Jak chovat křečka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
9.1.13 11:18
@Kamča.dalmatinka píše:
Přesně lisované dřevo. já taky kupuju teda klasik na pálení. není v tom žádnej rozdíl kromě v ceně. Ve zverimexu dáš skoro dvojnásob ceny jen proto že na obalu je kočka :mrgreen:
:palec: díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.9.14 13:04

Oživuju diskuzy.
Někde jsem četla, že se může dávat křečkovi i bílý jogurt :nevim: je to pravda?
Pokud ano, tak jak a kam mu ho dát, aby se v něm nevyválel a nevylil ho do podestýlky :think: Možná blbej dotaz, omlovám se, ale zajímá mě to ;)
Křečka máme teprve měsíc ;)

• Citovat
  • Upravit
luciehav
24.9.14 13:11

Řekla bych že lepší bude akvárium, já ho taky měla jen v akváriu :) ona se jim může zaseknout pacička mezi ty mřížky u klece, sem slyšela :) Moji milovaly ty tyčinky pro křečky :) to určitě nesmí chybět a něco na hlodání aby si brousily zoubky prodávají i takový minerální kámen :) nebo postačí větvičky z nějakého ovocného stromu :) moji křečkové neuměly pít z pítka tak měly mističku s vodou :) a nesmí chybět určitě domeček :) :)

• Citovat
  • Upravit
46
24.9.14 13:14
@Jančakecalka píše:
Oživuju diskuzy.
Někde jsem četla, že se může dávat křečkovi i bílý jogurt :nevim: je to pravda?
Pokud ano, tak jak a kam mu ho dát, aby se v něm nevyválel a nevylil ho do podestýlky :think: Možná blbej dotaz, omlovám se, ale zajímá mě to ;)
Křečka máme teprve měsíc ;)

Já jsem mu párkrát(asi dvakrát) jogurt dala, asi tak jednu lžičku na víčko od zavařovačky :lol: a položit to prostě někam do klece…maximálně se v tom projde :lol: a očistí se snad sám…kdyby si se chtěla dovědět víc, napiš do zpráv, zkušeností s křečkama mám až až ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.9.14 13:15

@Jančakecalka Kdysi jsme měli džungaráky několik let a taky jsme jim dávali jogurt, resp. jogurtové mléko. Ve zverimexu nám poradili, že jim máme dát něco tekutějšího (jako kefír, acidofilní mléko atd., pozor, nemělo by to být moc tučné) a dát to do napáječky. Takže jsme měli dvě napáječky, jednu na vodu, druhou na jogurt a nebyl žádný svinčík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
24.9.14 13:18

Jogurt klidně může, ale opravdu jen malinko… třeba olízat vyjedený kelímek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.9.14 13:19
@luciehav píše: Řekla bych že lepší bude akvárium, já ho taky měla jen v akváriu :) ona se jim může zaseknout pacička mezi ty mřížky u klece, sem slyšela :) Moji milovaly ty tyčinky pro křečky :) to určitě nesmí chybět a něco na hlodání aby si brousily zoubky prodávají i takový minerální kámen :) nebo postačí větvičky z nějakého ovocného stromu :) moji křečkové neuměly pít z pítka tak měly mističku s vodou :) a nesmí chybět určitě domeček :) :)

Máme klec a je spokojenej. paní ve zverimexu nám říkala, že v tom má více vzduchu ;) Tyčinky pro křečky už máme, různé pamlsky taky ;)
Miluje tvrdý chleba :*
Větvičku z ovocného stromku už tam má taky, ale moc o ní nestojí. Spíč má rád ovoce a zeleninu. :) Ten náš umí pít z pítka, naštěstí :P
Domek má takovou kuličku ze slámy, je v ní spokojenej, nosí si tam baštu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
24.9.14 13:20
@Polls píše:
Já jsem mu párkrát(asi dvakrát) jogurt dala, asi tak jednu lžičku na víčko od zavařovačky :lol: a položit to prostě někam do klece…maximálně se v tom projde :lol: a očistí se snad sám…kdyby si se chtěla dovědět víc, napiš do zpráv, zkušeností s křečkama mám až až ;)

Díky za radu ;) zkusím to.
Dobře, když budu něco potřebovat, určitě písnu do sz ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
24.9.14 13:21
@Hoa Mai píše:
@Jančakecalka Kdysi jsme měli džungaráky několik let a taky jsme jim dávali jogurt, resp. jogurtové mléko. Ve zverimexu nám poradili, že jim máme dát něco tekutějšího (jako kefír, acidofilní mléko atd., pozor, nemělo by to být moc tučné) a dát to do napáječky. Takže jsme měli dvě napáječky, jednu na vodu, druhou na jogurt a nebyl žádný svinčík.
:palec: vyzkouším :)
  • Citovat
  • Upravit
10461
24.9.14 13:25

@Jančakecalka ale nedávejte mu toho moc, zvlášť jestli máte jen jednoho. My měli rodinku, takže měli větší spotřebu. A to, co nesní, by se mu mělo po pár hodinách vzít a napáječka vymýt, aby se mu to tam nekazilo. Jestli žere třeba v noci, tak mu dát jogurt večer a ráno vzít a napáječku vymýt. Už si přesně nepamatuju, ale myslím, že jsme jim ho dávali tak jednou dvakrát do týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
24.9.14 13:37

Jogurt jsem dávala dvakrát týdn, tak ani ne čtvrtku lžičky a měla jsme na to takovou malinkou kamnou mističku, kterou nepřeklopil, Párkrát se v tom i prošel, ale v pohodě to ze sebe „umyl“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.9.14 13:39
@Hoa Mai píše:
@Jančakecalka ale nedávejte mu toho moc, zvlášť jestli máte jen jednoho. My měli rodinku, takže měli větší spotřebu. A to, co nesní, by se mu mělo po pár hodinách vzít a napáječka vymýt, aby se mu to tam nekazilo. Jestli žere třeba v noci, tak mu dát jogurt večer a ráno vzít a napáječku vymýt. Už si přesně nepamatuju, ale myslím, že jsme jim ho dávali tak jednou dvakrát do týdne.

Tak to je jasný, že se mu to tam nesmí nechat dlouho, chápu ;) Ano, máme jen jednoho, ten nám ke dvěma psům stačí ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
24.9.14 13:40
@Irinka0210 píše:
Jogurt jsem dávala dvakrát týdn, tak ani ne čtvrtku lžičky a měla jsme na to takovou malinkou kamnou mističku, kterou nepřeklopil, Párkrát se v tom i prošel, ale v pohodě to ze sebe „umyl“.

Tak to je dobře, já se právě bála, aby pak nebyl špinavej, nesmrděl skyslým jogurtem a tak ;)

• Citovat
  • Upravit
4692
24.9.14 14:42

@Jančakecalka Určitě ne, oni jsou křečci dost čistotní a dost se umejvaj, řekla bych že i víc, než některý lidi :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.9.14 18:17
@Irinka0210 píše:
@Jančakecalka Určitě ne, oni jsou křečci dost čistotní a dost se umejvaj, řekla bych že i víc, než některý lidi :lol: :lol:

To jo, to asi bude pravda, ten náš se čistí každou chvíli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný