Scházení puberťáků se svými protějšky během karantény

Anonymní
19.3.20 22:36

Scházení puberťáků se svými protějšky během karantény

Pro ty z Vás co máte doma puboše 15 a více, dovolili by jste alespoň občasné scházení svých dětí s jejich holkou, klukem, teď v tomhle režimu? Neviděli se od neděle, karanténu dodržujeme, chodí se pouze v rámci nejbližší rodiny společně do přírody, dospělí do práce a do obchodu jinak jsme doma. Chápu zákaz se skupinou kamarádů, to jsem proti, ale aby se dvě hrdličky sešly u jednoho doma nebo vyrazili na procházku do lesa, mi úplně nebezpečné nepřijde. Bůh ví, jak dlouho to potrvá, být to týden, vydrží to a hotovo, takhle mi jich je ale líto. Dovolujete to svým dětem nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18154
19.3.20 22:39

Moje patnáctka zatím nikoho nemá, ale jo, dovolila bych. Na procházku, sami dva proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
19.3.20 22:41

S čím více lidmi se rodinní příslušníci schází, tím více větví možnosti nákazy. Ty nevíš, s kým se stýká ta druhá hrdlička. Jsem ráda, že starší žádnou hrdličku nemá a mám takhle v dětech dvě slepé větve, co to nemají kde chytit, takže víme, že domů to dotáhnu jen já nebo manžel a bude jednodušší pátrání po lidech, co s námi přišli do styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.20 22:42

Já měla v 15ti letech vztah, který vydržel 3 roky. Sestra se za svého přítele, kterého v tom věku poznala, vdala a mají krásnou rodinu. Teta je s takovým už 40 let. Takže z mé zkušenosti bych řešila jestli je to kluk co s ním šla 2× za rok do kina a myslí si na něj, ale jinak nic moc, nebo holka, která je pointou klukových představ poněkud fyzického charakteru, ale prostě to nejsou vztahy, nebo se mají fakt rádi, trvá to nějaký čas a v tom případě bych se snažila maximálně kontakt umožnit, protože já jsem díky té situaci nyní sama odříznutá od partnera, mám 4 děti a o tom jak je to náročné škoda mluvit. Stres je to pro všechny a není nutné ho zbytečně stupňovat, si myslím já.
(ať to nevyvolá nějakou paniku, tak nám to nikdo nenařídil, omezili jsme styk dobrovolně a partner nespává doma, s náma jen v roušce, protože máme i maličké miminko a on má hodně kontaktů v práci, takže to takto vedeme dobrovolně a uvidíme, jak to vůbec zvládnu, takže mám pro všechny kterým polovička chybí pochopení a to my se vídáme)

Příspěvek upraven 19.03.20 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.3.20 22:43

Jeden kontakt navíc zvyšuje riziko, protože jaksi mladej na sobě nese kontakty všech svých lidí se kterými žije v rodině. A v případě že tedy má sourozence co taky za někým chodí, tak jeho kontakty taky.

Máte doma někoho z rizikové skupiny? Co vám způsobí fianční výpadek, když skutečně celá rodina lehnete? S tím že 14 dní je ta mírnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
19.3.20 22:52

Už dávno nejsem puberťák, mám kamaráda s výhodami, teď se nevídáme, jen si telefonujeme. Nedá se nic dělat.
Aspoň si omladina zkusí, jestli to ten „vztah“ ustojí. Čím míň kontaktů, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.20 22:55

Píšou si přes mess.. Ale je jim necelých 14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
19.3.20 22:57

Tak velká dcera ještě není, ale už je ve věku, kdy by mohla třebas s kamarádkou lítat za barákem. Samozřejmě za našeho nenápadného dohledu :lol: Ale přiznám se, že bych nepustila, protože se to fakt může přenést a nevíme s kým kdo přijde pak do styku. Teď teprve dostanou vztahy pořádnou zkoušku, nejen ty mladické ;)

• Citovat
  • Upravit
30332
19.3.20 23:05

V této době ne. Ať si píšou, volají atd. Ono se to dá vydržet. Doufám, že tahle přísná karanténa časem poleví a pak už by to třeba šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
19.3.20 23:10

Ne, nyní jsem dala striktní zákaz, aby se vídali, mladý by musel jet busem atd. potkal by bůhví koho…samozřejmě brblal a já byla nechápající matka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.3.20 23:10

Tak na tohle tema veme kazdy den diskuzi s 16-tiletou dcerou, ma kluka 9 mesicu, takze uz by se dalo rict, ze je ti vážnější vztah..Pres snap, messenger, instagram jsou jako v konktaktu no…
Ale v te realite ja porad váhám..Taky mi je jich líto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.3.20 23:14
@toma0105 píše:
Ne, nyní jsem dala striktní zákaz, aby se vídali, mladý by musel jet busem atd. potkal by bůhví koho…samozřejmě brblal a já byla nechápající matka :nevim:

Tak to u nas by taky museli jet dopravou..Ale tohle by problem nebyl, muj partner by byl ochoten odvézt dceru autem, ale i tak, ale o tu dopravu moc nejde..
Ma dcera rikala, ze to chape, ze to neni vhodne, ale vidim to na ni, ze jí to mrzi..
Mne je jich hrozne lito a sama porad váhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
19.3.20 23:25
@_.Emilyyy píše:
Tak to u nas by taky museli jet dopravou..Ale tohle by problem nebyl, muj partner by byl ochoten odvézt dceru autem, ale i tak, ale o tu dopravu moc nejde..
Ma dcera rikala, ze to chape, ze to neni vhodne, ale vidim to na ni, ze jí to mrzi..
Mne je jich hrozne lito a sama porad váhám…

Jako, jasně, taky je chápu syn už má 18,takže nějeké moje kecy, by mu mohly být putna. Naštěstí, vidí, že situace je vážná…navíc já pracuji v nemocnici, má ode mě víc informací, jelikož jsme v první linii a to doslova. Dneska jsme vylidnily naše odd. a jsme připraveni na příjem pacientů s Covid 19,kdo bude mít respirační problémy, jde k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
19.3.20 23:30

@toma0105
Dobře, jen mě zarazilo, že tě považuje za nechápací matku.Ted už jsem to dobře pochopila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 23:34

My už podlehli a zítra se syn se svou milou uvidí. Kvůli mladším dětem tajně, protože by samozřejmě chtěli ven s kamarády, což momentálně bohužel nejde, ale nejstaršího zítra pustíme. Manžel ho odveze a zase přiveze. Ví, že toho nesmí zneužít a vidět se opravdu jen s přítelkyní ne, že toho využijou a sejde se jich deset kámošů. Moc dobře si je vědom toho, že jak tohle udělá, už po celou dobu karantény může tak max svou milou vidět pouze přes messenger. Jsou spolu více jak rok a je mi jich taky hrozně líto. Známe i rodiče slečny a víme, že i oni přistupují k této situaci zodpovědně. Mladej to chápe, ale chodí jak tělo bez duše a když vidíme ostatní děti ze vsi, jak lítají po venku a to řada z nich má zahrady a my držíme děti v bytě max jdeme na společnou procházku do lesa, tak jsme se s mužem rozhodli, že ho pustíme. Raději anonymně, díky za respektování.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA