Jak dlouho bude korona řádit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
20.3.20 09:30
@Linda42 píše:
@Ms.Ragdoll posune posune… Ale na kdy.. Na srpen?? Musí být ještě měsíc po tom datu náhradní termín a čas na odvolaní… Podle mě je blbost to stihnout jestliže to bude ještě tak 3 měsíce ta korona tady radit

Nevím. Je možný, že se prostě ztratí jeden školní rok. Já nejsem ministr školství, to je dotaz na něj, jaké varianty mají na stole. Ale pokud nebude zbytí? Možná je lepší, v nejhorsim možném případě, ztratit jeden školní rok, než nechat nakazu nekontrolovaně šířit, po lehčím utlumení, stále dokola. Kdo ví, možná se to budou snažit řešit dálkovou cestou, případně udělají přijímaci řízení na etapy, aby se potkalo co nejméně lidí? Netuším. Teď prostě nikdo neví nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.3.20 09:32
@KahlanAmnel píše:
3 -4 měsíce pro Českou republiku..
Zavřené hranice minimálně do konce roku.

pro nás co žijeme v cizině je to velmi stresující, ale obavam se, že to nevypadá dobře, představa, že měsíce neuvidim rodinu, dcerka se pořád ptá na babičku, strach o rodinu, hlavně starší rodiče a tchanovce..v dubnu jsme měli slavit mé 35 narozeniny, celá rodina, v červnu narozeniny tchýně, taky kulatiny..mého otce jsem neviděla od září, měli jsme se vidět ted v březnu, ale bohužel..hlavně dcerce se to špatně vysvětluje, proč nemůže vidět babi, proč nepřijede..no je to těžké období, straší mě myšlenka, že to chytnou a my za nima ani nebudeme moc přijet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
20.3.20 09:33
@TopSecret píše:
8 tisic? 8o to si vzala kde? Mozna minulej tejden.
Ted je jich pres 15 tisic.

odhadují, že během měsíce jich bude milion jen v Německu, Němci jsou úplně mimo. Máme tam klienty ( takže jsme odstaveni od práce zavřením hranic), ti běžní občané jsou nešťastní, někdo je zodpovědný, zbytek si z toho dělá srandu, doufají, že jejich zdravotnictví je na výši. Stát hromadně nic nedělá, dal to do kompetence jednotlivým spolkovým zemím, ať si to dělají, jak chtějí, takže je to tam neudržitelné. Bude to problém i pro nás jako pro jejich sousedy, hlavně s ohledem na pendlery, kteří se nechovají rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
20.3.20 09:36
@AvajBr píše:
V dubnu tady bude teprve spicka, aspon podle Prymuly.

I to je možné, přece jen Prymula je odborník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
20.3.20 09:37

Ty přijímačky nějak udělají. Vím, že je to stresující maximálně, pamatuju, jak stresující bylo u nás před dvěma lety období kolem přijímaček a o to horší je to teď, chápu to. Ale musí se počkat, je březen, potřebují minimálně 10-14 dnů, aby viděli, co dělají ta opatření. Pokud to začne klesat, budou moct spekulovat tyto další věci. Momentálně na to nemají kapacity a čas, řeší důležitější věci. Tak prostě vydržte, vydržte, vydržte :hug: :hug: :hug: oni to nějak vymyslí, dejte jim čas. Máte delší čas na přípravu, opakujte dokola doma testy, čím víc testů děti udělají, tím budou lépe připravené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
20.3.20 09:39
@KahlanAmnel píše:
3 -4 měsíce pro Českou republiku..
Zavřené hranice minimálně do konce roku.

Také tak si myslím.
Nevíte někdo co maturity? Jestli jsem to někde neprehledla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
20.3.20 09:39
@astoret píše:
pro nás co žijeme v cizině je to velmi stresující, ale obavam se, že to nevypadá dobře, představa, že měsíce neuvidim rodinu, dcerka se pořád ptá na babičku, strach o rodinu, hlavně starší rodiče a tchanovce..v dubnu jsme měli slavit mé 35 narozeniny, celá rodina, v červnu narozeniny tchýně, taky kulatiny..mého otce jsem neviděla od září, měli jsme se vidět ted v březnu, ale bohužel..hlavně dcerce se to špatně vysvětluje, proč nemůže vidět babi, proč nepřijede..no je to těžké období, straší mě myšlenka, že to chytnou a my za nima ani nebudeme moc přijet..

Chápu :hug: je to teď těžké pro všechny.
Rodinu máme blízko, ale vzhledem k chatrnému zdraví naší babi, ji navštěvuje s rouškou moje máma a my ji voláme.
Syn bude mít narozeniny, měl dostat kolo a plasmacar což jsou aktivity na ven na hřiště a to teď nějak nejde.
Taky přemýšlíme zda narozeniny neodlozit, protože je to vždy sešlost a to teď není možné..
Prostě se to komplikuje.
O strachu z ekonomické krize to vůbec..
A ještě je nyní ve hře, tvrdá karanténa..a to by už mě fakt jeblo!!! I když chápu, že je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.3.20 09:42
@ludmilaadamkova píše:
Ne za 30 dní to opravdu nebude jako dřív.Bohužel reálně vemte si jak dlouho se s tím bojuje v Číne kde udělali okamžitě naprosto drastická opatření.
Po celé Evropě je strašně moc ohnisek a ještě dnes k tomu hodně z vlád přistupe poměrně vlažně.

V Číně to především nechali dva až tři měsíce rozjet a zavírali lidi, co říkali, hele něco se děje, je potřeba to řešit. Počátek v Číně je někdy z konce října, začátku listopadu. Řešit to začali až s Čínským novým rokem, ale protože by jim hrozily velké protesty, tak nechali všechny odjet domů přes celou Čínu a teprve až pak přišla první opatření.

9. ledna jim umřel první přiznaný a až 23. ledna zavřeli Wu-chan. V okamžiku, kdy by to místní autority netutlaly ze strachu z problémů s centrální mocí a včas - tedy někdy během prosince by nastartovali epidemické postupy, které mají nacvičené z různých epidemií předtím (třeba jako na Taiwanu), tak by to pro nás byla další vzdálená nemoc někde na východě, jako byl SARS či MERS.

Mimochodem - v době kdy jim problém kulminoval, tak ČR jim roušku posílala jako humanitární dar. Ty roušky co se sem snažíme dopravit teď jsou velmi tvrdě zaplacené a mnohem dráž, než jak je prodávali před pandemií.

Jinak zhruba za měsíc by měl probém v ČR být na nejvyěších číslech a pak se otáčet dolů - pokud opatření co teď máme budou fungovat. To je ten optimistických scénář.

Příspěvek upraven 20.03.20 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.3.20 09:42
@Bobby píše:
Podivej se jak to vypadá v Číně… bojují s tím už 3 měsíce…a pokud se bude část našeho národa chovat tak jak se chová, bude to trvat taky dlouho…
čína s tím bojuje od listopadu takže podstatně dýl, sice tvrdí že nové případy nejsou, ale moc jim nevěřím, takže za tři měsíce rozhodně klid nebude
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
20.3.20 09:44
@ka2ka píše: čína s tím bojuje od listopadu takže podstatně dýl, sice tvrdí že nové případy nejsou, ale moc jim nevěřím, takže za tři měsíce rozhodně klid nebude

Nejsou ve Wu chanu ale v pevninské Číně prý se to šíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.3.20 09:44
@lucynka25 píše:
Také tak si myslím.
Nevíte někdo co maturity? Jestli jsem to někde neprehledla?

zahlédla jsem že ministr školství řekl, že maturovat se bude až se děti vrátí do školy :think: což je úžasný prohlášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
20.3.20 09:45
@KahlanAmnel píše:
Nejsou ve Wu chanu ale v pevninské Číně prý se to šíří.

no a ty jim věříš že ve Wu chanu nic není? zapřeli začátek tak proč by řekli pravdu ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.3.20 09:49
@KahlanAmnel píše:
Chápu :hug: je to teď těžké pro všechny.
Rodinu máme blízko, ale vzhledem k chatrnému zdraví naší babi, ji navštěvuje s rouškou moje máma a my ji voláme.
Syn bude mít narozeniny, měl dostat kolo a plasmacar což jsou aktivity na ven na hřiště a to teď nějak nejde.
Taky přemýšlíme zda narozeniny neodlozit, protože je to vždy sešlost a to teď není možné..
Prostě se to komplikuje.
O strachu z ekonomické krize to vůbec..
A ještě je nyní ve hře, tvrdá karanténa..a to by už mě fakt jeblo!!! I když chápu, že je potřeba.

ano, ja mam zatim HO, manžel je bez práce, dělá v gastru a všechny dali na pracák..a pokud to bude trvat dlouho, kdo ví co bude..školky zavřene, potřebujeme nutně logo pěči a vše zrušeno. děti se nesmí vídat s dětmi, navštěvovat se, žádná hřiště, ted se ještě ochladí, my aspon žijeme v přírodě, takže aspon tak, ale taky nevim jak to pak řešit po měsíci, 4 lete dítě 2× neocená tury po horách :D ale pořád lepší než v paneláku, to musí být těžké a pokud uplně zakaží chodit ven, je to na mašli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
20.3.20 09:50

Trvat to bude nejméně 100 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
20.3.20 09:52

No my mame pocitat s tim, ze se nam deti do skoly tento skolni rok nevrati. Jak to ale bude dal to nevim a bojim se… kdyby aspon clovek byl imunni kdyz si to protrpi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí