Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
uklízím, když už je tu opravdu velký bordel, nebo když má někdo přijet na návštěvu
tak určitě měním častěji ložní prádlo, max jednou za dva týdny, ale jinak nejsem vůbec posedlá úklidem, uklidím až mi to začne vadit nebo když přijde návštěva… ale tak dvakrát ročně mám nějaký záchvat uklízení kdy celý den nic jiného nedělám, ale že bych to měla jednou týdně to fakt ne
Tak záleží jak velký máš byt nebo dům. Jestli bydlíš ve 2 + 1, tak proč ne. Když ve velkém baráku s 6 místnostmi a dvěma koupelnami, tak nechápu, jak to stíháš, protože já to nestíhám, stačí že chodím za svými dvěma dětmi a uklízím, co kde vylili nebo pohodili, apod…
Ahoj, uklízím podle potřeby, na nějaké velké pravidelné úklidy mě neužije
![]()
@sunflower164 píše:
Ahojky, vím, že podobných témat tu bylo už milion, ale třeba se něco změnilo. Moje máma mi říká, že jsem posedlá úklidem, ale mně tu pořád přijde bordel.![]()
Denně zametu, dezinfikuji kuhyňskou linku pokud vařím, také třeba otřu umyvadlo, vydrhnu dřez. Jinak denně též poklízím takový ten povrchový nepořádek. Jednou týdně dělám velký úklid, vydrhnu koupelnu včetně spár mezi kachličkami, záchod, všude vyluxuju, vytřu, odtahám lehký nábytek, naleštím skla, myju skříňky kuchyňské linky a celkově myju naprosto všechny povrchy. Jednou za tři týdny myju mikrovolnku, myčku, troubu, měním ložní prádlo.
Jak to máte s úklidem vy?
seš posedlá. ![]()
spáry jsme dělala naposledy, když jsem se nastěhovala. To, co ty děláš denně, dělámjednou týdně. To co po týdnu , tak za měsíc. A to co po 3týdnech, já po roce ( kromě toho ložního prádla.
Ve zkratce - každý den uklidím spínu - ulepený stůl, linku, zametu podlahu v kuchyni , když je treba, tak tam vytřu.
Jednou týdně klasika - koupelny, záchod, linka.
Jednou za 2-3 týdny přijde uklízečka, ta to vezme víc z gruntu- vyluxuje, vytře všude, prach, naleští ty skla, skřínky linky.
A plus jednou dvakrát do roka okna, trouba svítidla a tydle ty kopry.
@sunflower164 píše:
Ahojky, vím, že podobných témat tu bylo už milion, ale třeba se něco změnilo. Moje máma mi říká, že jsem posedlá úklidem, ale mně tu pořád přijde bordel.![]()
Denně zametu, dezinfikuji kuhyňskou linku pokud vařím, také třeba otřu umyvadlo, vydrhnu dřez. Jinak denně též poklízím takový ten povrchový nepořádek. Jednou týdně dělám velký úklid, vydrhnu koupelnu včetně spár mezi kachličkami, záchod, všude vyluxuju, vytřu, odtahám lehký nábytek, naleštím skla, myju skříňky kuchyňské linky a celkově myju naprosto všechny povrchy. Jednou za tři týdny myju mikrovolnku, myčku, troubu, měním ložní prádlo.
jestli chceš pochvalu a potlesk, tak to řekni rovnou ![]()
@Burj Chalifa píše:
jestli chceš pochvalu a potlesk, tak to řekni rovnou
Nebo at prijede k nam. Budu ji u uklidu nadsene aplaudovat ve stoje
.
Uklízím, když je potřeba nebo kdy se mi chce. Nějak to nehrotím. Denně vysává a vytírá robot, kuchyňskou linku nedesinfikuju, jenom utřu hubkou s přípravkem a pak setřu suchou utěrkou. Umyvadlo čistím denně, nemám myčku. Koupelnu pravidelně nedrhnu (tak jednou za 100 let), jen vystříkám octem a spláchnu. Záchod minimálně 1× do týdně, obvykle obden. Skříňky od kredence umývám tak jednou ta měsíc, někdy ani to ne. Prach obvykle denně, strašně se tu práší a jsem alergik. Mikrovlnku nevedu. Ložní měním nejdýl po měsíci. Cokoliv je potřeba dřív, udělám dřív
Uklízení mě nebaví, mám k tomu odpor.
Příspěvek upraven 30.07.18 v 15:32
Spáry mezi kachlíkama drhneš každý týden a mikrovlnku umeješ jednou za 3 týdny?
Já skoro každý den vytírám, občas obden
Prach utírám 1× týdně, gauč luxuji podle potřeby, povlečení měním také každý týden. Koupelnu a záchod myji obden nebo každý den, peru třeba jednou za dva dny. Mám trošku problém s žehlením. Vždy se donutím až když mám hromadu
Jinak mám trošku problém s poklízením oblečení a dalších odložených věcí. Mám totiž pocit, že kdybych měla pořád po někom něco zvedat a uklízet tak nebudu dělat nic jiného ![]()
U nas několikrát denne mame 2k (koupelna wc v jednom) a jsme tu v 5 s toho 2 skolkovy a pes..popravde tady vypada bordel i pradlo na zehleni nemluve o hrackach atd..cim mensi prostor tim vic bordel..koupelnu otiram denne spary skrine 1× tydne linku policky 2× mesicne s velkym nakupem..jinak vysavac ani neuklizim a posedla si neprijdu ted po svačine je to tu zase jak kdyby se na nic cely den nesahlo..jak rikam mam mozoly z domácích prací
![]()
@Adelka951 píše:
Tak záleží jak velký máš byt nebo dům. Jestli bydlíš ve 2 + 1, tak proč ne. Když ve velkém baráku s 6 místnostmi a dvěma koupelnami, tak nechápu, jak to stíháš, protože já to nestíhám, stačí že chodím za svými dvěma dětmi a uklízím, co kde vylili nebo pohodili, apod…
Ano, bydlím v malém bytě + nemám děti, je mi jasné, že s dětmi to je úplně o něčem jiném
![]()
@Burj Chalifa píše:
jestli chceš pochvalu a potlesk, tak to řekni rovnou
Jen jsem chtěla vědět, co patří do běžného úklidu ostatních, neboť mi tu přijde neustále bordel. Ale když to bereš takhle, tvému potlesku se rozhodně nebráním ![]()
Když vidím chuchvalec prachu, jdu vyluxovat. Když jsou drobky na lince, otřu ji. Když se mi nelíbí koupelna, umyju ji. Věci se snažím vracet na své místo když jdu kolem – něco vezmu do jiné místnosti po cestě, něco zandám do myčky, … Nehrotím to, nemám plán, ale snažím se uklízet průběžně, abychom se tu cítili dobře.
Ahojky, vím, že podobných témat tu bylo už milion, ale třeba se něco změnilo. Moje máma mi říká, že jsem posedlá úklidem, ale mně tu pořád přijde bordel.