Jak chovat křečka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
15.12.09 18:57

Myslím, že když je derce 9 let, tak to s křečkem zvládne. Jsem pro džungaráčka. Měla jsem jich asi 5 a až na jednoho žádný nekousal a když jsem dala ruku do akvárka, tak si na ni vylezli. Určitě jednoho křečka, jednak kvůli mládatům a jednak se v dospělosti zase nemusí stejné pohlaví snést. Jeden křeček mi takhle uplně vhladověl a druhý byl tlustý jak čunik. Klec je lepší kvůli pachu, ale zase jsou všude pilin, takže je lepší fakt akvárko a je lepší pítko než miska na vodu. V pítku vydrží voda i týden a nezašpiní se.Dcerka bude mít krásného ježíška.

• Citovat
  • Upravit
2716
3.8.10 17:58

v první řadě, pokud se rozhodnete pro křečka, tak určitě nekupujte ve zverimexu! Sežeňte si ho od chovatele. V dnešní době je slušných chovatelů po ČR několik, jsou i křečci s průkazem původu. Křeček od dobrého chovatele nebude kousat (ti ze zverimexu koušou v 99%). Pro dítko bych doporučila křečka syrského (dříve se mu říkalo křeček zlatý), je z běžně chovaných křečků největší a nejméně kousavý (pokud je od chovatele zvyklý na ruce), je to samotář, takže každý křeček musí mít své vlastní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.11 18:34

Dobrý den

Dobrý den já měla křečka zlatého činského a džungára a nejvíc mi vyhovoval džungárský hluk v noci sice slyšíte jen když se zahrabávají a hned přestanou ted mi maminka koupila džungárskýho a sem s nim velmi spokojena myslim si že by vám taky mohl udělat radost křeček džungarský a nejlepší je si vybrat miminko džungára protože je velmi legráční a myslím si že by dcera měla radost :) :palec: :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
11.5.11 18:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
11.5.11 19:37

Při koupi ze zverimexu máme také špatnou zkušenost a jak s křečkama, tak s andulkama. Křeček chytil od těch ostatních asi nějakou nemoc a projevilo se to po pár týdnech doma, kdy zničeho nic umřel. Druhýmu se po 2 měsících objevil nádor na břichu a taky umřel. Tak podobně to bylo s andulkou, která pošla do 1 měsíce. U další sme si všimli, že je divná druhý den po nákupu, tak sme ji šli vracet. samozřejmě prodavačka byla nepříjmená. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
8.1.13 18:50

Obnovuji diskuzi

:mavam: všichni.
Prosím o radu, synovi jsme koupili k vánocům křečka, je v kleci, na zemi má piliny a strašně smrdí. Měním mu celý vnitřek ob den a zvedá se mi žaludek :poblion:
Chodí čůrat do jednoho rohu.
Co s tím :idea: :think:
To byl zas nápad :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
8.1.13 18:56

@Eva 13 měníš obden a smrdí? 8o nám teda vydrží déle :think:

• Citovat
  • Upravit
24798
8.1.13 18:58

@Eva 13 Pokud ti obden vyčištěná klec zvedá kufr, tak asi zbavit se křečka a příště si přečíst předem, že taková zvířátka smrdí…
Já jsem teda měnila celou podestýlku jednou týdně a nijak hrozné mi to nepřišlo. Prostě křeččí „vůně“.
Má dost vody na pití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
8.1.13 19:00

@Eva 13 tak my ho měli v plastovém akvárku jak je nahoře ta mřížka, aby mohl dýchat a měnila jsem to jednou týdně si myslím, to je divný, že by vám tolik smrděl, třeba je to tou klecí, že se ten smrad z ní rozlejzá, v tom akvárku to asi přece jen zůstalo vevnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.1.13 19:01

Když chodí do rohu tak dávat záchudek. Nejlépe rohovej.tam dej pelety a na to vrstvu hoblin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
8.1.13 19:02

Ahojky, nečetla jsem celou diskusi, možná to tady už holky psaly… Křeček je pro dítě super zvířátko - měla jsem jich několik. Doporučuji koupit křečka zlatého - nekoušou, jsou chlupatí, takže takoví malí plyšáci, dá se s nimi pomazlit, s džungarskými vůbec - jsou to malé kousací, nevděčně mrchy :lol: Měla jsem je vždy v akvárku po rybičkách - večer jsem jim ho zpoloviny zaklapala knížkou, aby nezdrhli. Pak jsem měla i super truper klec pro křečky s prolézačkama, ale vyétalo z toho stelivo, byl z toho akorát bordel a křečkovi je stejně jedno, kde je. Navíc mi z té křeččí klece utekl, spadl a zabil se - za mě je akvárko lepší :palec: V noci dělají fakt kravál - já je dávala na noc vždy do předsíně - spát s nimi v jedné místnosti se fakt nedá, pokud není člověk zvyklý na hluk. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
8.1.13 19:05
@sikorka píše:
@Eva 13 tak my ho měli v plastovém akvárku jak je nahoře ta mřížka, aby mohl dýchat a měnila jsem to jednou týdně si myslím, to je divný, že by vám tolik smrděl, třeba je to tou klecí, že se ten smrad z ní rozlejzá, v tom akvárku to asi přece jen zůstalo vevnitř.

my máme jednoho v akvárku a jednoho v kleci, nesmrdí ani jeden :think: to spíš smrdí morče :roll:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
8.1.13 19:17

Taky máme zlatýho křečka a nesmrdí…a to ke kleci čuchám často… :mrgreen: čistím max 1× za 10 dní a je to ok… :nevim: používám teda navoněný piliny, ale jestli to je rozdíl oproti těm normálním nevím…u nás prodávaj jen ty voňavý…jinak pokud chodí do jednoho rohu na wc, tak vyměňuj pouze ten „roh“ pilin…je zbytečný čistit celou klec…

• Citovat
  • Upravit
24798
8.1.13 19:19

@K.Black Podle mě je teda více cítit křeček než morče :mrgreen:
Asi máme všichni jiné čuchometry :P
(Vede kočka a její nezahrabaný bobek.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
8.1.13 19:49

@Pipet nám smrdí víc ten křeček :mrgreen: kočku nemám, u nás vedou chlapci a jejich větry :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný