Jak často uklízíte byt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
meduzka23
17.6.20 13:14

@Anna766 Chápu. Někomu se do baráku/bytu práší víc, někomu méně. Nám tedy skoro vůbec. I po tom týdnu, co ten prach utírám skoro žádný nevidím. Já zas musím vytírat fakt 2× týdně protože potom psovi, to je hrůza :zed:

• Citovat
  • Upravit
14313
17.6.20 13:15

@mackA159 Každý den vytiraš?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
17.6.20 13:16
@Flyingfrog píše:
A k čemu je to dobré vědět?
Oproti vám teda na úklid dost kašlu.

Napodobne. Uklizim prubezne, ale ne tolik, jak zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
17.6.20 13:17

No na to že jste jen 3 a vlastně nejste moc doma, tak uklízíš dost. My máme sice dům, ale je to v podstatě velké 3kk, 3 děti, pes, kočka. Vysávam skoro denně nebo zametám, koberce nevedeme. Koupelna, záchod a vytírání jednou týdně, prach nevím, když už ho je vrstva, řekněme jednou měsíčně, okna taky dvakrát ročně, lednice jak kdy, podle toho jaký je v ní humus. Pračka jede pořád, žehlička je zapovězený předmět, myčka jedna denně. Tak snad ti to k něčemu bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
17.6.20 13:18

Tak já utírám prach 5× týdně. Ale pokaždé na jiném místě :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5649
17.6.20 13:22

Jak často uklízím? Já mám pocit, že furt. Ale nikde to není vidět :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21704
17.6.20 13:24

Mě chodí jednou týdně paní na úklid, která vytře, vyluxuje, utře prach, umyje kuchyň a koupelny a vyžehlí. Já v mezičase akorát peru, pouštím myčku a sem tam setřu kuchyňskou linku. Jsme 4, ale doma je celý den pouze jedno dítě, zbytek v práci a ve škole. Během týdne nevařím, k večeři maximálně těstoviny, párky nebo toasty. Jinak si vždy něco namažeme. Postele převlékám jednou měsíčně, lednici myju maximálně dvakrát do roka, pokud se tam nic nerozleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.6.20 13:25

Moje mantra je „zlehčovat“, takže peru a žehlím (sušička), když jsem celý den doma a jen to přehazuji, základ pro nás je, mít od všeho oblečení dostatek, na průběžné praní kašle slepice. Na HO se stejně občas musím protáhnout, nemohu tak sedět jak kvočna celý den. Jakmile peru tak ještě navíc automaticky převléknu postel a posbírám všechny ručníky i kdyby byly ten den čisté.

Vysávání - denně Roomba, já když se někde nadrobí, typicky moje vlasy, tam kde jíme. Jsou to tři minuty, jednou za čas vezmu vysavačem celý byt poctivě. Ulehčené to mám aku vysavačem, je úžasná svoboda nemuset se babrat s kabely.
Vytírání - když je někde našmudláno, hodím na vysavač nádržku a při vysávání to šetřu. Velké vytírání ee, jednou za 14 dní? Hmm, nesnáším to.

Máme psy, postel jde tak jednou za 5 dní, když už mě přestane bavit ty chlupy odválečkovat.

Prach, jak to vidím, tak to šetřu - ať žijí vlhčené ubrousky a melaminove houbičky, supr vec.

1*14 okna, nemáme je kryté a já je mám ráda čistá, vysavač na okna a je to za chvilku hotové, nic neleštím.

Nádobí, myčka jede denně a denně čistím linku a denně lestim skleněné stoly, daň za to co se mi líbí.

V bytě máme dvě koupelny, na baráku taky, ale tam neuklízím já :) Jednu mám pořád perfektně čistou, je to ta co používá manžel. Když to čistím průběžně tak i se setřením je to na chvilku. Pak tam směřuji návštěvy, svoji koupelnu mám „špinavou“ - jsou tam rozházené věci a nebaví mě leštit sprcháč, tak ti nedělám.

Skříňky a šuflíky, když si všimnu, že je tam borčus, vyháži a uklidím, vyleštím.

No a protože myčku často naskládá a vyskládá manžel, bere odpadky, uklidí si sem tam koupelnu, baví ho zapínat pračka (beztak ho mamka jako malého brala na pomoc ;) ), dodělává povlékání peřin, tak nic z toho není něco, nad čím bych přemýšlela.

A mám úchylku, preskládávám byt, aby byl účelnější a lepší.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
17.6.20 13:26
@Annabela11 píše:
@mackA159 Každý den vytiraš?? 8o

Ano 8o a všichni v mém okolí taky.. To mě přijde úplně standartni, a základní co se úklidu týče.. Asi by to bylo jiný v bytě, ale máme do baráku pořád otevřeno když je pěkně…prostě ten bordel se sem nataha. Navíc maly děti se pořád valí na zemi, a máme psa v domě. Sice nepelicha, ale furt je to zvíře.. :lol: Myju každý den podlahy v přízemí kde jsme celý dny. Nahoru do patra chodíme jen spát přes jednu místnost kde je podlaha, tam to denně nedrbu. :) :mrgreen: otázka 15 minut denně.. Po každodenním vaření v kuchyni, a bordelu v koupelně po koupání, by to asi jinak nešlo.. :)

• Citovat
  • Upravit
5245
17.6.20 13:27

U podobnych diskuzi si vzdycky predstavuju, ze by podobnou diskuzi zalozil nekde na e-tatinkovskem foru muz (uz to je samo o sobe dost utopie). Pak si predstavim, ze by mu tam ostatni muzi asi tak psali :mrgreen: Zivot je moc kratky na to, abychom ho prouklizeli, takze rozhodne byt jako z katalogu nemame, zato mame furu volneho casu :mrgreen: Uklidem bytu stravime asi tak dve hodiny tydne maximalne a k tomu asi tak dalsi hodinu mytim nadobi. Na muj vkus je i to moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.20 13:28

Ono je to hrozně individuální -co se týče prašnosti bytu/baráku například, i toho, jak moc členové domácnosti prasečí. Dokud jsem byla s dětmi doma, tak mi taky přišlo nemyslitelné vynechat den luxování nebo vytírání. Když ale jsme většinu dne v práci a ve školách, tak fakt nevím, kdo a kdy by tam stihl udělat takový bordel, abych uklízela s tvou kadencí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
17.6.20 13:30

Myslím, že pro někoho je uklízení koníček, tak uklízí. Kdo má jiné zájmy, tak to buď háže za hlavu nebo se tím stresuje. Prošla jsem si vším. Zvítězila svoboda a uklízím jen když se mi chce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
17.6.20 13:36

Uklízím výrazně méně než píšeš ty, zakladatelko…k čemu je ten průzkum dobrý? ;)
Když to vezmu kolem a kolem, tak zametám jednou až dvakrát týdně dle potřeby, vytírám jednou za měsíc, peřiny cca po třech týdnech? Nepočítám to.
Prach utírám, když ho vidím (a v bytě vlastním celé dvě poličky a dva stoly, ze kterých se utírá prach, takže je to práce na pět minut). Koupelnu a toaletu čistím dle potreby, někdy dvakrát do týdne, někdy třikrát do měsíce.
Jediný, co dělám denně nebo skoro denně, je nádobí. A to jen proto, že mám miniaturní linku a musím, jinak bych si ráno ani neměla kde udělat kafe :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
17.6.20 13:38
@mackA159 píše:
Ano 8o a všichni v mém okolí taky.. To mě přijde úplně standartni, a základní co se úklidu týče.. Asi by to bylo jiný v bytě, ale máme do baráku pořád otevřeno když je pěkně…prostě ten bordel se sem nataha. Navíc maly děti se pořád valí na zemi, a máme psa v domě. Sice nepelicha, ale furt je to zvíře.. :lol: Myju každý den podlahy v přízemí kde jsme celý dny. Nahoru do patra chodíme jen spát přes jednu místnost kde je podlaha, tam to denně nedrbu. :) :mrgreen: otázka 15 minut denně.. Po každodenním vaření v kuchyni, a bordelu v koupelně po koupání, by to asi jinak nešlo.. :)

No u nás se taky courá tam a zpátky, kočka chodí dveřmi, oknem, děti taky :lol: a já jsem teda právě proto zvolila opačnou strategii, že se na to můžu vy… kašlat denně vytírat a nikomu to nevadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
17.6.20 13:40

Kdyz jsem odjela do lazni, tak hospodaril manzel. Proste 4 tydny se neuklizelo. Zachod, koupelna, podlahy. Nic. Ani jednou nezametl. 2 deti, kralik a morce. A vsichni to ve zdravi prezili. Byt 3+1, 74m. Kdyz doslo ciste pradlo, manzel to odvezl tchyni 100 km. Nakreslil si plan skrine kde co holky maji. Do te doby v ni nikdy nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný