Jak dlouho je důležité kojit?

Anonymní
26.7.14 15:37

Jak dlouho je důležité kojit?

Dobry den maminky,

jsem tehotna, porod se blizi a ja mam nejake zdrav. potize a chtela bych je resit co nejdrive, ovsem vysetreni a lecba je nejspis neslucitelna s kojenim :(

samozrejme bych rada kojila co nejdele, ale nevim, jestli to tak dlouho jeste pujde odsouvat. Je mozne, ze se to porodem upravi, ale taky se to muze zhorsit a to je pravdepodobnejsi. Tech problemu mam vic.

Taky se trochu obavam reakci okoli. Ted je kojeni az nenormalne preferovane.

Prvni syn skoncil v nemocnici na transfuzich krve, byl hrozne chudokrevny zrejme proto, ze ja mela nedostatek zeleza a v mlicku mu to chybelo.

Maminky, jak dlouho jste kojily vy? Chci dat svemu miminku to nejlepsi a doufam, ze to bude v poradku :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lo
6285
26.7.14 15:41

Nejlepší co můžeš svému dítěti dát je to, že budeš v klidu a neřešit to, co říká okolí. Důležitý je, aby ses nestresovala ty. Já kojila plně jen 6 týdnů, částečně do 8 měsíců malého a doktorka mi tehdy říkala, že bohatě stačí. Kdyby mi to ale nešlo vůbec, opravdu bych nestresovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.7.14 15:41

Proč anonymně? Pokud máte problém s kojením, prostě nekojte. Jinak já děcka kojila, dokud chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
26.7.14 15:43

Já nekojila vůbec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
26.7.14 15:45

Určitě ti poradí doktor skrz tvůj zdravotní problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
26.7.14 15:45
@Anonymní píše:
Maminky, jak dlouho jste kojily vy? Chci dat svemu miminku to nejlepsi a doufam, ze to bude v poradku :)

13 měsíců první, 8 měsíců druhé.
Na kojení život nestojí - když nemůžeš, nemůžeš, to se nedá nic dělat, Tvoje zdraví je přednější.

Juj, tady možná bude mela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
26.7.14 15:46

Železo lze doplňovat stravou nebo v pilulích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esamalova
26.7.14 15:52

Když to nejde, tak to nejde…Kvůli tomu bych si hlavu nedělala, daleko důležitější je spokojená máma, co nemá nervy v kýblu…
A když to jde, někde jsem četla názor „až uzraje, odpadne“…podle mě neexistuje něco jako „koj do té a té doby“…některá děcka chtějí ještě po roce, jiná se „odprsí“už v šesti měsících. Mně první dcerka dobrovolně sama od sebe odpadla v deseti měsících, druhé bude rok a je to prostě prsomil, takže ráno, odpo a večer ještě nasává :)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
26.7.14 16:04

Kojení je možná až nenormálně preferované, ale možná tak do půl roka, od roka výš už je to pro spoustu lidí úchylný. ;-)

• Citovat
  • Upravit
1034
26.7.14 16:07

Podívej, když to nepůjde, bude stačit, když se napije prvního mléka-mleziva, to se dělá jako první než se začne tvořit mléko, a právě v tom dostane tvoje mimi mega všeho, co je nej pro jeho rozvoj imunity. Takže ikdyž to pak nebude možné nestresuj se :kytka: Já si zažila neskutečný problémy s kojením prvního a ted podruhé vím, že nejhorší je pro miminko vystresovaná matka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
26.7.14 16:08

Vubec bych to neresila. Obecne se tvrdi, ze se ma kojit aspon pul roku, nekdo nekoji vubec, nektere deti jsou kojene dyl - treba ja kojim uz 16 mesicu, uz je mi to otravne, ale dcera se ne a ne odstavit a taky z moji lenosti je to pro nas svym zpusobem pohodlne, protoze takhle v pohode usne a porad nemam odvahu to ukoncit nejak razneji…Jinak zelezo si doplnuji v tabletach…
Pokud nebudes kojit, svet se nezbori a mimi bude holt na umelem mliku, vyber je velky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.7.14 16:11

Víš co je pro tvé dítě nejlepší? Aby ty jsi byla v pořádku. Pokud to znamená kojit krátce nebo vůbec, pořád je to to nejlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
26.7.14 16:19

Můj syn měl snad trochu asi první měsíc… pak jsem ztratila nervy nad věčným dokmováním (už od porodnice) a vyprdla jsem se na to. Měl prostě jen UM a kupodivu v mém okolí je hodně dětí na UM a nikdy mě za nikdo neodsoudil. Je to má věc. Syn má 21 měsíců a zatím nebyl ani jednou nemocný, jen měl asi 3× rýmu, ale teploty ještě nikdy neměl. Jinak si myslím, že důležíté je to asi po tu dobu co je dítě bez příkrmů, pak už je to asi šumák jestli je UM nebo mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
26.7.14 16:29

Já bych to nechala, jak to vyplyne s ohledem na tvoje zdraví. Pokud budeš muset zdravotní problém akutně, tak se holt kojit nebude, pokud problém na chvíli utichne, budeš třeba kojit pár týdnů, pár měsíců, než ho bude potřeba vyřešit.

Doporučuju zapracovat hlavně na svém mateřském sebevědomí, každýmu může být putýnka, zda kojíš nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
26.7.14 16:33

Z kojeni se stava strasak, protoze je to ted tak vehementne doporucovane, az to hranici s psychickym natlakem ze strany laktacni ligy a laktacnich zastancu. Pokud mas zdravotni potize, tak je res co nejdriv. Tvoje dite bude spokojenejsi, pokud budes zdrava a budes se o nej moct starat na 100 %. Nebude ani prvni ani posledni na UM a hlavne, kazdemu je do toho, jestli kojis velke hov… Hlavne bud zdrava a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová