Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
16.2.17 10:27
@destrukce píše:
Moc děkuji :kytka: Napíšeme tam hned dneska, ať už je to vyřízený, chudák z toho má pořád nervy :hug:

to chápu, ti straší lidé to berou nějak hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
16.2.17 10:34

@Pyšný tatínek Ovšem papírnictví, to je kamenný obchod, že. Tam sedíte celý den na zadku a jen vám přibyde vedle kasy další krabička, za dva litry. Ale co třeba mojí známé manžel? Jezdí po horských chaloupkách, kde není signál ani na mobil, natož na internet, stříhá ovce (ano, i takové povolání existuje). Nutnost EET pro něj znamená existenční problém.
Já jsem pro změnu fotografka a muzikantka na volné noze (v současnosti na mateřské). Už se vidím, jak na psí výstavě nebo za klavírem v Obecním domě vytahuju elektroniku za každou obdrženou bankovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.17 10:38
No
@Icestar píše:
@Pyšný tatínek Ovšem papírnictví, to je kamenný obchod, že. Tam sedíte celý den na zadku a jen vám přibyde vedle kasy další krabička, za dva litry. Ale co třeba mojí známé manžel? Jezdí po horských chaloupkách, kde není signál ani na mobil, natož na internet, stříhá ovce (ano, i takové povolání existuje). Nutnost EET pro něj znamená existenční problém.
Já jsem pro změnu fotografka a muzikantka na volné noze (v současnosti na mateřské). Už se vidím, jak na psí výstavě nebo za klavírem v Obecním domě vytahuju elektroniku za každou obdrženou bankovku :mrgreen:

No vidíte, to mě nenapadlo. tak to se omlouvám, to chápu, že je hodně špatný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.2.17 10:39
@destrukce píše:
No právě, ona tam určitě spadá až příští rok, ale na tom finančáku ji vystrašili kecama o vysokých pokutách za nedodržení, tak z toho přišla chudák úplně vyřízená, kde by vzala sto tisíc na pokutu a že s tím radši skončí :zed: Ale víme, že nechce, moc ji to baví a po smrti manžela se k tomu hodně upnula a důchodový věk ještě nemá :nevim:

no oni to upraví, mně to uděli fakt hned, oni tedy změny dělají jednou měsíčně, ale hned poslala do mailu nová aktuální výpis, kde jsou přiřazeny nace, a ještě napsala, že ta nace spadá do 4.vlny a fakt jo, když se pak koukneš na čísla nací, tak to tam najdete. Myslím, že finančák má tak hlavu v pejru, že ti vůbec netuší, která bije. Tinace tedy přiřadit neumí. Ještě mi přijde na hlavi, že obory činností nebo názvy těch obor ze živnosťáku prostě nekorespondují s názvama u nací, my tam máme něco úplně jiného, jako ano, vzdáleně příbuzného, ale to je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.2.17 10:41
@destrukce píše:
A ještě se zeptám, jestli jsi tam přikládala kopii ŽL? Nebo jak zjistili, že to jsi skutečně ty? :think:

nic, napsala jsem mail, ičo, a že v živnostenském rejstříku mám jen ty činnosti, co mám a u v res mám 10let staré a oni mi na ten mail odpověděli a poslali akruální výpis, žádné ověření totožnosti nechtěli. Oni ty údaje co posílají to jsou veřejně dostupné údaje, takže asi ověření není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
16.2.17 11:46

@Pyšný tatínek Nu, já si asi dovedu domyslet, jak to bude řešit - stříhat ovce bude dál, ale bez účtenek, na ruku. Samozřejmě tím příjde o část výdělků, protože ne ke každému se asi odváží (Češi bonzují rádi), a půjde na pracák; tak za něj bude odvádět sociální a zdravotní stát, čímž se snad aspoň tak nějak vykrejí ty ztráty na příjmech.
A takto to udělá jistě hromada lidí, až k tomu dojde - copak restaurace, ty si to dovolit nemůžou a mají to vydávání EET účtenek „jednoduché“. Pro spoustu běžných (i méně běžných) drobných podnikatelů a OSVČ je to likvidační. Otázka zní, uvědomoval si to pan Babiš, když EET zaváděl? Pokud ano, je to hajzl. Pokud ne, je to idiot. Admini prominou, není exaktnějších slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
16.2.17 12:35

