Jak chovat křečka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11700
16.4.18 11:02

@Jančakecalka @Azeretereza @Tableta
Křečka máme něco přes týden a musím s lítostí říci, že je to extrémní Růženka. Bylo mi jasné, že je to noční tvor, ale to zvíře nejen že prospí den, ono prospí asi i celou noc. 8o Já chodím celkem dost pozdě spát a tak vím, že fakt lítá jen chviličku, třeba od půl 11 do 11 a pak jde zase chrápat. Zbytek času je buď v domku a nebo si teď zvykl se zahrabávat do sena, co má v koutku za domkem. To si od svých křečků z dětství tedy nepamatuji, ty vždycky lítali už tak od 7 večer a budili mě ještě během noci, tenkrát jsem je měla v pokoji. Leda že by řádil třeba ve 3, ve 4 v noci. :think: Dcera je z toho smutná, že ho vůbec nevidí, zase ho nechci nějak násilím budit. Může to být tím, že je ještě mládě? Prý by měl mít tak 8 tydnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
16.4.18 11:05

@hehehe Jak prý by měl být? To chovatel neví, kdy se narodil? 8o Osm týdnů je nic, to on se ještě „osmělí“. Počkej na léto :roll: To bude veselo :P :mrgreen: Křečka nikdy nebudit!!! Buzení zkracuje život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
16.4.18 11:21

@Tableta
Teď asi dostanu čočku, ale je ze zverimexu no… :oops: :) Ale vypadá fakt zdravě.
Jo jo, já ho právě budit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
16.4.18 11:27

@hehehe Tak já ti ty zverimexy trochu znechutím :jazyk: Když jsem manžela potkala, měl akorát tři křečky. Všechny ze zveráče, džungaráky. Jedna se dožila 3 roky a pár mesíců - matka těch dvou. Syn Houdini se dožil něco okolo 2 let. Taky skvělý. Dcera Hadica zemřela asi okolo jednoho roku. Bylo to dost nepěkný. Měla nádor v hlavě a ten jí vytlačil oko. Všude krev. Potom jsme měli Nevilla Longbottoma. Takový naše miminko. Ten měl asi taky něco v hlavě, byl to blázen. Valil na kole snad 24/7, dokázal si otevřit klec (otevírání zvrchu) a furt utíkal :cert: V 5m umřel. Udělal si hnízdečko v rohu. Jinak vypadal zdravě, až na to, že to byl fakt blázen. To bylo naposled :cert: Od té doby jsme měli jen jednoho křečka, sýráčka z chovky. Největší zlato :* Cenově to vyjde stejně, a ještě mám z CHS jistotu, že když bude křeček nemocnej a zemře, tak nám vrátí money. Hlavně vidím jejich rodokmen a vím, že nejsou inbredi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
16.4.18 11:35

@Tableta
No jo no, může se stát. :mrgreen: Jakože si udělal hnízdečko v rohu a tam chcípl? Boží :lol:
Tak uvidíme jak se to s ním vyvine, jestli ještě vyleze.
O těch 49 Kč za křečka mi zase až tak nejde, spíš nechce aby dcera zase bulela jako když nám pošlo morče. A to byl tedy držák! Ač ze zverimexu, tak se dožil 7 let. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
16.4.18 11:37

@hehehe Jojo, oni to tak dělají, když jsou nemocní nebo staří a vycítí, že umírají. Udělají si hnízdo mimo místo, kam obvykle chodí spát. Nejčastěji do rožku. A tam odejdou na věčnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
16.4.18 11:46

@Tableta
Tak teď si mě uklidnila, děkuji! :mrgreen:
Boha jeho… :roll: :lol: Na co jsem se to zase dala… Ale ne, budu mu věřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
16.4.18 11:51

@hehehe Že spí křeček normálně v rožku je ok :P Naši křečci neměli nikdy domeček jako domeček. Vždycky jsme jim dali cáry toaleťáku, pár trubiček od toaleťáku, kus krabice a oni si z toho postavili svůj palác. Fakt bylo zajímavý sledovat, jak je každej křeček unikátní a každej si to staví jinak. Měli jsme třeba 3 křečky zaráz :mrgreen: No a jednou za 2-3 měsíce si to přestavěli. To je ok. Ale když zničehonic si udělá hnízdo na jiným místě jen z pilin a dá si tam trošku toaleťáku, neni ani pořádně zahrabanej,… Tak je to jasný. Třeba Neville spal tu poslední noc normálně na svým obvyklým místě. Ale ráno nešel spát a stavěl i hnízdo jinde. No a pak tam přes den polehával, občas jako slepej bloumal po kleci a pak odpoledne tam v novým hnízdě ležel na boku. To bys poznala, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
20.4.18 14:08

@hehehe No,ten náš to je vyloženě hyperaktivní křeček, ten lítá ve dne i v noci a ted se potvůrka naučila vyhazovat věci ven z klece, takže všude okolo bordel :mrgreen: a jelikož ho máme na komodě, výškově nad parapetem, takže mi kolikrát v květináči s kytkou klíčí i zrní, co vyhodí ven :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11700
23.4.18 07:58

@Jančakecalka
Tak to je dobrý :lol: Náš zatím v pohodě, rožek má sice pořád velmi rád, ale určitě se nechystá umřít. :mrgreen: Také dělá velmi rád chodbičky, prostě hlavně aby nebyl moc vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
23.4.18 15:52
@hehehe píše:
@Jančakecalka
Tak to je dobrý :lol: Náš zatím v pohodě, rožek má sice pořád velmi rád, ale určitě se nechystá umřít. :mrgreen: Také dělá velmi rád chodbičky, prostě hlavně aby nebyl moc vidět.

Náš si ted poslední dobou oblíbil spaní zahrabaný v seně a navíc si tam namuchlal rozcupovanou roličku od toaletního papíru. Chodbičky tam má taky, schová se z jedné strany klece a za chvíli vyleze na druhé straně a rádi pozorujeme, jak si tam tahá baštu :) Včera jsme umírali smíchy, jak zavěšená hlavou dolů leze po šprušlích, dcera říkala, že je jak pavouk :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2
23.2.22 13:37

Křeček domácí

Nikdy jsme žádného hlodavce domů nechtěli, ale nakonec nás děti přemluvily. Takže teď už máme druhého křečíka a je s ním velká sranda. Škoda jen, že většinu dne prochrápe a vstává kolem šesté večer. Nejraději baští kukuřici. Jo a jsou docela chytrý, dokonce jsme objevili toto :-)
 https://youtube.com/playlist?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný