Scházení puberťáků se svými protějšky během karantény

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1033
19.3.20 23:43
@_.Emilyyy píše:
@toma0105
Dobře, jen mě zarazilo, že tě považuje za nechápací matku.Ted už jsem to dobře pochopila. :kytka:

Nechápající matku v tom smyslu, že on je zamilovaný a já to prostě, dle něj nechápu. Ale jo, je to fajn syn, umíme si říct svoje, ale jinak si skvěle rozumíme, včera jsem měla dokonce i uvařený čaj, než jsem dojela z práce. A dneska mě pro změnu zásoboval kávou, jelikož jsem mezi praním a vařením šila roušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
19.3.20 23:43

Ne, nepustila. Mají se odříznou pokud možno veškeré sociální kontakty, na kterých nevidí život, a jejich láska to buď překoná, nebo se rozejdou, a kvůli takové bídě není nutno riskovat životy babiček a dědečků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
19.3.20 23:55

Jestli by se mladí sešli pouze spolu a dá se jim v tomhle věřit(za mě asi jo, protože, kdo by chtěl mít křena, určitě budou chtít mít soukromí), tak bych to dovolil. S dovážkou, určitě bych je nenechal jet MHD. Moje děti partnery sice ještě nemají, je jim 12,ale mají několik kamarádů s kterýma jsou zvyklé se vídat denně. Nejsou to děti, co by seděli doma, morálně jsem za to rád, teď bych uvítal, kdyby byly ty typy, co jim stačí tablet a mobil a nemusí z domu. Je to pro ně velmi těžké, proto se jim snažíme vyjít co nejvíce vstříc a jak syn tak dcera se svými nejbližšími kamarády už viděli, ne venku, ale doma. U nás to je ale tim, že s tátou kamaráda syna dělám v práci i když momentálně s rouškou, jsme spolu osm hodin denně v kontaktu a maminka kamarádky dcery jezdí do práce autem s maminkou syna kamaráda (manželkou mého kolegy), takže je to stejně popletené a i když budu držet děti v izolaci, nemám stejně jistotu, že to domu nepřinesu já, když dělám s hodně lidma, navíc s vazbami na rodiny kamarádů dětí, takže nás děti ukecaly. Lítat po venku bych je ale nepustil, to jdeme jen na procházku do přírody kam jedeme autem. Musíme to všichni vydržet, pro všechny je to náročné a nedá se nic dělat, ale malé rozumné ústupky jsou myslím na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
20.3.20 00:07
@toma0105 píše:
Nechápající matku v tom smyslu, že on je zamilovaný a já to prostě, dle něj nechápu. Ale jo, je to fajn syn, umíme si říct svoje, ale jinak si skvěle rozumíme, včera jsem měla dokonce i uvařený čaj, než jsem dojela z práce. A dneska mě pro změnu zásoboval kávou, jelikož jsem mezi praním a vařením šila roušky.

My jsme to dceři vylozene nezakazali(pred karanténou byla venku kazdy den), ale rekli jsme jí svuj nazor, dcerka si ho ocividne vzala k srdci a sama to prave chape, ze to neni vhodne, ale stýská se jí po tom jejim frajerovi..
Ale ona je zvykla, ze casti tráví cas s kamarady, s jejim klukem, tak ted to ma tezke..
To je super, ze je syn k tobe takhle hodnej :palec:.My jsme dneska i vcera sily s dcerou rousky pro ostastni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.3.20 05:19

Je super, jaký k tomu máte všeobecně postoj. U nás to bohužel lidi pochopili tak, že když mají roušku, jsou v bezbečí. Včera bylo plné dětské hřiště. Skupina puberťáků vedle hrála fotbal. V parku u rybníka děti na kolech a plné lavičky. Chápu, že počasí k tomu láká, ale přišlo mi to, že lidi si myslí, že s rouškou končí karanténa. Na zastávce sedělo 7 pubošů v rouškách a povídali si. Jenže ta rouška nic nezachrání, pohltí jen malé procento virů. Navíc když během dýchání zvlhne, tak téměř ztrácí účinek… Já včera i odmítla svou kamarádku, protože se dále vesela scházi s jinými kamarády. Prostě bychom měli být doma, s rodinama a vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
20.3.20 08:26
@_.Emilyyy píše:
My jsme to dceři vylozene nezakazali(pred karanténou byla venku kazdy den), ale rekli jsme jí svuj nazor, dcerka si ho ocividne vzala k srdci a sama to prave chape, ze to neni vhodne, ale stýská se jí po tom jejim frajerovi..
Ale ona je zvykla, ze casti tráví cas s kamarady, s jejim klukem, tak ted to ma tezke..
To je super, ze je syn k tobe takhle hodnej :palec:.My jsme dneska i vcera sily s dcerou rousky pro ostastni :kytka:

Jé, Vy jste šikulky, myslím, že snad šije celá ČR, je to dobrý pocit, jak jsme se semkly. Já za chvilku taky zasednu opět ke stroji, je fajn, že jste nato dvě, moc to nepřibívá, když to dělám sama. :mavam: Ještě jsme včera večer zatleskaly z balkonu všem zdravotníkum, u nás to probíhá už třetí večer a je fajn slyšet tu podporu. Normálně mě to včera moc dojalo, ríkal mi o tom právě syn, se pochválil, že při venčení psa zrovna trefil osmou hodinu, kdy se tleská a zatleskal mi prej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
20.3.20 12:22
@Berry77 píše:
Přesně kvůli těm, co ještě pořád nepochopili princip karantény, budeme sedět doma ještě v srpnu :cert:

No bohuzel i to je dost realne. Vzhledem k tomu, co se delo v Litovli a te dalsi vesnici v karantene, tak Prymula uz vyhrozovoval, ze pritvrdi jeste vic a pojede jen energetika a bude utrum i s praci. Nechaji nas vsechny vyhladovet a bude po srande.

Takze zakladatelko, ty tvoje hrdlicky by to mely vydrzet a aspon se proveri skutecna hloubka jejich lasky ;) Videt se muzou virtualne uplne kazdy den, klidne si muzou volat nekolik hodin v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38283
20.3.20 12:28

Téma, co mě zajímá, tak si sem dám s dovolením záložku… moji kluci on - line. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.20 12:30

Skupina mezi 15-23 rokem je nejrizikovější. Oni se prostě potřebují družit. Těm svým doma jsem to zarazila. Buď ať zůstanou doma nebo se sbalí a odstěhují na celou dobu karantény k protějšku. Ale už jsou zletilí. Takže jeden je doma a druhý pryč, s tím, že kdyby někdo v rodině, kde pobývá onemocněl neuvidíme se hodně dlouho.

• Citovat
  • Upravit
1229
20.3.20 12:57

Tak já teda nevím, ale dřív kluci chodili na dva roky na vojnu a taky se to muselo vydržet, ne? A nebo se to nevydrželo a život šel dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
20.3.20 13:00

Já skutečně nechápu, jak se na to můžete ptát a ještě to dovolit 8o Spadá rande do nákupu potravin/lékárny/jiných nutností? Ne. Spadá rande do pracovního procesu? Ne. Je protějšek na rande příslušník domácnosti? Ne. Tak má prostě smůlu a musí to vydržet.
Fakt čumím, jak jsou lidi zabednění a nejsou ochotni ani v téhle výjimečné situaci zatnout zuby a vydržet. Čím víc se budeme držet od sebe, tím méně lidí onemocní a tím dřív to přejde - jednoduché jak facka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
20.3.20 13:15

Ach jo, my češi jsme skutečně hodně nechápavý národ a pokud se něco nás osobně netýká, nezažijeme nějaký šok přímo, nejde nám třeba o život, neumře na toto svinstvo třeba někdo z blízkých, tak to prostě budeme pořád zlehčovat, nechápat, dělat si z toho srandu a já nevím, co ještě. Všechny ty, kteří toto vše berou na lehkou váhu, bych vzala do nemocnice, kde leží lidé nakažení tímto svinstvem a at jim doktor detailně popíše a ukáže, co to udělá s vašimi plícemi. Já doufám, že stát přitvrdí a nařídí povinnou karanténu, protože jinak, se z toho do konce roku nevyhrabeme. PS Ta dvouletá vojna fakt chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
20.3.20 13:27

Chátepe vy „mě je jich líto“, že se tady ještě pořádně ani nic nerozjelo? A zdravotníci (a nejen oni) už toho mají tak dost, pracují od nevidím do nevidím, bez víkendů, bez odpočinku, v tahu, když mají extra!!! kliku, tak jsou po 12 hodinách totálně vyšťavení domů.
Nehledě na nedostatek a spotřebu zdravotnického materiálu, počet dostupných plicních ventilací, litrů desinfekce a já nevím čeho. Tak se laskavě zamyslete a přestaňte si myslet, že se vás to netýká a dodržujte nařízení.

Čím dřív nařídí povinnou karanténu pro všechny a zákaz vycházení tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
20.3.20 14:27

@Novire v Polsku dostala zenska, ktera si sla nakoupit do obchodu v karantene(byla v zahranici)pokutu v prepoctu 30t. Kc. Na Kanarech(Spanelsko) dostali 2 lide pokuty 480 a 360Eur za poruseni pravidel karanteny v nouzovem stavu.

Ve Statech se politici rozciluji, ze lidi se chodi na Floride hromadne ve velkem koupat a na pravidla " quarantine and social distancing" hromadne serou.
Ja chapu, ze je to tezke a nikdo se nechce omezovat, ale cim dele na to budou vseci kaslat, tim dele bude cely svet v pasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.3.20 14:33

@Novire : a jak bys brala pritele, se kterym jsme spolu 12 let, bydlim spolu, ale oba jsme odjeli na nasimi rodici po celou dobu nouzového stavu? Muzeme se vidat nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí