Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@aggla píše:
@Barry1997 no pokud chcete kojit do samoodstavu, tak se to chce vyhnout dudlikum, veskerym lahvickam a tak, pak samozdrejmne kojit na pozadani
Kdy nastava samoodstav?
To je asi různé, u nás třeba dvouleťák se sám odstavil před dvěma měsíci.
Jinak ja kojim sveho 22 mesicniho stale a je to sileny zavislak. 3 krat se budi na kojeni v noci a pres den chce tak petkrat. Jsem uz z toho docela KO ale opravdu nevim jak skoncit
@Barry1997 kojím v půrměru 2,5 roku, obvykle do následujícího těhotenství
Šlo to více méně samo, kromě běžné zdravé životosprávy pro to nedělám nic mimořádného. Dítě se přihlásí na kojení samo, podle potřeby. Nevýhodou je, že si často vzpomenou i v noci (i batolata).
Kojím dva roky. Dítě mělo dudlík, bylo v porodnici celkem dlouho krmený z flašky, čaj pilo od deseti měsíců z flašky. Pokud dítě chce, tak se kojit bude, pokud ne, nepomůže ti žádná opičárna…
@Barry1997 : nevim, jestli patrim mezi nejdele kojici
ale prvniho 22mesicu, druheho uvidime, zatim 10
Nedelala jsem nic specialniho krome toho, ze jsem kojila vzdy a vsude
Lahev mel chvilinku kvuli predcasnemu porodu, na UM byl den a pak uz jsem dokrmovala odsatym MM. Dudlik mel 8 mesicu, nez se ho sam vzdal. S prikrmy jsem pridavala vodu z hrnku nebo lahve s brckem, ale az do odstaveni vypil jen minimalni mnozstvi, kase jsem davala k snidani na lzicku…brala jsem vitaminy pro. kojici, ale to bylo spis pro me nez na tvorbu mleka nebo tak. Kojila jsem, jak casto chtel, to bylo asi jedina zasadni vec.
@Barry1997 píše:
Ahoj dámy, vy co jste kojily nejdéle… pomáhali jste nějak tomu, abyste mohly kojit co nejdýl? Popř jak? A čemu jste se vyvarovaly?
Nedělala jsem nic ani nedělám nic speciálního. Synovi jsou skoro 4 roky a mléko pořád mám. A to tam byla i pětidenní přestávka (ale teda ve třech letech).
V okolí jsem za exota. Ne kojením (kojím výhradně doma), ale že to mléko bez problémů mám. Měl i dudlík jako mimino, zhruba do roka roka a půl, nevím přesně.
15 měsíců skoro plně, jelikož odmítal cokoliv jíst, odstavila jsem v roce přes den, pak i v noci. Rok a půl pro mě byla hranice. A nedělala jsem pro to žádné harakiri, prostě se přisál a bylo. ![]()
@zudina taky jsme to tak měli, pak si nevzpomněl přes den, pak najednou ani večer a po asi dvou týdnech už ani v noci. Ted je mu 26 měsíců, nekojim tedy cca dva měsíce.
@katyna1984 píše:
@zudina taky jsme to tak měli, pak si nevzpomněl přes den, pak najednou ani večer a po asi dvou týdnech už ani v noci. Ted je mu 26 měsíců, nekojim tedy cca dva měsíce. [/
Snad to taky budeme mit takhle, diky za prispevek.. uz me to docela vysava:)
Kojim dceru 3 roky a 3mesice a už bych ráda přestala…samoodstsvu se nedockam. Kojim tak 3× za noc, ráno, před spaním a někdy i 2× přes den, někdy vubec. Kojim jen z jednoho prsu. Problémy byly, a velke. Prokousnutí bradavka, centimetrova dírá… Bojkot kojení, ale zvládly jsme vše.
@zudina píše:
Jinak ja kojim sveho 22 mesicniho stale a je to sileny zavislak. 3 krat se budi na kojeni v noci a pres den chce tak petkrat. Jsem uz z toho docela KO ale opravdu nevim jak skoncit
Ja jsem si myslela, jake nebude peklo odstavovat nase prostredni dite. Vzdycky, kdyz se prisaval, tak u toho mel vyraz fetaka, co zoufale potrebuje davku a dalo pak dost prace ho od prsa odtrhnout. Od roka a pul jsem si ale rekla, ze nebudu kojit v obvyklych intervalech, ale ze pockam, az si sam rekne, ze nebudu nabizet. Hadej, kolikrat si rekl? Ani jednou
.
@zudina píše:
Taky jsem měla závislačku, už se to nedalo, takže já jí v těch 22 měsících odstavila ze dne na den. Bála jsem se jak budou probíhat noci, ale kupodivu docela dobré, budila se, ale neplakala.
@Barry1997 kojení jsem nijak nepomáhala, šlo to samo. V těch 22 měsících jsem to utla já. Malá měla i dudlík a vliv na kojení to nemělo, že by odmítala apod.