@Icestar Ad pan Babiš… já bych řekla kombinace obojího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.2.17 12:48
@Icestar píše:
@Pyšný tatínek Nu, já si asi dovedu domyslet, jak to bude řešit - stříhat ovce bude dál, ale bez účtenek, na ruku. Samozřejmě tím příjde o část výdělků, protože ne ke každému se asi odváží (Češi bonzují rádi), a půjde na pracák; tak za něj bude odvádět sociální a zdravotní stát, čímž se snad aspoň tak nějak vykrejí ty ztráty na příjmech.
A takto to udělá jistě hromada lidí, až k tomu dojde - copak restaurace, ty si to dovolit nemůžou a mají to vydávání EET účtenek „jednoduché“. Pro spoustu běžných (i méně běžných) drobných podnikatelů a OSVČ je to likvidační. Otázka zní, uvědomoval si to pan Babiš, když EET zaváděl? Pokud ano, je to hajzl. Pokud ne, je to idiot. Admini prominou, není exaktnějších slov.

A co kdyby nepodváděl a dělal na fakturu (nebral hotovost), nehledě na to že existují mobilní zařízení a je možné si vyžádat vyjimku na pozdější odesílání dat… ale proč to dělat když je tolik důvodů to ochcat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
16.2.17 13:00

@jakanas Jako že by těm horalům vystavoval za práci kus papíru, na jehož základě by očekával, že si budou zařizovat účty, internetbankingy, internety a posílat mu to zpětně? Seriously? :mrgreen: Ono to na různých místech fakt chodí různě, městskému člověku to může připadat jako banalita, ale co vím, tak opravdu tenhle problém má a musí řešit, není to tak jednoduché.
A za sebe - já radši fandím ochcávání než podřizování se zlovůli toho přivandrovalého nafrněnce, sorry jako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
16.2.17 14:19
@jakanas píše:
A co kdyby nepodváděl a dělal na fakturu (nebral hotovost), nehledě na to že existují mobilní zařízení a je možné si vyžádat vyjimku na pozdější odesílání dat… ale proč to dělat když je tolik důvodů to ochcat

A kde bereš tu jistotu, že každý, kdo bere hotovost, tak podvádí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.2.17 19:16
@j.a.n.i1 píše:
A kde bereš tu jistotu, že každý, kdo bere hotovost, tak podvádí?

protože to jeho žena píše veřejně na foru? Však to shrnula pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.2.17 19:18
@Icestar píše:
@jakanas Jako že by těm horalům vystavoval za práci kus papíru, na jehož základě by očekával, že si budou zařizovat účty, internetbankingy, internety a posílat mu to zpětně? Seriously? :mrgreen: Ono to na různých místech fakt chodí různě, městskému člověku to může připadat jako banalita, ale co vím, tak opravdu tenhle problém má a musí řešit, není to tak jednoduché.
A za sebe - já radši fandím ochcávání než podřizování se zlovůli toho přivandrovalého nafrněnce, sorry jako.

V pohotě tvůj boj, jak to nazveš je taky tvůj problém. ale toho přivandrovalce jsme si demokraticky zvolili, stejně jako toho úžasného prezidenta. :palec:

jinak na kterých horách u nás není pošta že nejde zaplatit faktura? prostě to jsou blbé výmysly proč to nejde. Někdy to není úplně jednoduché, ale jde to vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
16.2.17 21:08
@jakanas píše:
protože to jeho žena píše veřejně na foru? Však to shrnula pěkně.

Chtelo by to pozorneji cist, jedna se o manzela kamaradky a pisatelka pise, jak si mysli ona, ze to vyresi, nikoliv, ze to tak aktualne dela nebo ze by on tvrdil, ze bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.2.17 21:48

@jakanas jde to vždy, protože to máme dané zákonem pod velkýma likvidačníma pokutama, takže to jít musí, ale pro někoho je to prostě opruz s problémama. Zbytečná, absolutně zbytečná buzerace.

Ale máš pravdu, už se to otáčí proti lidem, až se musím usmívat, jak rychle se to proti tomu hurá konečně hůl na podnikatele jásajícímu davu otáčí. Jak stojí a konsternovaně nevěřícně čučí :mrgreen: a budou čučet a ještě k tomu otevírat ústa dokořán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
17.2.17 07:57

@terinka4444 amen

@jakanas Já u voleb byla, ani jednoho jsem nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat