Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
8.12.16 16:00

-

Příspěvek upraven 24.03.19 v 18:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 16:04
@Icestar píše:
Anonymko, amen.@nostress Jen si výše počti jeden takový názor. Za sebe přidávám: jako OSVČ jsem vždycky řádně odváděla daně. Živí mě hudba, živí mě fotografování. Nevydělám moc nazbyt, no nestěžuju si. Pořízení povinné pokladny pro mě znamená výdaj navíc, zajištění mobilního internetu je výdaj navíc, nehledě na to, že z obojího musím odvádět pravidelné poplatky a tahat to všude sebou. Nehledě na to, že si nedovedu v praxi moc představit, jak to bude vypadat - už se vidím, jak dávám na psí výstavě účtenku po 50,– rakušákům a němcům, kteří budou nechápavě kroutit hlavou, zatímco jiní mi budou zírat přes rameno, abych náhodou nějakou platbu nezatajila a nějakou účtenku si neponechala, crcat se s odesíláním, aby pan Babiš věděl, že jsem zrovna prodala snímek, zatímco mi další psi budou utíkat… no fakt se těším. Príma systém :pocitac:

Přesně. Měla jsem to podobně, proto se mě dost dotýká, s jakým despektem se o každém, kdo podniká mluví a píše. Tolik zloby, to jsem ani netušila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.12.16 16:05

Spiš jde o to, že stát buzeruje malý podnikatele a střední podnikatele, na místo aby se dohlídlo na velký korporace a banky, kde za rok ztrácí více peněz. A když už podnikáte tak jste zvykli to furt dělat do kolečka a najednou přijde něco nového. To je podobny jako kdyby se vám najednou změnil jízdný řády a nebo Bus jezdil jinou cestu. A v česku je šedá ekonomika okolo 15% což je málo v porovnání v EU a většina šedé ekonomiky tvoří velké firmy. Jediná země která použivá ETT je jenom Chorvatsko a i tak se to moc nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 16:08
@nostress píše:
To je fakt jako říkat slepému o barvách. A nejraději mám ta „moudra“ od chytrých děvčat, které v životě dokázaly akorát sedět někde v teple a závětří, nejlépe v neziskovkách a pod., ale ohledně podnikání vědí nejvíc. :mrgreen:

vidíš to, co ti lidé plkají? Fakt si to nevymýšlím, je to marný, je to marný, je to marný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 16:08
@Mugi píše:
Spiš jde o to, že stát buzeruje malý podnikatele a střední podnikatele, na místo aby se dohlídlo na velký korporace a banky, kde za rok ztrácí více peněz. A když už podnikáte tak jste zvykli to furt dělat do kolečka a najednou přijde něco nového. To je podobny jako kdyby se vám najednou změnil jízdný řády a nebo Bus jezdil jinou cestu. A v česku je šedá ekonomika okolo 15% což je málo v porovnání v EU a většina šedé ekonomiky tvoří velké firmy. Jediná země která použivá ETT je jenom Chorvatsko a i tak se to moc nezměnilo.

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 16:13

@Martia007 mluvíš o rovnosti, kde je tedy pro OSVČ placená dovolená minimálně měsíci v kuse? Kde je tedy pro OSVČ třeba OČR? Kde je třeba pro OSVČ náhrady mzdy v nemoci??Kde jsou odstupné platy v případě, že musí skončit se svým zaměstnání? Mám pokračovat, nějak se vám tou rovností ohání zvesela, což Ovšem jednostranně. Je to stále dokola, podnikatel rovná se zloděj, presumpce nevinny je tady jaksi pasována na všichni jsou vinni, kdo není, ať to dokáže. A ty řeči, že si to vybrala jako své zaměstnání. Chtěla bych vidět všechny ty zaměstnance, co by dělali, kdyby se všichni zaměstnavatelé( ciž v drtivé většině jsou soukromé subjekty, pod státem zase tolik lidí nedělá) rozhodli, je ze dne na den vyhodit, bez výhod dvouměsíční výpovědní doby, nez odstupných platů a podobných vymožeností. pak by každý takový musel zvolit zaměstnání typu uživím se sám, to bychom koukali na změnu názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 16:15
@terinka4444 píše:
vidíš to, co ti lidé plkají? Fakt si to nevymýšlím, je to marný, je to marný, je to marný

Jj, asi se vetřu do diskuze třeba o výcviku psů. Co na tom, že jsem nikdy žádného neměla, nic o tom nevím, ani tomu nerozumím. Hlavně, že jim to tam natřu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 16:15
@nostress píše:
Přesně. Měla jsem to podobně, proto se mě dost dotýká, s jakým despektem se o každém, kdo podniká mluví a píše. Tolik zloby, to jsem ani netušila. :nevim:

zloba je ještě slabý výraz. Ale co, teď mají v ruce bič a mohou udávat a soutěžit v účtenkové loterii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 16:16
@nostress píše:
Jj, asi se vetřu do diskuze třeba o výcviku psů. Co na tom, že jsem nikdy žádného neměla, nic o tom nevím, ani tomu nerozumím. Hlavně, že jim to tam natřu. :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 16:17

@Icestar nevím, jak to máš s hudbou, ale u fotek jsme to teď testovala( a testuju nadále) lze přejít na pouze bezhotovostní platby úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.12.16 16:25

Na slušnou otázku jsem čekala slušnou odpoveď. Dostaly se mně dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.12.16 19:47
@Martia007 píše:
Na slušnou otázku jsem čekala slušnou odpoveď. Dostaly se mně dvě.

ale mně neodpovíš na tu tvou rovnost, že? Co bys na to asi taky tak mohla odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
8.12.16 19:49
@Martia007 píše:
Na slušnou otázku jsem čekala slušnou odpoveď. Dostaly se mně dvě.

Tak vidíš, chtěla jsi jednu, a máš dvě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.12.16 20:02

@Martia007
Někde jsem četla, že jakási forma EET je všude v zemích kolem nás. Tak doufám, že se ti naši politici poučili a vybrali to nejlepší. V těch hospodách to bylo na první pohled jasné a proto jich nejvíce zavřeli a otevřou pod jiným jménem, aby nebylo možno dohledat historii. A když se to někomu nevyplatí, tak ať dělá něco jiného. Jak to bude dál jsem nestudovala, protože je to ještě daleko a nic není ještě stoprocentně dáno. Nemyslím si, že každý podnikatel je zloděj, to určitě ne. Naopak si podnikatelů vážím, protože to není žádná legrace riskovat, neustále sledovat nové zákony, zaměstnávat lidi, kteří v podstatě pracovat ani nechtějí, nemají to lehké. Ti by ale snad neměli mít s EET problém, ne? Jestli ho mají, je něco špatně. V době, kdy nás kamery snímají na každém kroku, nevíme, co všechno kdo sleduje v našich mobilech a a ostatních technických vymoženostech, se tohle dalo čekat a myslím, že bude ještě hůř.
A změna vlády nepomůže. Vždycky tam bude někdo, kdo bude chtít peníze od těch, kde je nejsnáze vezme. Vždycky to tak bylo a bude.

• Citovat
  • Upravit
14642
8.12.16 20:14

-

Příspěvek upraven 24.03.19 v 18:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie