Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Oba synove meli slibene kojeni do roka, oba se odstavili sami, prvni v 10, druhy v 9 mesicich.
@robinka píše:
Ahoj, čistě ze zvědavosti by mě zajímalo, jak dlouho jste skutečně kojily. Ne, jak dlouho si myslíte, že se má nebo nemá, ani bych nerada, aby se to tu zvrhlo v diskuzi o (ne)přínosu kojení, důvodech, proč (ne)kojit atd. Jen se poslední dobou setkávám se dvěma řekněme protipóly - maminkami, co kojí např. 3,5leté dítě a naopak dětmi na náhradní výživě prakticky od porodnice (ani jedno nehodnotím, aby nedošlo k mýlce), žádné oficiální statistiky jsem nenašla, tak by mě zajímalo, jak to opravdu je. Za mě: první dítě 2 a 1/4 roku, druhé uvidíme.
Ahojky, ja kojila prvni dceru 2 a ctvrt roku druheho synka 10m protoze jsem sla na operaci a lezela jsem tam tyDen a on se mezitim odstavil a zvykl na flasku. Ted cekam na vysledek KETu a doufam ze bidu cekat treti a to bych zase rada kojila aspon rok a pul.. ![]()
24m, ale ešte nemám dokojené, tak som do štatistiky asi nepoužiteľná ![]()
Dceru rok, odstavila se v roce sama. Syna 2roky a 2(nebo 3) měsíce, toho jsem dostavila já
24 a 27 měsíců. Odstavit jsem je musela já, jinak asi kojím dodnes.
18 měsíců a tu už se sám odstavoval..um nedávám. U druhého uvidíme ![]()
Rok na den presne. Musela jsem ho odstavit, nespat s nim v jednom pokoji. Umelou nikdy nemel, rovnou presel na bile jogurty.
Odstavila jsem v roce, pro me uz to byla hranice, UM jsem nedavala.
8 měsíců, odstavila se díky mojí blbosti. Ale nevadilo mi to. Druhé uvidíme, hranici mám 18-24 měsíců.
Zajimave téma
jeste zdaleka nemam dokojeno, dcerce jsou 4m a byt po mem kojim do skolky jak je to pohodlne ![]()
Syna 8mesicu, kdy se sam odstavil. Druhe dite bude kojeno max rok. Mam prisnou dietu kvuli jejim alergiim a uz me to dost zmaha.