Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31705
8.12.16 13:16
@terinka4444 píše:
moje noční můra, nechápu to, a víš, co mi řekla moje vlastní teta? Prý mně nic neudělal, že bere víc dotací není krádež, s lidma to myslí dobře, já mu jen závidím a když se mi nelíbí jeho praktiky, tak to jasně ukazuje, že taky kradu. To je, co? Jeho volička
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 14:19

@Icestar jo, ať mluvím s kterýmkoliv jeho voličem stejné fráze

@Nimie bohužel, já taky čuměla. A to seděla u mě v kuchyni, když na mě vybalila, že tedy taky kradu a kdybych nekradla, neměla bych výhrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 14:48

-

Příspěvek upraven 24.03.19 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.12.16 14:50

Strašně si tu stěžujete na národ udavačů, ale ani jedna jste zde neuvedla důvod, proč vám EET vadí. Zda je to kvůli jednorázové investici do pokladny nebo kvůli odvodu daně. Já na tom nic špatného nevidím, taky odvádím každý měsíc z výplaty daň. Tak proč by podnikatel neměl? Proč by měl mít lepší podmínky (úlevy na daních) než zaměstnanec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 14:52
@nostress píše:
Jasně, „všeci kradnú“, to nevíš. :mrgreen:

vím, však nám to pan ministr financí tvrdí už několik měsíců, 18 miliard jsme jim ukradli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 14:52
@Martia007 píše:
Strašně si tu stěžujete na národ udavačů, ale ani jedna jste zde neuvedla důvod, proč vám EET vadí. Zda je to kvůli jednorázové investici do pokladny nebo kvůli odvodu daně. Já na tom nic špatného nevidím, taky odvádím každý měsíc z výplaty daň. Tak proč by podnikatel neměl? Proč by měl mít lepší podmínky (úlevy na daních) než zaměstnanec?

ha ha ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 14:53
@terinka4444 píše:
vím, však nám to pan ministr financí tvrdí už několik měsíců, 18 miliard jsme jim ukradli :mrgreen:

Jenom? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 14:57
@terinka4444 píše:
ha ha ha

To je fakt jako říkat slepému o barvách. A nejraději mám ta „moudra“ od chytrých děvčat, které v životě dokázaly akorát sedět někde v teple a závětří, nejlépe v neziskovkách a pod., ale ohledně podnikání vědí nejvíc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.12.16 14:57
@terinka4444 píše:
ha ha ha

Nevím proč ha ha ha, slušně jsem se zeptala na důvod. Mám kamarádku podnikatelku, které se to také týká a ta v tom žádný problém nevidí. tak se ptám vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
8.12.16 15:01
@Martia007 píše:

Třeba přesně pro to cos napsala, to, že je někdo podnikatel snad znamená, že krade a proto je potřeba, aby byl nucen někomu platit za připojení k internetu a ještě odesílat data o každém svém provedeném obchodu :roll: A jen tak mimochodem, víš kolik zaměstnanců bere prachy načerno… tak co kdybysme zavedli, že všichni zaměstnanci budou povinně odesílat za co své peníze utratili a pak sečteme, zda neutrácí víc, než si oficiálně vydělají - taky tomu budeš tleskat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.12.16 15:12
@j.a.n.i1 píše:
Třeba přesně pro to cos napsala, to, že je někdo podnikatel snad znamená, že krade a proto je potřeba, aby byl nucen někomu platit za připojení k internetu a ještě odesílat data o každém svém provedeném obchodu :roll: A jen tak mimochodem, víš kolik zaměstnanců bere prachy načerno… tak co kdybysme zavedli, že všichni zaměstnanci budou povinně odesílat za co své peníze utratili a pak sečteme, zda neutrácí víc, než si oficiálně vydělají - taky tomu budeš tleskat?

Ale toto je tvé zaměstnání, ty sis vybrala, že budeš podnikat. Takže ano, je v pořádku, že budeš odesílat data po každém svém obchodu. Nebudu řešit připojení k internetu, to už dnes mají téměř všichni včetně maminek v hmotné nouzi. Taky si pozorněji přečti můj příspěvek…nikde netvrdím, že podnikatelé kradou. Kamarádka podniká, řádně odvádí daň a EET ji nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.16 15:36

Mohla jsem kdysi sedět na zadku a brát podporu a všechny dávky. Místo toho jsem si udělala několik rekvalifikací a začínala doslova z ničeho. Patnáct let jsem nevěděla, co to je dovolená, co je volný víkend, co to je vyležet chřipku, nebo angínu. Těžko budu vysvětlovat někomu, kdo si odsedí v teplé kanceláři sotva osm hodin, k tomu všechny víkendy, svátky a dovolené, jaké to je, když se v noci budíte hrůzou, aby jste náhodou neonemocněla, protože to by mohlo mít velmi neblahé následky. Ano, byla to moje volba, proto jsem si nikdy nepostěžovala, nikdy jsem po státu nic nechtěla, daně platím řádně. Už je to přes dvacet let, teď se mi díky Bohu daří, ale ty začátky bych nikomu nepřála. Zaměstanec nikdy nepochopí, jaké to je, když celý měcíc děláte jenom na nájem prostor, pak si musíte uhradit zdravotní a sociální/ze svého, na rozdíl od zaměstnanců/, pak nakoupit materiál, a až náhodou ještě zo toho, co jste vydělala za ten měsíc něco zbyde, pak si to můžete započíst pro sebe. Nesla jsem všechny důsledky svého rozhodnutí, i když se mi ze začátku hodně lidí
divilo.Na eet bych neviděla zase tolik špatného, pokud by za tím nebyl jenom něčí záměr, jak se na tom napakovat. Krom toho je to založené na udavačství,
a vnáší to rozkol mezi obyčejné lidi. A to někdo potřebuje. „Rozděl a panuj“, že? Prosím raději anonym, anebo smazat, Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
1270
8.12.16 15:40

I zaměstnanci si hradí sociální a zdravotní ze svého, o to dostanou nižší vydělanou mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.12.16 15:55
@nostress píše:
To je fakt jako říkat slepému o barvách. A nejraději mám ta „moudra“ od chytrých děvčat, které v životě dokázaly akorát sedět někde v teple a závětří, nejlépe v neziskovkách a pod., ale ohledně podnikání vědí nejvíc. :mrgreen:

Mimochodem nesedím v teple a nepracuji v neziskovce. Kvůli takovým jako ty, které neodpoví na otázku, ale snaží se někoho shodit a pomluvit, spousta lidí fandí EET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.12.16 15:58

Anonymko, amen.

@nostress Jen si výše počti jeden takový názor. Za sebe přidávám: jako OSVČ jsem vždycky řádně odváděla daně. Živí mě hudba, živí mě fotografování. Nevydělám moc nazbyt, no nestěžuju si. Pořízení povinné pokladny pro mě znamená výdaj navíc, zajištění mobilního internetu je výdaj navíc, nehledě na to, že z obojího musím odvádět pravidelné poplatky a tahat to všude sebou. Nehledě na to, že si nedovedu v praxi moc představit, jak to bude vypadat - už se vidím, jak dávám na psí výstavě účtenku po 50,– rakušákům a němcům, kteří budou nechápavě kroutit hlavou, zatímco jiní mi budou zírat přes rameno, abych náhodou nějakou platbu nezatajila a nějakou účtenku si neponechala, crcat se s odesíláním, aby pan Babiš věděl, že jsem zrovna prodala snímek, zatímco mi další psi budou utíkat… no fakt se těším. Príma systém :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat