Jak budete řešit EET?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
@jakanas Ty spadáš teď do března? A přijímáš karty nebo ne?
jo spadam, výroba a prodej. A karty neberem. Jen hotově, dobírky přes čp a platby na bú.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 A nespňovalo by tohle tu vyjímku, která přímo v zákoně je, že se jedná o ojedinělou platbu, kterou netřeba evidovat? nebo ji zapřít úplněpán tě určitě udávat nebude a alespoň je vidět, k čemu EET taky povede.
nesplňovalo, no, já už přemýšlela, že se normálně zaeeviduju, koupím nějaký ten obyč pokladní systém, co použiju jednou měsíčně
to se mi oplatí
ale abych ještě byla pro finančák podezřelá, že jako málo účtenek mám, no to už mi přijde fakt vrchol. Ale zase platba v hotovosti je taková jistější, prostě objedná, já vyrobím, on si přijede, zaplatí, odveze. Takhle budu dávat fakturu se splatností ještě do jiného státu, když se rozhodne nezaplatit, co já s tím, vymáhat to z jiného státu. Ale budu vydávat účtenek málo, klidně tři měsíce žádnou a už budu podezřelá na kontrolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
Tak dnes mi přišla aktualizace našeho SW, registraci na ministerstvu už mám a teď čekám kdy mi to zpracují a pošlou do datové schránky abych mohl začít pokracovat.
a jaký ten pokladní systém jsi nakonec vybral?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
Tak dnes mi přišla aktualizace našeho SW, registraci na ministerstvu už mám a teď čekám kdy mi to zpracují a pošlou do datové schránky abych mohl začít pokracovat.
Ano, taky mě zajímá, jak si to celé vyřešil? Jaké pokladny, jaký SW?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už dlouho děláme na SW profact. Má to sklad, v podstatě to udělá i samo účetnictví, kasu, EET, DPH, kontrolko, dokonce bude i kniha jízd.
Cena 3700Kč + další rok 400kč za aktualizace. Máme to na noteboocích a klasickou tiskárnu na které se tiskne vše. Jednoduché, levné a umí toho hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
Předtím než uděláte první prodej tak je nutné aby jste byli registrováni a vydali eet učtenku.
a co minoritní prodej?
Já teda osobně mám v únoru našlápnuto na živnostňák, pozastavit Prodej. Odmítám někde viset na FÚ, že mám živnost i na prodej a nemám EET. Těch 5 prodaných čajů za měsíc mi za to fakt nestojí ![]()
Mě spíš naštvalo, že záznamy na MF, co se týká denní tržby, nesedí s denní tržnou z pokladny. Takže pak ještě hledáš duplicitní platby a stornuješ… 2 dny po proběhnutí platby a po zažádání si podrobného výpisu (aspoň tolik mé informace z netu).
Doufala jsem, že mi to usnadní aspoň účetnictví. Ale asi houby
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
jen me zajímá, jestli se EET týká všech ci jen od určitého obratu.
Mám to jen jako přivydělat k RD a abych nezaostavala v oboru.
Díky moc za odpoved
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites Minoritní činost přichází v úvahu ve chvíli, kdy kromě své hlavní činnosti máte ještě nějakou další, která se podílí max. 49 % na celk. tržbách a nepřevyšuje částku 175.000 + vykon ve stejné provozovně. Např. truhlář, který eviduje tržby až ve 4 fázi v roce 2018, se kromě této hlavní činnosti ještě věnuje prodeji truhlářského nářadí a tady by měl evidovat tržby od 1.3.2017. Jestliže touto činností splní výše uvedené, nemusí tržby z prodej evidovat letos, ale až spolu s hlavní činností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za dotaz, nečetla jsem ani diskuzi celou, ale mohu mít dotaz? Jsem od ledna 2017 jako živnostník na vedlejší činnosti, na hlavní poměr pracuji na 1/2 úvazku, tudíž za mě zaměstnavatel odvádí vše potřebné. Podnikám v oblasti šití textilních doplňků a dekorací. Bude se mě týkat eet už teď nebo až příští rok? Slyším totiž různé názory. Děkuji mockrát. V tom aby se čert vyznal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobinka1 https://www.czso.cz/…caste-dotazy?…
a pak zadáš, kdo je v jaké vlně podle čísla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit