Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31649
9.12.16 20:48
@Kobliha51 píše:
Mají taky víkend a nebo přijdou po práci. Určitě se nebudou 4× vracet.

Tak v Anglii se třeba běžně chodilo i mezi prací nebo třeba hned po práci, pak normálně domů a pak na večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
12.12.16 07:55

Myslím ž se tu máme stále ještě velmi dobře
https://www.novinky.cz/…de-deti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.16 08:02

@jakanas myslím, že kdyby u nás prezdent, potažmo vláda, vydala nařízení, že se musí zlevnit zboží o čtvrtinu nebo polovinu, měla by to veliký úspěch, to by bylo zastánců takového rozhodnutí ( ten hnusný hamižný podnikatel si stejně už nahrabal a má na tom tolik přiraženo, že prostě jen míň vydělá),a kdyby mu to zabavili a zadarmo rozdali do rodin na dávkách, no tak to tuplem, to by bylo radosti a mnutí ručiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
12.12.16 08:07
@terinka4444 píše:
@jakanas myslím, že kdyby u nás prezdent, potažmo vláda, vydala nařízení, že se musí zlevnit zboží o čtvrtinu nebo polovinu, měla by to veliký úspěch, to by bylo zastánců takového rozhodnutí ( ten hnusný hamižný podnikatel si stejně už nahrabal a má na tom tolik přiraženo, že prostě jen míň vydělá),a kdyby mu to zabavili a zadarmo rozdali do rodin na dávkách, no tak to tuplem, to by bylo radosti a mnutí ručiček.

Asi by to někteří koncáci uvítali a ten zbytek by pochopil že se rozdává zadarmo i jejich práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.16 08:17
@jakanas píše:
Asi by to někteří koncáci uvítali a ten zbytek by pochopil že se rozdává zadarmo i jejich práce

ty jsi takový věčná optimista, že se rozdává zadarmo jejich práce by jim bylo šumák, dostanou zaplaceno, na to mají zákony a jestli to majiteli seberou a rozdají, to jim bude úplně fuk. Já se přiznám, že po dvou letech debat okolo EET propadám marnosti a zoufalství ze smýšlení lidí. Po už třech ledech diskuzí o Burešovi už jsme propadla totální skepsi. Jak jsme vždycky věřila v náš národ, v naše lidi, teď mám pocit zcela opačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.17 13:02

Ahoj, chci se zeptat jak to je s firmou, ktera ma hlavni cinnost opravy silnicnich vozidel, ale ma tam i jako vedlejsi cinnost malo a velkoobchod. Za mesic prodame asi tak 2 veci bez toho aniz by jsme fakturovali praci a zajimalo by mne, zda si musime ted od brezna poridit EET, kdyz by jsme ten prodej veci nedelali, ale porad by jsme ho meli zahrnuty v te vedlejsi cinnosti. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
6611
20.1.17 19:10

Předtím než uděláte první prodej tak je nutné aby jste byli registrováni a vydali eet učtenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.17 19:12
@jakanas píše:
Předtím než uděláte první prodej tak je nutné aby jste byli registrováni a vydali eet učtenku.

ale jen prodej v hotovosti, ne? Dokud neudělají prodej v hotovosti, nemusí se registrovat.

Už jsem i četla, že musíš prokazovat finančáku, proč nejsi regostrován, že ani před tím jsi nebral peníze v hotovosti a finančák ti jako povolí se neregistrovat, když to prokážeš. Ale to se mi zdá totální hloupost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
20.1.17 19:52
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat jak to je s firmou, ktera ma hlavni cinnost opravy silnicnich vozidel, ale ma tam i jako vedlejsi cinnost malo a velkoobchod. Za mesic prodame asi tak 2 veci bez toho aniz by jsme fakturovali praci a zajimalo by mne, zda si musime ted od brezna poridit EET, kdyz by jsme ten prodej veci nedelali, ale porad by jsme ho meli zahrnuty v te vedlejsi cinnosti. Dekuji

Zkus si najít informace na netu pod heslem „minoritní činnost a EET“. V článku z odkazu je uvedeno, že EET není povinná pro subjekty, které mají jako hlavní činnost něco jiného (např. právě oprava aut) a k tomu semtam něco málo prodají až do výše asi 175 tisíc ročně. Na EET najede až v okamžiku, kdy mu vznikne povinnost z hlavní činnosti (u vás to bude až v roce 2018). Ještě ale raději pohledej.

http://www.ceska-justice.cz/…yse-175-000/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
20.1.17 20:26
@Gába27 píše:
Zkus si najít informace na netu pod heslem „minoritní činnost a EET“. V článku z odkazu je uvedeno, že EET není povinná pro subjekty, které mají jako hlavní činnost něco jiného (např. právě oprava aut) a k tomu semtam něco málo prodají až do výše asi 175 tisíc ročně. Na EET najede až v okamžiku, kdy mu vznikne povinnost z hlavní činnosti (u vás to bude až v roce 2018). Ještě ale raději pohledej.http://www.ceska-justice.cz/…yse-175-000/

Hmm takže další vyjímečka… Bože to je zase paskvil. Navíc to ani není v zákoně, jen si to nějaký úředník domyslel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.17 20:35

@Gába27 ne,mně jde teď o mamku, ani mě nenapadlo řešit EET, ona „obchoduje“ se starožitným porcelánem, prodává jen po internetu a platby má jen na účet, posílá poštou. Hlavní činnost je invalidní důchod, tohle je vedlejší. Kdyby brala v hotovosti, byla by už teď be druhé vlně, ale nebere, přeci to nemusí nikam hlásit, ne? Prostě se nezaregistruje, nebere platby, tím to hasne, ne? Žádné dohody s finančákem o tom, že nebude registrovaná k EET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
20.1.17 21:05
@terinka4444 píše:
@Gába27 ne,mně jde teď o mamku, ani mě nenapadlo řešit EET, ona „obchoduje“ se starožitným porcelánem, prodává jen po internetu a platby má jen na účet, posílá poštou. Hlavní činnost je invalidní důchod, tohle je vedlejší. Kdyby brala v hotovosti, byla by už teď be druhé vlně, ale nebere, přeci to nemusí nikam hlásit, ne? Prostě se nezaregistruje, nebere platby, tím to hasne, ne? Žádné dohody s finančákem o tom, že nebude registrovaná k EET.

Jestli nebere hotovost, tak se vůbec registrovat nemusí. Ani to nikam hlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
20.1.17 21:08
@jakanas píše:
Hmm takže další vyjímečka… Bože to je zase paskvil. Navíc to ani není v zákoně, jen si to nějaký úředník domyslel :zed:

A hlavně jsem o tom před spuštěním první vlny tak nějak ani neslyšela. Jen pár článků o tom proběhlo a tos je musela ještě cíleně vyhledávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
21.1.17 08:08

@terinka4444 @Gába27 pokud budete potřebovat radu ohledně EET, zkuste diskuzní fórum na www.bussines.center.cz Když prohledáte historii je tam spousta dotazů a odpovědí a teké odkazů ke konkrétním záležitostem EET. Nebo můžete položit dotaz sami. Můžu říct, že tam diskutuje spousta odborníků. Hlavně pokud si najdete odpovědi pana Pavla. Ten je na EET fakt machr. Třeba vám to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
24.1.17 20:30

Zdravím všechny :mavam:, nechce se mi zakládat nové diskuzní téma s problematikou EET, tak se dotážu tady u vás. Řeším tak dva měsíce jak vyřešit EET. Projela jsem skoro už vše a už jsem z toho opravdu unavená. Popravdě už se mi pomalu o celém EET i zdá. :? Já osobně jsem se rozhodla to řešit mobilním telefonem + tiskárna + software. Přijde mi to pro moje účely jako nejlepší a nejlevnější řešení, ale řeším pořád software. Už jsem jich projela nespočítaně, ale nevím, který si vybrat. Zjistila jsem, že skoro půlka firem co soft. nabízí jsou jen šmejdi co na tom chtějí vydělat. Ty sof. co jsou zdarma tak jen čtu špatné recenze. Já osobně bych chtěla jen jako kalkulačku, našla jsem asi jen 3. Bohužel nepodporují tisk účtenek. Nevíte nikdo nějaký sof. byla bych moc ráda o nějaké tipy. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat