Jak chovat křečka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4692
20.11.15 10:19

@Jančakecalka Tak to je dobře :) ten náš taky banán miloval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
23.11.15 09:12

@Irinka0210 No,zbaštil to a pak chrněl pěkně dlouho, asi se mu po něm dobře spí :)

• Citovat
  • Upravit
11700
6.4.18 08:41

Měla bych dotaz ohledně křečka džungarského. V letních měsících, když je horko, máme v obyváku a kuchyni běžně 26-27 stupňů, je to nezateplený panelák na jih, když zapnu troubu, tak i 28, nepomůže ani zatáhnout žaluzie. V tom by mi ten křeček asi pošel co? :think:
V jiných pokojích bych ho umístit nemohla - ložnice, dětské pokoje, jelikož v noci řádí a na chodbě je pořád tma. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.4.18 08:53

Nepošel :lol: :lol: Vždyť křeček žije v poušti. Ano, je to noční tvor, takže funguje, když teplota klesne, ale přece jen ve dne v úkrytu a ta teplota tam určitě je vyšší než v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.4.18 09:20

@Tableta
No já si právě nejsem úplně jistá, z dětství si pamatuji poučku snad o max 25 stupních :think: Jako malá jsem džungaráky mívala, ale neměli jsme pokoje na jih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.4.18 09:23

@hehehe :mrgreen: neboj, mám to ověřeno 3 roky :P když ho nebudeš mít v terárku, do kterýho bude svítit, tak bych se nestrachovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.4.18 09:51

@Tableta
No já bych byla pro nekryté akvárium nebo takovou tu přepravku řekněme 40×30 samozřejmě ve stínu. :mrgreen: To by snad jednomu džungarákovi stačit mohlo. :think:
A jsi pro kolotoč nebo ne? Někdo tvrdí, že je to na infarkt, že se může uběhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
6.4.18 10:00
@hehehe píše:
@Tableta
No já bych byla pro nekryté akvárium nebo takovou tu přepravku řekněme 40×30 samozřejmě ve stínu. :mrgreen: To by snad jednomu džungarákovi stačit mohlo. :think:
A jsi pro kolotoč nebo ne? Někdo tvrdí, že je to na infarkt, že se může uběhat…

Vzdycky jsem u krecku mela kolecko a nikdy se k smrti neubehali. Pokud ho nebude mit jako jedinej zdroj zabavy, tak bych se toho nebala. Ale jen ve vetsi kleci nebo terarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.4.18 10:11

@Azeretereza
Takže do 40×30 kolečko ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.4.18 10:37

@hehehe já jsem toho názoru, že křeček bez kolečka = týrání :nevim: Jen je důležitý zvolit správný kolečko, plastový! Ta kovová jsou tak na zlomení nohy. My teda máme kovový, ale provlíkla jsem jím látku, aby nožka nezapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.4.18 10:40
@hehehe píše:
@Azeretereza

já si myslím, že 40×30 je pro džungaráka fajn prostor, klidně bych tam kolečko dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
6.4.18 13:39
@hehehe píše:
@Azeretereza

Jo, to bych rekla ze je v klidu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
8.4.18 22:13

@Azeretereza
Tak už křečka máme, místo kolečka jsem pořídila ten létající talíř, jelikož kolečka byla k sehnání jen taková ta vražedná, jednak jen kovová, kde může propadnout nožka a ještě s těma malinkýma otvorama po stranách, docela živě si umím představit, že by se tam fakt mohl oběsit.
Vypadá spokojeně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.4.18 13:10
@hehehe píše:
Měla bych dotaz ohledně křečka džungarského. V letních měsících, když je horko, máme v obyváku a kuchyni běžně 26-27 stupňů, je to nezateplený panelák na jih, když zapnu troubu, tak i 28, nepomůže ani zatáhnout žaluzie. V tom by mi ten křeček asi pošel co? :think:
V jiných pokojích bych ho umístit nemohla - ložnice, dětské pokoje, jelikož v noci řádí a na chodbě je pořád tma. :(

Rozhodně nepošel, křeček je na teplo zvyklý ;) mi máme doma v létě i přes 30 a nikdy mu to nevadilo. ;)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
11.4.18 13:12
@Tableta píše:
@hehehe já jsem toho názoru, že křeček bez kolečka = týrání :nevim: Jen je důležitý zvolit správný kolečko, plastový! Ta kovová jsou tak na zlomení nohy. My teda máme kovový, ale provlíkla jsem jím látku, aby nožka nezapadla.

Přesně tak, taky jsem mu to obmotala aby se mu nic nestalo ;) Kdyby ten náš neměl kolečko, kde se muže vybláznit, tak nevim, on lítá jak praštěnej :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný