Samoživitelka na UP - koronavirus

Anonymní
19.3.20 22:34

Samozivitelka na UP-koronavirus

Dobrý večer, potřebuju radu. Jsem na UP - samozivitelka s 5 letou dcerou. Od 6.3. jsem začala docházet do kurzu, ale vzhledem k nynější situaci nám byl kurz na neurčito pozastaven..problém je v tom, že dcera nyní nechodí do školky, opět kvůli nynější situaci. Vzhledem k tomu nemohu vykonávat ani žádnou brigádu skrz hlídání. Samozřejmostí je, že pokud začnete přes ÚP jakýkoliv kurz, který si vxhledate sama nedostává tě žádnou podporu v nezaměstnanosti. To znamená, že jediný můj příjem je..alimenty a příspěvek na dítě. Vzhledem k tomu, že jsem na čislu popisném spolu s matkou tak nemám vlastně nárok vůbec na nic. Co mám jako dělat? Existuje vůbec možnost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
19.3.20 22:40

Dneska jsem viděla ve zprávách nějaký telefoni čísla kde radí ohledně hmotné nouze a jiných dávkách pro samozivitelky. Zkus zagooglit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
20.3.20 09:20

No a s matkou jsi v jedné domácnosti, jednom bytě? Zjišťovala si nějaké info na ÚP, ohledně této situace (kurz neprobíhá kvůli karanténě)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.20 00:13

Tvou situaci bych s koronavirem moc nespojovala. Podpora v nezaměstnanosti se během zvolené rekvalifikace normálně vyplácí. Zřejmě jsi už vyčerpala podpůrnou lhůtu. To že se kurz pozastavil v tom roli vůbec nehraje.

Na podporu při rekvalifikaci opravdu v tomto případě nárok nemáš. ÚP Tě v tomto případě podporuje jinou formou, a to tím, že Ti platí ten kurz.

Píšeš, že nemáš hlídání, ale žiješ s matkou. Proč nejdeš na brigádu, když ona je doma? :think:

Promiň, ale svou situaci jsi měla řešit už dávno. Zjistit si jestli máš nárok na dávky taky. A hlavně proč nechodíš do práce, když je dítě ve školce? Pak bys mohla v této nečekané situaci využít OČR, tak jako všichni pracující rodiče :nevim:

Inko z ÚP

• Citovat
  • Upravit
78489
21.3.20 00:19

Hm - tak s koronavirem to má hodně společného - kurs neprobíhá kvůli koronaviru a školka je zavřená také kvůli koronaviru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.3.20 07:39

Kurz neprobiha kvůli karanténě. Ale to je fuk. Mamka chodí do práce a bydlí vedle. Školka zavřená také kvůli karanténě. X let sem makala jak magor, nedostala porodné ani přídavky na malou a už vůbec jakoukoliv jinou sociální pomoc a ani by mě nenapadlo ji chtít. Poprvé v životě beru podporu v nezaměstnanosti- kterou ještě měsíc a půl doberu( myslela sem že ne). V podstatě od září jsem bez příjmů. Doteď našetřené peníze a i přes to mám nárok na totální nic!!! Takze tak. Nedávno jsem byla svědkem..jak se paní která teda kupovala samé potřebné potraviny ( víno, pivo, rohlíky) ptala zda pro příště berou ještě soc. stravenky?!! Já soc. nrpotrebuju, jen mě napadlo, že stát i takovým jako sem já no aspoň jednou pomoct malou částkou..celé ty roky sem totiž makla pro malou, aby ona měla. Od června jsem měla začít podnikat..po dodělání kurzu, červen se ovšem posunuje na neurčito.
A mimochodem žít s matkou neznamená, že matka je doma :nevim: píšu že jsem s ním na trvalé adrese, ale bydlím v malém domku vedle ní.!!! Na který sem mimochodem vydělala peníze úplně sama a bez dluhu.

Stinga : díky. Vy jste pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 22:07
Moje reakce byla na tohle:
@Anonymní píše:
Samozřejmostí je, že pokud začnete přes ÚP jakýkoliv kurz, který si vxhledate sama nedostává tě žádnou podporu v nezaměstnanosti. To znamená, že jediný můj příjem je..alimenty a příspěvek na dítě.

Podporu v nezaměstnanosti pobíráš i během rekvalifikace. Takže tvoje finanční situace se nezměnila kvůli koronaviru. Změnila se protože jsi bez práce. Momentálně se stát snaží podpořit ty lidi, kteří díky stávající situaci nemohou chodit do práce. U Tebe se v tomto nic nemění.

Neříkám, že nejsi ve složité situaci. Ale od září už jsi měla na zjištění možností času dost. To jestli máš nebo nemáš na něco nárok musíš řešit na Oddělení nepojízdných sociálních dávek. To Ti tady nikdo neporadí, když neznáme veškeré informace.

A pokud Tě tlačí finance, tak brigáda je řešení. Dočasné, ale je. A hlídat snad matka zvládne, když bydlí hned vedle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA