Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Veveří píše:
Jak často uklízím? Já mám pocit, že furt. Ale nikde to není vidět
Taky mám ten pocit.
@Annabela11 píše:
@MaláVrána Never všemu co se tu píše…znáš to…![]()
Proč by neměla věřit? Je to tu 50 na 50. Někdo píše že uklízí denně, někdo zase že na to dlabe. Verim oběma stranám. Znam to i z okolí, někdo uklízí a uklízí, někomu vůbec binec nevadí.
@Anna766 Protože lidí zkrátka kecaji… Jenda uklízí denně a vsichni v jejím okolí taky
Na to reaguji.
Uklízím podle potřeby a jak se mi chce. A spíš se mi nechce. Proč třeba luxovat, když je čisto?
Máme malý byt 2+kk, tři děti a kocoura😁Vysávám každý den, vytiram obden nebo jednou za tři dny. Prach tak dvakrát do týdne, socialky každý den. Nemusím zase ale žehlit, mám sušičku 🙂Ložní prádlo měním také každý týden. V létě když jsme většinou od rána venku je to klidnější, vytiram tak jednou za týden. Varim buď každý den nebo obden, nádobí meju postupně. U nás se extrémně prasi, je to desny. Starší děti mi pomůžou vysat a otřít prach, tak je to fajn 🙂
Ty jo no já takový harmonogram tedy nemám
mám doma malé prasatecko syb 16 měsíců takže třeba dnes byla po celém bytě bábovka a čokopiškoty
takže uklízím jak je potřeba peru prostě podle toho kolik toho je v koši na prádlo když je tam na pračku vyperu… Zapnu myčku když je plná vytáhnu vysavač když jsou na zemi drobky nebo malý něco vyčabrikuje všude možně… Vařím vždy na dva dny takže spíš jeden den vařím druhý uklízím a trávíme čas venku pracholapy nevedu ložní prádlo peru podle toho jak se manzílek potí a vanu umyju houbou před každým koupáním protože manža je mechanik a první co udělá je ze se jde odčernit
ale takhle co dělám kolikrat týdně to nastavené nemám jen vím že kdyby mi přišla nějaká návštěva mám uklizeno
Uklízet zatím nebylo třeba, bydlím teprve od r.2007… Peru dle potřeby, když jsou na sušáku poslední dvě čistý trika, dvoje trencle a fusekle…
![]()
@bse.pedro píše:
Uklízet zatím nebylo třeba, bydlím teprve od r.2007… Peru dle potřeby, když jsou na sušáku poslední dvě čistý trika, dvoje trencle a fusekle…![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, vím, že diskuzí na podobné téma tu proběhlo již několik, nicméně zajímalo by mě, jak to máte vy, co jste v podobné situaci jako naše rodina: byt 3+kk, jedno školkové dítě, já i manžel plný úvazek (já ale standardně polovinu týdne na HO), bez domácích mazlíčků. U nás probíhá péče o domácnost zhruba takto: vytírání 1× týdně, utírání prachu a luxování v celém bytě cca 3× týdně, mytí wc denně, koupelna obden. Kuchyně dle potřeby (vždy po vaření), mytí lednice tak 1× za dva týdny. Větší úklid (vytírání poliček skříní, knihoven, vnitřních prostor kuchyňské linky, mytí oken) 2× do roka. Výměna ložního prádla 1× týdně, praní prádla denně či obden (ve druhém případě to jsou ale většinou dvě pračky). Žehlení 1× týdně (vzhledem k sušičce žehlím jen košile, co nosí manžel do práce, popř. svoje). Myčka (malá) jede 1 denně, o víkendu 2-3×. Už mě víc nenapadá…
Tak to se přeci odvíjí od individuálních potřeb
já třeba nechápu to denní mytí wc a obden koupelny. Koupelny jsme teda záměrně dělali co nejmíň údržbové, ale i tak. Co třeba s tím WC denně děláš? To do něj liješ tuny dezinfekce?
Ale jinak vysává se denně, vytírá se denně/obden dle potřeby, okna se vytírají 1 - 4× měsíčně dle potřeby - bohužel to jinak nejde, velká myčka průměrně cca 2× denně, prach cca 1× týdně, ručníky 1× týdně, ložní 1 za 7 - 14 dnů.
@bse.pedro píše:
Uklízet zatím nebylo třeba, bydlím teprve od r.2007… Peru dle potřeby, když jsou na sušáku poslední dvě čistý trika, dvoje trencle a fusekle…![]()
Bože můj, kdes byl, když jsem se vdávala! Ideální manžel a já o tobě nevěděla. Nejen krásný, inteligentní a dobrý kuchař, ale i pečlivá hospodyňka. A navíc kliďas! Ach jo.
@mackA159 : to je husty. Ja vytiram jednou za 2-3 tydny… vysavani a koupelna to same… zachod jednou tydne. Nadobi 4× tydne (mycku nemame)… a to povleceni kazdy tyden je teda taky trochu moc ty brdo ![]()
@inkakřivák píše:
Bože můj, kdes byl, když jsem se vdávala! Ideální manžel a já o tobě nevěděla. Nejen krásný, inteligentní a dobrý kuchař, ale i pečlivá hospodyňka. A navíc kliďas! Ach jo.
Ještě máš možnost zjednat nápravu… Pokud jsi bohatá, máš vilu s bazénem, 4 auta a pár činžovních domů, můžeš se rozvést a znovu se vdát za mladého, pohledného, inteligentního a skromného hocha, který se ti postará o domácnost i bankovní konto…
![]()
@inkakřivák píše:
Nestačila by místo bazénu studna?
Stačila… Stejně jsem neplavec a vodu nepiju…
![]()
Jóóó a ta studna mi připomněla další z mých skvělých vlastností a schopností, jsem taková studnice moudrosti…
![]()
Mam dve deti a bydlime v byte. Chodime do prace a instituci. Uklizim podle potreby, neevny, spis uklizim kazdy den trosku a ne vsechno v jednom dni.
1× denne mycka, uklid hracek z OP
2× tydne robovysavac, umyvadla, prani a suseni, kose, stahnuti rucniku
1× tydne koupelny, wc, prach
2× mesicne vytirani, povleceni, zehleni par kousku
2× rocne okna, zavesy, lednice