Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101611
25.1.17 10:22

@jakanas Ty spadáš teď do března? A přijímáš karty nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.1.17 10:48
@j.a.n.i1 píše:
@jakanas Ty spadáš teď do března? A přijímáš karty nebo ne?

jo spadam, výroba a prodej. A karty neberem. Jen hotově, dobírky přes čp a platby na bú.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.1.17 10:54
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 A nespňovalo by tohle tu vyjímku, která přímo v zákoně je, že se jedná o ojedinělou platbu, kterou netřeba evidovat? nebo ji zapřít úplně :mrgreen: pán tě určitě udávat nebude a alespoň je vidět, k čemu EET taky povede.

nesplňovalo, no, já už přemýšlela, že se normálně zaeeviduju, koupím nějaký ten obyč pokladní systém, co použiju jednou měsíčně :mrgreen: to se mi oplatí :mrgreen: ale abych ještě byla pro finančák podezřelá, že jako málo účtenek mám, no to už mi přijde fakt vrchol. Ale zase platba v hotovosti je taková jistější, prostě objedná, já vyrobím, on si přijede, zaplatí, odveze. Takhle budu dávat fakturu se splatností ještě do jiného státu, když se rozhodne nezaplatit, co já s tím, vymáhat to z jiného státu. Ale budu vydávat účtenek málo, klidně tři měsíce žádnou a už budu podezřelá na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.1.17 10:55
@jakanas píše:
Tak dnes mi přišla aktualizace našeho SW, registraci na ministerstvu už mám a teď čekám kdy mi to zpracují a pošlou do datové schránky abych mohl začít pokracovat.

a jaký ten pokladní systém jsi nakonec vybral?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
25.1.17 11:00
@jakanas píše:
Tak dnes mi přišla aktualizace našeho SW, registraci na ministerstvu už mám a teď čekám kdy mi to zpracují a pošlou do datové schránky abych mohl začít pokracovat.

Ano, taky mě zajímá, jak si to celé vyřešil? Jaké pokladny, jaký SW?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.1.17 11:13

Už dlouho děláme na SW profact. Má to sklad, v podstatě to udělá i samo účetnictví, kasu, EET, DPH, kontrolko, dokonce bude i kniha jízd.
Cena 3700Kč + další rok 400kč za aktualizace. Máme to na noteboocích a klasickou tiskárnu na které se tiskne vše. Jednoduché, levné a umí toho hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
25.1.17 15:35

@terinka4444 dík juknu se. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.1.17 22:22
@jakanas píše:
Předtím než uděláte první prodej tak je nutné aby jste byli registrováni a vydali eet učtenku.

a co minoritní prodej?

Já teda osobně mám v únoru našlápnuto na živnostňák, pozastavit Prodej. Odmítám někde viset na FÚ, že mám živnost i na prodej a nemám EET. Těch 5 prodaných čajů za měsíc mi za to fakt nestojí :mrgreen:

Mě spíš naštvalo, že záznamy na MF, co se týká denní tržby, nesedí s denní tržnou z pokladny. Takže pak ještě hledáš duplicitní platby a stornuješ… 2 dny po proběhnutí platby a po zažádání si podrobného výpisu (aspoň tolik mé informace z netu).

Doufala jsem, že mi to usnadní aspoň účetnictví. Ale asi houby :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
2.2.17 22:40

Ahoj.
jen me zajímá, jestli se EET týká všech ci jen od určitého obratu.
Mám to jen jako přivydělat k RD a abych nezaostavala v oboru.
Díky moc za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
3.2.17 00:29

@omites Minoritní činost přichází v úvahu ve chvíli, kdy kromě své hlavní činnosti máte ještě nějakou další, která se podílí max. 49 % na celk. tržbách a nepřevyšuje částku 175.000 + vykon ve stejné provozovně. Např. truhlář, který eviduje tržby až ve 4 fázi v roce 2018, se kromě této hlavní činnosti ještě věnuje prodeji truhlářského nářadí a tady by měl evidovat tržby od 1.3.2017. Jestliže touto činností splní výše uvedené, nemusí tržby z prodej evidovat letos, ale až spolu s hlavní činností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
3.2.17 00:43

@bea6 všech bez ohledu na výši obratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
3.2.17 07:56

@Sojkka
Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
8.2.17 21:51

Omlouvám se za dotaz, nečetla jsem ani diskuzi celou, ale mohu mít dotaz? Jsem od ledna 2017 jako živnostník na vedlejší činnosti, na hlavní poměr pracuji na 1/2 úvazku, tudíž za mě zaměstnavatel odvádí vše potřebné. Podnikám v oblasti šití textilních doplňků a dekorací. Bude se mě týkat eet už teď nebo až příští rok? Slyším totiž různé názory. Děkuji mockrát. V tom aby se čert vyznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.2.17 22:24

@bobinka1 záleží, jakou máš na živnosťáku nace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.2.17 22:26

@bobinka1 https://www.czso.cz/…caste-dotazy?…

a pak zadáš, kdo je v jaké vlně podle čísla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat