku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 14:01
@jakanas píše:

Tyto věci u nás řeší účetní takže o tom už moc nevím, ale nakupujeme pouze od plátců dph, od toho se už pouze odečítají nějaké bonusy a slevy na dani, nic co by nezvládl rozumný SW na tři kliknutí.

Těch 250 000kč je ale tak malá částka že to jde opravdu jen o poskytovatele služeb, kteří dnes daň neplatili žádnou a teď s eet asi můžná něco zaplatí. Ale nemyslím si že by po novém roce lidi houfně přecházeli na paušá… to maximálně až za rok.

Joo už vím proč mě to zaujalo, protože hned mě napadlo že jsme měli za poslední roky obrovské investice a tak zisky nebyly nijak závratný a tak si nechat udělat paušál a další roky už investice nebudou a ušetříme na tom spoustu peněz. Ale s tím asi počítali a proto tam je tak nízký strop:-)

do 250.000 ročně půjde se byhnout EET, paušální daň můžeš mít do 5milionů. Jestli příjmem myslí obrat nebo fakt zisk, ví bůh. Ano on sám neví prosím tě, překvapilo ho, kolik různých podnikání máme v republice. Týden přes spuštěním EET. Je to šašek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 14:01
@radkka píše:
Co je tím myšleno? Asi budeš muset zavolat Andrejovi, ten totiž na rozdíl od těch „tradičních politiků“ připravuje brilantní zákony, ne žádné paskvily.

on taky nespí ve sněmovně jako ostatní, ale pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
24.11.16 14:03
@terinka4444 píše:

No, jestli by nebylo lepší, kdyby raději spal, když člověk vidí úroveň výsledků té práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.11.16 14:04
@terinka4444 píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 14:06
@jakanas píše:

jenže na tom paušálu se dohaduješ s finančákem každý rok, to je v podstatě jakási dohoda ( částku určí oni) z doložených předcházejících období a jakési finanční rozvahy na stávající rok. To je číčovina, že by jeden pohledal. Nicméně nemůžu nikde dohledat, úplně přesné informace k té paušální dani, protože tři roky zpětně mám výdělek k rodičáku, převážnou většinu všeho fakturoval manžel, tudíž bych mohla tvrdit a předložit takovou rozvahu, která by vycházel ze zisků za poslední roky. Ale pak nejsem povinna tedy evidovat absolutně žádné papíry, jak mi jako dokáže pak, jestli se mi zisky neztrojnásobily? A jak pak za dva tři roky odvodí, z čeho jako, kolik tak asi můžu mít předpokládaný zisk? Když nejsem povinna uchovávat ani příjmové doklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 14:08
@radkka píše: :mrgreen:

on nespí, on vymýšlí brilantní zákony :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.11.16 14:09
@terinka4444 píše:
on nespí, on vymýšlí brilantní zákony :mrgreen:

Se mu určitě zdálo o pokladničce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 14:10
@Hanula1212 píše:
Příjem je příjem. Tzn. částka, kterou skutečně v tom roce obdržíš (samozřejmě bez DPH). Prostě to, co uvádíš v daň. přiznání do kolonky příjem, takže to není ani obrat ani zisk. DPH a daň z příjmů jsou 2 odlišné režimy, takže DPH jedeš pořád stejně, akorát při paušální dani nesestavuješ a nepodáváš po skončení roku přiznání k dani z příjmů. Nevím, jak to máš ty, ale pro většinu podnikatelů není daň z příjmů v podstatě jen sečtení DPHčkových papírů. To máš mylnou představu.
A jak to na FÚ počítají? Jednoduše - na začátku roku si podáš žádost o stanovení daně paušální částkou, kde uvedeš předpokládané příjmy, předpokládané výdaje, odečitatelné položky. Správce daně s Tebou posléze sepíše protokol, kde bude chtít vědět i další věci a pak Ti stanoví, že daň je např. 10000,– Do 15.12. ji zaplatíš a konec. Když si pak pro sebe uplynulý rok sama přepočítáš a vyjde Ti daň třeba 20000,– budeš ráda, pokud Ti vyjde daň 5000, budeš si nadávat, žes došla o 5000,–.

ale pokud nejsi plátce, nepodáváš přiznání a neeviduješ papíry, nebudeš muset mít eet ( do 250.000) jak pak zjistí, kolik jsem měla příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.11.16 14:11
@radkka píše:
Se mu určitě zdálo o pokladničce :mrgreen:

jestli on nepřerozděluje těch 18miliard po všechny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
24.11.16 14:21

@terinka4444 Tak jsem koukna do zákon o daních z příjmu

§ 7a
Daň stanovená paušální částkou
(7) O stanovení daně paušální částkou sepíše správce daně protokol o ústním jednání. Součástí protokolu je i rozhodnutí vyhlášené při jednání, které musí obsahovat zejména předpokládanou výši příjmů, předpokládanou výši výdajů, rozdíl mezi předpokládanými příjmy a předpokládanými výdaji upravený podle odstavce 2, výši uplatněných částek podle § 15, výši slevy na dani podle § 35ba nebo slevy na dani podle § 35c, výši daně a zdaňovací období, kterého se týká. Jestliže poplatník s takto stanovenou daní souhlasí, nelze se proti tomuto vyhlášenému rozhodnutí odvolat; v případě jeho nesouhlasu nebude daň paušální částkou stanovena. Takto stanovená daň se již nevyměřuje platebním výměrem. Poplatník je povinen vést jednoduchou evidenci o výši dosahovaných příjmů, výši pohledávek a o hmotném majetku používaném pro výkon činnosti. Pokud je poplatník plátcem daně z přidané hodnoty je povinen vést evidenci podle zvláštního právního předpisu upravujícího daň z přidané hodnoty9d).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat