Jak budete řešit EET?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Svítící žárovka píše:
No jistě. Však bude mít na jejich platy 18 miliard.
Teď jsem si přečetla v diskuzi vedle, že pokud by například neziskovky nebyly placeny z našich daní, tak by ve státní kase zůstalo 16 miliard. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress píše:
EET se „bude rušit“. Zajímavý článek:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/…olitika.aspx?…
velmi hezky napsaný článek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress píše:
Teď jsem si přečetla v diskuzi vedle, že pokud by například neziskovky nebyly placeny z našich daní, tak by ve státní kase zůstalo 16 miliard.
a co babišův fond Hartenberg, který v podstatě investičním fondem není? To jsou další miliardy, zloděj křičí chyťte zloděje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kobliha51 píše:
@Martia007
Někde jsem četla, že jakási forma EET je všude v zemích kolem nás. Tak doufám, že se ti naši politici poučili a vybrali to nejlepší. V těch hospodách to bylo na první pohled jasné a proto jich nejvíce zavřeli a otevřou pod jiným jménem, aby nebylo možno dohledat historii. A když se to někomu nevyplatí, tak ať dělá něco jiného. Jak to bude dál jsem nestudovala, protože je to ještě daleko a nic není ještě stoprocentně dáno. Nemyslím si, že každý podnikatel je zloděj, to určitě ne. Naopak si podnikatelů vážím, protože to není žádná legrace riskovat, neustále sledovat nové zákony, zaměstnávat lidi, kteří v podstatě pracovat ani nechtějí, nemají to lehké. Ti by ale snad neměli mít s EET problém, ne? Jestli ho mají, je něco špatně. V době, kdy nás kamery snímají na každém kroku, nevíme, co všechno kdo sleduje v našich mobilech a a ostatních technických vymoženostech, se tohle dalo čekat a myslím, že bude ještě hůř.
A změna vlády nepomůže. Vždycky tam bude někdo, kdo bude chtít peníze od těch, kde je nejsnáze vezme. Vždycky to tak bylo a bude.
no, EET tedy rozhodně není všude v Evropě, EEt formou jako u nás je pouze v Chorvatsku a od loňska na Slovensku a ve Slovinsku. Maďarsko má zvláštní kombinovaný systém. Toť vše, všude jinde mají systém registračních pokladen, jako u nás, je to dost odlišní věc od naší EET. A taky nikde jinde v Evropě není nejmocnější oligarcha ministrem financí. Pravda je, že to napříč Evropu moc nechápou, jen 35% našeho národa je nějak asi slepých nebo co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Ne slepých, ale závistivých… ale brát v práci prachy načerno, to jo, případně zkoušet na řemeslníka, zda by to nešlo bez papíru levněji, to taky klidně jo.
Víš co by mě zajímalo, jestli, když neodeslání účtenky je tak závažný přečin, že za to může být pokuta až půl milionu, jestli za to tedy můžu zaměstnance na hodinu vyhodit, když ji neodešle
to by mě zajímalo, jak by ječeli, kdyby se jim něco takového stalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no, hele kdo nese zodpovědnost? Když jí zaměstnanec nevyjede? A ty tam třeba vůbec nejsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Ty neseš odpovědnost, krásné, viď.
dobře, potom ale zaměstnanec musí mít hmotku, lze na to vůbec udělat hmotku? Ty bláho, řekni ti, že vám to všem přestávám závidět. My prostě přecházíme výhradně na bezhotovostní platby, můžeme, ale tohle je fakt peklo. Ono vůbec nejde o blbou pokladnu a poslání nějakého kódu a tisku blbé účtenky, dokonce nejde ani o neplacení daní, ono jde právě o tohle všechno okolo. I ty pokuty nastavili nesmyslně vysoko. Dokonce jsem předpokládala, že vyjede nějaký systém pod garancí ministerstva, takhle něco koupíš, udělá to chybu, ale zase odpovědnost neseš ty. Ale že nejsou ošetřeni třeba zaměstnanci, když ty vůbec nebudeš přítomna…dívím se lidem, že ty zaměstnance mají.
A co sro a pokuty? Když sro dostane půl mega pokutu, jak tam ručí? Tohle je prostě šílenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Já všechno už teď bezhotovostně mám, takže u toho zůstanu
s. át se s nějakou šmírovací pokladnou fakt nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Já všechno už teď bezhotovostně mám, takže u toho zůstanus. át se s nějakou šmírovací pokladnou fakt nebudu.
jo, my taky…chudáci ti ostatní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 No, oni lidi taky začnou prskat, až jim malí podnikatelé řeknou, že dokud jim předem nepošlou peníze převodem na zálohou fakturu, tak jim doma třeba odpad neopraví, uvidíme, ak se jim to bude líbit. A jelikož je řemeslníků nedostatek, tak si to klidně budou moct dovolit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 to ano, svatá pravda
a určitě se zasmějou, až uslyší a bez fakturky a bez dph by to nešlo, co pane elektrikáři? Tak ne, nešlo. Jen blbec by riskoval, když na paušálu odečte 80%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:že bych začala za masáže vybírat předem na účet na fakturu?
@terinka4444 No, oni lidi taky začnou prskat, až jim malí podnikatelé řeknou, že dokud jim předem nepošlou peníze převodem na zálohou fakturu, tak jim doma třeba odpad neopraví, uvidíme, ak se jim to bude líbit. A jelikož je řemeslníků nedostatek, tak si to klidně budou moct dovolit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
@j.a.n.i1 no, hele kdo nese zodpovědnost? Když jí zaměstnanec nevyjede? A ty tam třeba vůbec nejsi?
Prý je možné na tuto situaci, kdy zaměstnanec zapomene vyjet nebo schválně zapomene vyjet účtenku, sjednat pojištění. Zatím jsem o tom četla na parlamentkách a pro některé to nemusí být důvěryhodný zdroj. ![]()
http://www.parlamentnilisty.cz/…nancu-464188
Jinak díky za fajn diskuzi. Taky budeme už brzy řešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jistě. Však bude mít na jejich platy 18 miliard.