Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jančakecalka @Azeretereza @Tableta
Křečka máme něco přes týden a musím s lítostí říci, že je to extrémní Růženka. Bylo mi jasné, že je to noční tvor, ale to zvíře nejen že prospí den, ono prospí asi i celou noc.
Já chodím celkem dost pozdě spát a tak vím, že fakt lítá jen chviličku, třeba od půl 11 do 11 a pak jde zase chrápat. Zbytek času je buď v domku a nebo si teď zvykl se zahrabávat do sena, co má v koutku za domkem. To si od svých křečků z dětství tedy nepamatuji, ty vždycky lítali už tak od 7 večer a budili mě ještě během noci, tenkrát jsem je měla v pokoji. Leda že by řádil třeba ve 3, ve 4 v noci.
Dcera je z toho smutná, že ho vůbec nevidí, zase ho nechci nějak násilím budit. Může to být tím, že je ještě mládě? Prý by měl mít tak 8 tydnů.
@hehehe Jak prý by měl být? To chovatel neví, kdy se narodil?
Osm týdnů je nic, to on se ještě „osmělí“. Počkej na léto
To bude veselo
Křečka nikdy nebudit!!! Buzení zkracuje život.
@Tableta
Teď asi dostanu čočku, ale je ze zverimexu no…
Ale vypadá fakt zdravě.
Jo jo, já ho právě budit nechci.
@hehehe Tak já ti ty zverimexy trochu znechutím
Když jsem manžela potkala, měl akorát tři křečky. Všechny ze zveráče, džungaráky. Jedna se dožila 3 roky a pár mesíců - matka těch dvou. Syn Houdini se dožil něco okolo 2 let. Taky skvělý. Dcera Hadica zemřela asi okolo jednoho roku. Bylo to dost nepěkný. Měla nádor v hlavě a ten jí vytlačil oko. Všude krev. Potom jsme měli Nevilla Longbottoma. Takový naše miminko. Ten měl asi taky něco v hlavě, byl to blázen. Valil na kole snad 24/7, dokázal si otevřit klec (otevírání zvrchu) a furt utíkal
V 5m umřel. Udělal si hnízdečko v rohu. Jinak vypadal zdravě, až na to, že to byl fakt blázen. To bylo naposled
Od té doby jsme měli jen jednoho křečka, sýráčka z chovky. Největší zlato
Cenově to vyjde stejně, a ještě mám z CHS jistotu, že když bude křeček nemocnej a zemře, tak nám vrátí money. Hlavně vidím jejich rodokmen a vím, že nejsou inbredi.
@Tableta
No jo no, může se stát.
Jakože si udělal hnízdečko v rohu a tam chcípl? Boží ![]()
Tak uvidíme jak se to s ním vyvine, jestli ještě vyleze.
O těch 49 Kč za křečka mi zase až tak nejde, spíš nechce aby dcera zase bulela jako když nám pošlo morče. A to byl tedy držák! Ač ze zverimexu, tak se dožil 7 let. ![]()
@hehehe Jojo, oni to tak dělají, když jsou nemocní nebo staří a vycítí, že umírají. Udělají si hnízdo mimo místo, kam obvykle chodí spát. Nejčastěji do rožku. A tam odejdou na věčnost.
@Tableta
Tak teď si mě uklidnila, děkuji! ![]()
Boha jeho…
Na co jsem se to zase dala… Ale ne, budu mu věřit…
@hehehe Že spí křeček normálně v rožku je ok
Naši křečci neměli nikdy domeček jako domeček. Vždycky jsme jim dali cáry toaleťáku, pár trubiček od toaleťáku, kus krabice a oni si z toho postavili svůj palác. Fakt bylo zajímavý sledovat, jak je každej křeček unikátní a každej si to staví jinak. Měli jsme třeba 3 křečky zaráz
No a jednou za 2-3 měsíce si to přestavěli. To je ok. Ale když zničehonic si udělá hnízdo na jiným místě jen z pilin a dá si tam trošku toaleťáku, neni ani pořádně zahrabanej,… Tak je to jasný. Třeba Neville spal tu poslední noc normálně na svým obvyklým místě. Ale ráno nešel spát a stavěl i hnízdo jinde. No a pak tam přes den polehával, občas jako slepej bloumal po kleci a pak odpoledne tam v novým hnízdě ležel na boku. To bys poznala, neboj.
@hehehe No,ten náš to je vyloženě hyperaktivní křeček, ten lítá ve dne i v noci a ted se potvůrka naučila vyhazovat věci ven z klece, takže všude okolo bordel
a jelikož ho máme na komodě, výškově nad parapetem, takže mi kolikrát v květináči s kytkou klíčí i zrní, co vyhodí ven ![]()
@Jančakecalka
Tak to je dobrý
Náš zatím v pohodě, rožek má sice pořád velmi rád, ale určitě se nechystá umřít.
Také dělá velmi rád chodbičky, prostě hlavně aby nebyl moc vidět.
@hehehe píše:
@Jančakecalka
Tak to je dobrýNáš zatím v pohodě, rožek má sice pořád velmi rád, ale určitě se nechystá umřít.
Také dělá velmi rád chodbičky, prostě hlavně aby nebyl moc vidět.
Náš si ted poslední dobou oblíbil spaní zahrabaný v seně a navíc si tam namuchlal rozcupovanou roličku od toaletního papíru. Chodbičky tam má taky, schová se z jedné strany klece a za chvíli vyleze na druhé straně a rádi pozorujeme, jak si tam tahá baštu
Včera jsme umírali smíchy, jak zavěšená hlavou dolů leze po šprušlích, dcera říkala, že je jak pavouk ![]()
Nikdy jsme žádného hlodavce domů nechtěli, ale nakonec nás děti přemluvily. Takže teď už máme druhého křečíka a je s ním velká sranda. Škoda jen, že většinu dne prochrápe a vstává kolem šesté večer. Nejraději baští kukuřici. Jo a jsou docela chytrý, dokonce jsme objevili toto ![]()
https://youtube.com/playlist?…