Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@PupuP píše:
@Novire : a jak bys brala pritele, se kterym jsme spolu 12 let, bydlim spolu, ale oba jsme odjeli na nasimi rodici po celou dobu nouzového stavu? Muzeme se vidat nebo ne?
Tak zalezi kolik penez jste ochotni do vasi lasky zainvestovat formou pokuticky. Ted to dela zatim jen 20tisic Kc a asi zalezi kolikrat by vas chytli a tu pokutu vam vymerili. ![]()
@PupuP řekla bych, že pokud je to možné (např. nepotřebujete se vidět kvůli práci), tak máte zůstat tam, kde jste. Každý kontakt zvyšuje riziko. Tak jste snad dospělí, máte internet, nechápu, v čem je problém…
@Chytrak : @Novire : a nepocita se to do cesty za pribuznymi? Bydlime od sebe par km a predstava ze se treba mesic neuvidime… jsme uz v podstate manzele a jen jsme chteli tento cas travit s nasimi rodinami… tohle mi prijde ujety ![]()
@PupuP ujety to je, ale co v tehlete posahane dobe neni?
To ti nikdo presne nerekne, ale vzhledem k tomu, ze orezavaji i pendlery(spousta toho zneuzivalo) a vsechny vyjimky, tak vsadim se, ze tvuj pripad tam spadat nebude.
Ale ty cesty za příbuznými mají být jen v nutném případě - vezeš jim zásoby. Ne že je ti smutno ![]()
To je právě ono - když si každý řekne, že když jeden člověk (já) pojede někam, kam nemá, tak se nic nestane - tak si potom každý dělá co chce.
Bylo vydané nějaké zařízení a tečka. Tady není prostor ke smlouvání - chceš dopadnout jak v Itálii? Teď (snad) máme ještě možnost to zpomalit… Za chvíli už ne.
Nechápu, jak to že ani teď nedokážou lidi myslet na někoho jiného než na sebe ![]()
@Berry77 píše:
Přesně kvůli těm, co ještě pořád nepochopili princip karantény, budeme sedět doma ještě v srpnu
Moje rec. V jedne diskusi se nadava na hystericke rodicky, ktere nechteji rodit bez protejsku, v druhe se nadava, ze sedet 14 dni doma je peklo a neda se to zvladnout a v treti tohle. Kdyby lidi proste poslechli, zalezli, tak to nemusi porad prodluzovat a muzem na vzduch vsichni.
Asi takhle: Pochybuju, že randění patří do některé z výjimek z pravidla „pobývat v místě svého bydliště“ podle krizového nařízení. Jestli vám přijde v pohodě porušování předpisů a bezohlednost vůči nám ostatním, co je bereme vážně, a jste připravena nést následky, tak do toho.
A k tomu, že je někomu „mladých“ líto. Moje první opravdová láska po půl roce vztahu odjela na několik měsíců na zkušenou do zahraničí, byl už v té době internet, ale na ten se dostal za drahý peníz tak jednou za dva dny, aby mi rychle napsal mail. Telefonování bylo drahé a navíc jsme se téměř nepotkali kvůli časovému posunu. A považovali jsme za luxus, že spolu máme aspoň tak častý kontakt přes mail
Kamarádka zas musela odjet se svou rodinou na rok do zahraničí, internet ještě moc nebyl, mobily taky ne, tak si prostě s klukem každý týden psali dopisy.
Takže možná budu za starou zapšklou ropuchu, ale těch mladých, kteří bez sebe musejí nějakou chvilku vydržet v době neomezeného volání, rychlého internetu a všech možných komunikačních kanálů (a zároveň s vědomím, že ten druhý s nikým jiným žádný intenzivnější kontakt mít nemůže), mi teda nějak extra líto není.
Dcera má skoro 16 a je zdravá, takže jí nic zakazovat nebudu, stejně to ničemu neprospěje. On je normální kluk, občas u nás přespí, občas ona u něho. Aspoň je mám pod kontrolou ![]()
@Berry77 Prosím tě, uklidni se, já si nezatěžuju, pouze mě zajímal názor jiných, kteří řeší doma to samé. My všechna nařízení dodržujeme a všichni včetně dětí to chápeme i když se nám to jako všem nelíbí, nedá se nic dělat. Jsme akční rodina a tenhle stav je pro nás všechny náročný. Jestli ty si zvyklá sedět doma ok, my ne. Přesto si nestěžujeme, hlavní je, že jsme zdraví. Tuto diskuzi jsem založila proto, že mi je mladých líto, prožívají první velkou lásku a neustále váhám jestli to dovolit, tak jsem se chtěla zeptat na názory. A taky proto, že si nejsem úplně jistá, zda je toto povoleno, říkali přece, že stýkat se s osobami blízkými povolené je a oni přeci jsou osoby si blízké i když úředně cizí. I mě totiž bylo náct a byla a stále jsem zamilovaná, do dnes již manžela a nedovedu si představit v téhle situaci nebýt s ním v kontaktu. Možná proto se do mládeže umíme vcítit, to je celé o co mi šlo.
Tvl, a do těch zdravotníků, lékárníků, prodavačů, policistů atd. se vcítit nedokážeš???
To je jak u blbejch… já se obvykle držím, ale tahle zabedněnost mi už leze na nervy. Chápeš to, že tímhle ohrožuješ (resp. dcera) spoustu dalších lidí a nemůžeš si být jistá, že tomu tak není? Že tohle podle tebe neškodné radění může spustit řetězec dalších nemocných?
Blízký v rodině pracuje na infekčním oddělení, tak mám z první ruky, jak to tam vypadá a co musí zvládat. Jsem fakt vytočena touhle sobeckostí
![]()
@Anonymní píše:
Dcera má skoro 16 a je zdravá, takže jí nic zakazovat nebudu, stejně to ničemu neprospěje. On je normální kluk, občas u nás přespí, občas ona u něho. Aspoň je mám pod kontrolou
@Kfětoslava píše:zdravotníci ti děkují za přínosný příspěvek na téma- jak vnímají české maminy karanténu
Jak muze o nekom tvrdit, ze je zdravy? Copak jim obema nechavala delat testy?
Jak uz nekdo napsal kvuli takovym omezencum budem v karantene jeste dalsiho pulroku minimalne ![]()
@Anonymní píše:
Pro ty z Vás co máte doma puboše 15 a více, dovolili by jste alespoň občasné scházení svých dětí s jejich holkou, klukem, teď v tomhle režimu? Neviděli se od neděle, karanténu dodržujeme, chodí se pouze v rámci nejbližší rodiny společně do přírody, dospělí do práce a do obchodu jinak jsme doma. Chápu zákaz se skupinou kamarádů, to jsem proti, ale aby se dvě hrdličky sešly u jednoho doma nebo vyrazili na procházku do lesa, mi úplně nebezpečné nepřijde. Bůh ví, jak dlouho to potrvá, být to týden, vydrží to a hotovo, takhle mi jich je ale líto. Dovolujete to svým dětem nebo ne?
Muj pubertak sedi doma a vi, ze se to zvladne. Nevis, co ti ten protejsek dotahne.
@Chytrak píše:
Jak muze o nekom tvrdit, ze je zdravy? Copak jim obema nechavala delat testy?
Jak uz nekdo napsal kvuli takovym omezencum budem v karantene jeste dalsiho pulroku minimalne
Fakt je tolik lidi blbejch? My uz dva tydny zavreni doma, volame si, da se to. Tohle bude fakt pruser, kazdej si kvaka, ze to jeho je vyjimka.
@Anonymní píše:
@Berry77 Prosím tě, uklidni se, já si nezatěžuju, pouze mě zajímal názor jiných, kteří řeší doma to samé. My všechna nařízení dodržujeme a všichni včetně dětí to chápeme i když se nám to jako všem nelíbí, nedá se nic dělat. Jsme akční rodina a tenhle stav je pro nás všechny náročný. Jestli ty si zvyklá sedět doma ok, my ne. Přesto si nestěžujeme, hlavní je, že jsme zdraví. Tuto diskuzi jsem založila proto, že mi je mladých líto, prožívají první velkou lásku a neustále váhám jestli to dovolit, tak jsem se chtěla zeptat na názory. A taky proto, že si nejsem úplně jistá, zda je toto povoleno, říkali přece, že stýkat se s osobami blízkými povolené je a oni přeci jsou osoby si blízké i když úředně cizí. I mě totiž bylo náct a byla a stále jsem zamilovaná, do dnes již manžela a nedovedu si představit v téhle situaci nebýt s ním v kontaktu. Možná proto se do mládeže umíme vcítit, to je celé o co mi šlo.
Oni ale urcite NEJSOU osoby blizke. Oni jsou CIZI a ze spolu spi z nich jeste nedela osobu blizkou. Osoba blizka je chapana v tomhle smyslu jako nekdo s kym trvale zijes v 1 domacnosti(dite, partner, rodic).