Jak budete řešit EET?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Já tedy na živnosťáku zádný nace nemám
na živnosťáku to není, musí se do toho registru, tam je činnost pod nacema(nebo jak je u toho množný číslo). Neodpovídá tomu ani číslo té živnosti z živnosťáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Ano, ale do tohoto registru se to dostane z toho, co člověk vyplní na daňovém přiznání a ne z toho co má na ŽL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Ano, ale do tohoto registru se to dostane z toho, co člověk vyplní na daňovém přiznání a ne z toho co má na ŽL.
no a co má k dispozici finančák? Teď jsem na to koukala a my tam máme obory, co už léta nemáme na živnosťáku. A představ si, že k aktuálnímu oboru na živnosťáku jsme nedohledali naci, psala jsem i na AMSP a tam mi napsali, že asi taková nace, ale to absolutně neodpovídá našemu oboru. V celkovém seznamu nací to taky není. Prostě bordel nad bordel.
My ani jeden ani druhý název, co máme napsaný na živnosťáku nemáme prostě v nějakém názvu nace. A ten hlavní obor, ten se prostě absolutně s ničím neshoduje ![]()
Tak z čeho bude finančák vycházet? Z toho, co jim píšeme na daňové přiznání? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 To netuším… já mám na ŽL asi 15 oborů včetně toho malo a velkoobchodu, ale do DP jsem uváděla vždy pouze jeden (a reálně opravdu mám příjem pouze z toho jednoho) a tento jeden mám taky jako jediný vedený v tom registru pod nace kodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 FÚ -ARES má k dispozici NACE z RES ČSÚ. I já jsme zjistila, že uvádím v DP i DPH jako hlavní činnosti NACE, které máme v RŽP, ale ne v ARES.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@terinka4444 FÚ -ARES má k dispozici NACE z RES ČSÚ. I já jsme zjistila, že uvádím v DP i DPH jako hlavní činnosti NACE, které máme v RŽP, ale ne v ARES.
no a co s tím, když mému oboru na živnosťáku neodpovídá žádná NACE? A je to hlavní obor podnikání, nemohu ho sem napsat, je to specifické, byla bych dohledatelná, co s tím jako finančák udělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Vybereš si nějakou, která v NACE je a tu začneš uvádět na DP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Dneska jsem to řešila. Nikdo a tím myslím FÚ, ČSÚ ani ŽÚ nedokáže jednoznačně odpovědět na to, kdo je zodpovědný za řádné přiřazení NACE ke konkrétní činnosti na ŽL. FÚ vychází z RES, který vydává ČSÚ. ČSÚ vychází z toho, co mu dá ŽÚ, jenže ten uvádí např. pouze název řemeslné živnosti a ta s NACE nemá nic společného. Mnohdy je u těch řemeslných uvedeno více činnosti v rámci jedné živnosti. No a ČSÚ to zařadí do NACE podle té první uvedené a neřeší, že ta tvoje je jiná. Tohle by mohl být i tvůj případ.
Nicméně dostalo se mi rady takové, že stačí napsat na ČSÚ email s tím, že žádám upravení kódu NACE dle skutečnosti nebo v případě, že si opravdu nezařaditelná, specifikovat přesně obor a oni to dle toho zatřídí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka ČSÚ myslíš český statistický úřad? Tak já jim napíšu, protože fakt nevíme. děkuju
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Vybereš si nějakou, která v NACE je a tu začneš uvádět na DP
to je Klondike, což? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka představ si, že v RES MÁME ČINNOSTI, JAKO TŘEBA POHOSTINSTVÍ, CO DÁVNO NEDĚLÁME, pardon za caps, a co máme už víc jak rok zrušeno
to snad není pravda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já předpokládám, že maloobchod má v ŽL hodně lidí, kteří neprodají nikdy nic za hotové, vše jen převodem na účet. Jak to bude FÚ kontrolovat? Chodit k těm lidem domů? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem si přečetla celou tuto diskusi a jsem zhnusená
moje mamka na konci roku končí, má to jako vedlejší příjem, dělá to 15 let a týká se jí vlna 2018, naivně jsem se domnívali, že si dodělám potřebné školení a přeberu to po ní…má 4 roky do důchodu ze svého hlavního zaměstnání…celá tato akce jí přinutila, na konci roku skončit, doklepe v práci 3 roky a odejde do důchodu a já po ní nic nepřeberu…pokud se něco nestane a nebude zas vše jinak. Achjo…
Když tu čtu i ty zmatky ohledně řazení do nace, tak jsem znechucená a jsem ráda, že mamku tlačím do ukončení, bohužel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenny.fields píše:
Já předpokládám, že maloobchod má v ŽL hodně lidí, kteří neprodají nikdy nic za hotové, vše jen převodem na účet. Jak to bude FÚ kontrolovat? Chodit k těm lidem domů?
to taky nevím, jak to budou dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR ono to zas tak horke nebude.
Nedavno jsem motivovala svoji maserku, at neblbne a vycka.
Ja se rozhodla, ze spolu s eet si zrovna vyresim platebni terminal a uz se na to zacinam tesit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit