Jak by jste reagovaly, jak to vidíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
redbulka
17.8.16 22:27
@Uju píše:
@tamata No, děkuju. Doufám, že se vyspíme a ona začne přemýšlet nad nějakým programu. Protože i když se jako stará svrběna ještě necítím, vykoumat něco co zabaví praštěný pubošky celé odpoledne je asi nad mé síly :lol:

mě by teda nenapadlo ani náhodou jim vymýšlet program, nejsou přece mimina

• Citovat
  • Upravit
9880
18.8.16 14:21

@redbulka :) to mě napadlo jako prvni..tak at holky někde spolu odpoledne jdou, pak navečr něco ugrilovat a budou kecat, jak kecají v tom věku holky o klucích atd..Jako my v těch letech teda byly rády, že nemusíme být s rodiči :nevim: je teplo můžou sedět venku i večr, pokud máte zahradu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.8.16 13:00

@redbulka No, dala jsem do placu hry, karty, slíbila jsem, že jim vyluxnu bazén - teda pokud tam budou chtít vlézt (má 19 stupňů) Jinak tak trochu doufám, že si zábavu najdou-opravdu nevím, co bych jim měla vymýšlet.
@Janasas asi tak nějak, mě přišla na oslavu kámoška a ¨pak o nás mamka nevěděla dva dny :oops: (pravda, byla jsem malinko divočejší), na jednu stranu jsem ráda, že Adina není po mne, na druhou to nějak nechápu, ale asi to je dobře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.8.16 16:37
@Uju píše:
Ahoj holky. Jdu si tak nějak pro radu.
Dcera minulý víkend slavila 14let. Na oslavě se sešlo jen pár příbuzných, protože její kamarádky co by ráda pozvala v tento termín nemohly. No, tak jsem dceři navrhla ať si je pozve na jinou sobotu, že ji udělám chlebíčky, koupím zákusky atd… No, navrhla tuto sobotu, řekla jsem fajn. Dnes jsem se ji ptala kolik lidí tedy přijde -jestli tedy přijdou(protože doma se vůbec nezmínila), abych věděla co a kolik tedy nakoupit.
No, vůbec netušila jestli někdo přijde, to mi u ni přijde normální(i když na mne by to teda nebylo),ale když jsem ji požádala aby mi tedy počet alespoň trochu upřesnila tak mi nakonec řekla číslo s tím, že teď ji psala jedna a ta přijde, ale nebude u nás spát. 8o
Tím mne tedy fakt dostala. Tak nějak jsem se ji ptala, kdy se nás ptala, pozvat si lidi na spaní a kdy by nám to ráčila říct :nevim: Ani mi neodpověděla.
A teď babo raď, jaká by byla Vaše reakce??? Upřimně to přespávání kamarádek se mi moc nelíbí nemají pořádně kde a já jsem morouz a mám ráda svůj klid(dcera taky nikde „nevymetá“) ale co se mi nelíbí hlavně je ten fakt, že se jako neobtěžuje to říct, zeptat se. :nevim: Já nevím, když jsem byla v jejím věku tak se přespávání kámošek u nás prostě domlouvalo, nebralo se to automaticky.
Tak nějak se to ve mne hrozně pere, najednu stranu, mám sto chutí ji vše zakázat, protože se mi nelíbí to jednání, na druhou stranu vím, že moc těch kamarádek nemá (tak aby nebyla ještě víc za nemožnou) :nevim:
Teď si připadám fakt těžce neschopně a vím, že řeším úplnou hovadinu, ale jsem naštvaná a nevím jak se k celé té věci postavit. Si řkám, že když to zkousnu, že nám zachvilku bude skákat po hlavě. :nevim: :nevim: :nevim:
Jak to vidíte?

tak vzhledem k tomu, že u nás pořád někdo je - z kamarádů staršího (jen přepočítám boty, kolik „chlapečků“ tu zase je), tak by mi to nevadilo a neřešila bych to..
No mi přijde že to je trochu tvá chyba - tvá dcera dospívá, je jí 14 ale nemluvíte spolu důvěrně… mě přijde žes zamrzla v postoji mámy malého děcka 7/8 let ale seš mámou puberťačky a to je jiné… nemůžeš se jí víc ptát? jakou oslavu by chtěla? jak to chodí u kámošek? jak vypadá správná pyžamapárty? ;)
To že seš morous je tvá výmluva pohodlnost - narozky jsou jednou ročně ne? Vem si neurol a nebo lépe nalej si dvě deci a zvládneš to… i to jak uvažuješ že bys to dceři zatrhla tak mi přijde jako super záminka, proč tu oslavu nedělat = byl by klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
19.8.16 19:15
@jdukolem píše:
tak vzhledem k tomu, že u nás pořád někdo je - z kamarádů staršího (jen přepočítám boty, kolik „chlapečků“ tu zase je), tak by mi to nevadilo a neřešila bych to..
No mi přijde že to je trochu tvá chyba - tvá dcera dospívá, je jí 14 ale nemluvíte spolu důvěrně… mě přijde žes zamrzla v postoji mámy malého děcka 7/8 let ale seš mámou puberťačky a to je jiné… nemůžeš se jí víc ptát? jakou oslavu by chtěla? jak to chodí u kámošek? jak vypadá správná pyžamapárty? ;)
To že seš morous je tvá výmluva pohodlnost - narozky jsou jednou ročně ne? Vem si neurol a nebo lépe nalej si dvě deci a zvládneš to… i to jak uvažuješ že bys to dceři zatrhla tak mi přijde jako super záminka, proč tu oslavu nedělat = byl by klid..

jakýpak morous - je to byt či dům dotyčné a dokud bude mít děcko nohy pod mým stolem, jen já budu rozhodovat o tom, kdo tam za návšštěvu přijde, kvůli tomu jetě nikdo není morous

a b) jaká pohodlnost - v mém případě, pokud bycch to dceři schválila-oslavu s kámoškama u nás doma, tak já bych fungovala max.jako poradní hlas či pomocná síla či jako skromější sponzor.

• Citovat
  • Upravit
49159
19.8.16 19:21
@redbulka píše:
jakýpak morous - je to byt či dům dotyčné a dokud bude mít děcko nohy pod mým stolem, jen já budu rozhodovat o tom, kdo tam za návšštěvu přijde, kvůli tomu jetě nikdo není morousa b) jaká pohodlnost - v mém případě, pokud bycch to dceři schválila-oslavu s kámoškama u nás doma, tak já bych fungovala max.jako poradní hlas či pomocná síla či jako skromější sponzor.

ona sama píše že je morous a ano můžeš si to myslet tak jak píšeš, ale žijete tam spolu jako rodina čili klidně rozhoduj a povoluj a nebo nepovoluj.. je to čistě tvá věc, ale není to jen tvůj domov je to domov ale i těch dětí…
no a já pořád odkud se berou ty pubertální děcka co u nás přespávají a fungují a pomáhají mi vařit a s oknama a vyklízet sklep a jsou u nás rády a nechce se jim domů a říkám si proč jsou u nás doma a ne u sebe.. no jo, tak už to vím no 8) nejspíš děti rodičů JÁ rozhoduju a ty šoupej nohama 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.8.16 16:21

@redbulka nedalo mi to.. asi se naštveš, ale to je klasická řeč rodičů, kdy jim pak děti raději frnkou co nejdřív pryč..
Oslava je jednou za rok..I dospělý je rád, když někdo pro nějoh uspořádá oslavu..
Trochu mi to přijde názor chladné mamy.. fakt to tak cítím..
V okolí i dospělí člověk je rád, když mu někdo udělá oslavu, něco připraví, dá třeba dort..
A co se týká přspání tak to je uplně logické.. Druhá máma, dítěti co jde na oslavu, by asi nepustila, kdyby ji mělo dítě někde potmě jít domů..
A jestli jde o jednu, dvě holky, tak mi to přijde, že fakt je to přehnané, tkaové reakce, pak se nedivím, že děti nemají žádné kamarády.. Vidím to, i když máme děti menší, že rodiče nechtějí vůbec děti pouštět k sobě- dopokojíku pohrát se.. Nechápu to.. to se bojí, že jim kamarád něco ukradne nebo nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
21.8.16 21:32

@jdukolem No, myslím, že jsem nezamrzla. Prostě mi vadí, že se nedohodne předem a to mě tedy naštvalo. Kdyby to bylo jednou, tak bych to vzala jako chybu v komunikaci, ale mám pocit, že naše! hvězda! má pocit, že netřeba se ptát a že vše může-to se mi tedy moc nelíbí.
Jinak morouz jsem nikdy nebývala, ale tak nějak situace v posledních cca 14ti letech ho ze mne udělala, není to pohodlnost, prostě mám ráda svůj klid.Asi mi nevadí práce kolem příprav ale spíš ten fakt, že se u nás sejde X lidí, je hluk, řev člověk nemá kam vypadnout.

Jinak tedy oslava pro mne hrůza pro dceru asi taky malinko zklamání
Přijely 4holky, chování úplně hrozný (třeba mladší vlezly do pokojíku, z postele ji vzaly plyšového slona a fotily ho sedícího na hajzlu, samo se mu tam smočil ocas) prostě chování neřízených střel (mamka, která s náma bydlí se mě ptala, jestli nemám pocit, že si někde něco šnuply) - no upřímně to tak i docela vypadalo. Místo toho aby si večer zalezly do pokojíku a udělaly u pyžam párty to dopadlo tak, že čučely na horory do 4 ráno a lítaly v noci před barákem. Což nevím, protože jsem šla spát. Dvě holky odešly ani neshle se člověk nedočkal, dvě tedy přišly a rozloučily se normálně.

No, pro příště: Když dcera řekne dopředu, že u ní přenocuje kámoška je mi to fuk-pokud to řekne dopředu(s tím zas takový problém nemám). Ale větší sešlost tu doma nechci, pokud oslava narozenin-klidně, ale s odvozem domů. Nakonec sama viděla že se ji parta rozdělila na dvě části jedny řádily, druhý seděly u TV a dcera lítala mezi nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
21.8.16 21:39

@jdukolem Ještě o těch pubertálních děckách, co u Vás pomáhají vařit a vyklízet sklep-tak takových mnoho není. Co jsem tak pobrala tak ochotné pomoct ať už mě nebo dceři po společných hrách uklidit pokoj znám dvě. Víc kamarádek odejde od rozbité sklenky a nechají ji ležet na podlaze nebo když zavelím uklidit a rozloučit se tak kamarádky odcházejí a já s dcerou pak dávám do cajku pokoj. (Teda pomáhala jsem ji-teď už mne to přestalo bavit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí