Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No mě hned zarazilo že vytiras 1× týdne když máš skolkove dítě…
Nemám byt, ale velký barák. Vytiram každý den, luxuju dle potřeby, spíše obden, v ložnici a ve 2 pokojích kde máme koberce 1× týdně. WC a vanu umyvam každý den.. Peru dle potřeby..
A k čemu je to dobré vědět?
Oproti vám teda na úklid dost kašlu.
Horní patro vytírám klidně á 2-3 týdny. Kuchyn spíš denně. Prach neutírám, možná to dělá paní na úklid, co chodí jednou za 4-6 týdnů. Prádlo převlékám po měsíci. Peru 2-3× týdně. nežehlím. Záchod a koupelna jednou týdně
@Flyingfrog píše:
A k čemu je to dobré vědět?
Oproti vám teda na úklid dost kašlu.
Nápodobně ![]()
Jak kdy, jsem skoro porad v praci, doma hlavne varim a peru, zbytek trochu odsouvam, ale obdobi bylo ted dost hekticke a uklid se resil velmi pragmaticky. Byt mame 120 m2 takze nic velkyho, vrhnu se na to jamile mladsi odjede na tabor, kdy planujeme i vymalovat, dokoupit rolety a zaluzie, vymenit nektere kusy nabytku a predelat komplet detsky pokoj mladsiho.
Uklízím tak často, jak je to potřeba a jak to cítím.
pro některé osoby v rodině to je málo, pro jiné moc často
Někde se práší víc, jinde míň, vytírám/vysávám 1× týdně a v mezičase zametu (nemáme koberce) pokaždé, když je to třeba, klidně 2× za den, zvlášť když třeba peču. Resp endělám to jen já ale i manžel nebo děti ![]()
V mytí lednice 2× do měsíce nevidím smysl, pokud mi tam nezůstávají zbytky jídla a není opatlaná, ale zas to neznamená, že by to v tvém případě bylo špatně, prostě to vnímáš jinak. Asi to může být zajímavá „sonda“ do společnosti, ale s výpovědní hodnotou nula ![]()
Jsme na tom podobně, jen děti máme 2 (to starší ve 2.třídě) a HO mám jen v pátek. Jelikož doma se scházíme až navečer, po všech kroužkách atd., tak většinou jen smetu drobky a poklidím. Tak 1-2× týdně vyluxuju, vytírám maximálně jednou za 14 dní. Prach a povrchy cca jednou týdně, sociálku dle potřeby, ale většinou také bohatě stačí jednou týdně. Denně jen vařím a asi obden peru. Myčka denně. Větší úklidy si pak organizuju podle toho, kdy se zbavím dětí ![]()
Zametam tak stokrát denně mi připadá
, vytíram parnim mopem každý den, nádobí i třikrát denně ( nemáme myčku a umýváme průběžně),prach 3× týdně, linka po každé, když na ní něco děláme(nesnáším obhazenou linku), pračka dvakrát týdně, sušička taktéž.. ložní prádlo co dva týdny, v létě každý týden, žehlit nezehlim. jinak průběžně, když jdu okolo chodím a sbírám, co kde kdo položil, odložil, zapomněl apod..
Wow mně přijde že vy musíte úklidem trávit podstatnou část volného času. Jak někdo poznamenal, proti vám na to docela peču
Já, manžel, dítě 3 roky, pes, 2+1
Zametam každý den, vysavam 1× týdne, vytírání 1× za 14 dní, prach taky tak 1× za 14 dni, koupelna, WC 1× týdne. Peru dle potřeby, nežehlíme, máme sušičku, povlečení tak 1× za 3 týdny. Jsme celý den venku, neuklízím každý den, nepřijde mi, že by jsme měly doma bordel. ![]()
Příspěvek upraven 17.06.20 v 13:04
Vysávám, myju nádobí a uklízím povrchový bordel každý den. Prach 1× týdně a vytírám max 2 týdně. Mám psa, který když se napije tak mi udělá koupaliště po celém bytě a já nehodlám za ním věčně lítat s mopem
Nosíme doma pantofle. Peru dle potřeby - cca 2× 3× týdně. Záchod a koupelnu myju 1× 2× týdně, podle toho jak stíhám. Odjíždím do práce v 7 ráno a vracím se v 7 večer, takže mi moc času nezbývá. Ložní prádlo měním jednou za dva týdny.
Tyjo, tak ted si pripadam jak prasatko
prach trikrat tydne? Vzdyt to se tam nemuze ani stihnout nejaky udelat. A vytirat kazdy den? To bych fakt nedala
ja jednou tydne utru prach, vyluxuju a vytru (s tim vytiranim mi to nekdy vyjde jednou za dva tydny). Koupelnu taky vetsinou jednou nekdy dvakrat tydne. Lednicku myju jen kdyz se mi tam treba neco vyleje. Pracky mam tak tri za tyden.
@Dendiss S tím souhlasím. Jsem znamením panna, takže jsem jako extrémní magor co se týče úklidu ale utírat prach 3× týdně nebo měnit ložní prádlo každý týden mi příjde úplně zbytečné. Možná až budu na mateřské tak budu utírat prach každý den
Teď jsem ráda, že přijedu z práce, uvařím, poklidím, vyperu, vyvenčím psa a jdu chrápat ![]()
@Dendiss no vidíš a já prach stírám denně, tady se prostě strašně práší. Luxuju téměř denně. Zase vytírám dvakrát třikrát do měsíce. Je vidět jak to má každý jinak.
Zdravím, vím, že diskuzí na podobné téma tu proběhlo již několik, nicméně zajímalo by mě, jak to máte vy, co jste v podobné situaci jako naše rodina: byt 3+kk, jedno školkové dítě, já i manžel plný úvazek (já ale standardně polovinu týdne na HO), bez domácích mazlíčků. U nás probíhá péče o domácnost zhruba takto: vytírání 1× týdně, utírání prachu a luxování v celém bytě cca 3× týdně, mytí wc denně, koupelna obden. Kuchyně dle potřeby (vždy po vaření), mytí lednice tak 1× za dva týdny. Větší úklid (vytírání poliček skříní, knihoven, vnitřních prostor kuchyňské linky, mytí oken) 2× do roka. Výměna ložního prádla 1× týdně, praní prádla denně či obden (ve druhém případě to jsou ale většinou dvě pračky). Žehlení 1× týdně (vzhledem k sušičce žehlím jen košile, co nosí manžel do práce, popř. svoje). Myčka (malá) jede 1 denně, o víkendu 2-3×. Už mě víc nenapadá…