Jak dlouho jste kojily?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3823
14.6.19 13:19
@aggla píše:
@Barry1997 no pokud chcete kojit do samoodstavu, tak se to chce vyhnout dudlikum, veskerym lahvickam a tak, pak samozdrejmne kojit na pozadani

Kdy nastava samoodstav?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
14.6.19 13:25

Stále kojím své třeťátko, má 22m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
14.6.19 13:26

To je asi různé, u nás třeba dvouleťák se sám odstavil před dvěma měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
14.6.19 13:29

Jinak ja kojim sveho 22 mesicniho stale a je to sileny zavislak. 3 krat se budi na kojeni v noci a pres den chce tak petkrat. Jsem uz z toho docela KO ale opravdu nevim jak skoncit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.6.19 13:31

@Barry1997 kojím v půrměru 2,5 roku, obvykle do následujícího těhotenství :think: Šlo to více méně samo, kromě běžné zdravé životosprávy pro to nedělám nic mimořádného. Dítě se přihlásí na kojení samo, podle potřeby. Nevýhodou je, že si často vzpomenou i v noci (i batolata).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.6.19 13:39

Kojím dva roky. Dítě mělo dudlík, bylo v porodnici celkem dlouho krmený z flašky, čaj pilo od deseti měsíců z flašky. Pokud dítě chce, tak se kojit bude, pokud ne, nepomůže ti žádná opičárna…

• Citovat
  • Upravit
15995
14.6.19 13:44

@Barry1997 : nevim, jestli patrim mezi nejdele kojici :lol: ale prvniho 22mesicu, druheho uvidime, zatim 10 :lol: Nedelala jsem nic specialniho krome toho, ze jsem kojila vzdy a vsude :mrgreen: Lahev mel chvilinku kvuli predcasnemu porodu, na UM byl den a pak uz jsem dokrmovala odsatym MM. Dudlik mel 8 mesicu, nez se ho sam vzdal. S prikrmy jsem pridavala vodu z hrnku nebo lahve s brckem, ale az do odstaveni vypil jen minimalni mnozstvi, kase jsem davala k snidani na lzicku…brala jsem vitaminy pro. kojici, ale to bylo spis pro me nez na tvorbu mleka nebo tak. Kojila jsem, jak casto chtel, to bylo asi jedina zasadni vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
14.6.19 14:04
@Barry1997 píše:
Ahoj dámy, vy co jste kojily nejdéle… pomáhali jste nějak tomu, abyste mohly kojit co nejdýl? Popř jak? A čemu jste se vyvarovaly?

Nedělala jsem nic ani nedělám nic speciálního. Synovi jsou skoro 4 roky a mléko pořád mám. A to tam byla i pětidenní přestávka (ale teda ve třech letech). :nevim: V okolí jsem za exota. Ne kojením (kojím výhradně doma), ale že to mléko bez problémů mám. Měl i dudlík jako mimino, zhruba do roka roka a půl, nevím přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.19 14:07

15 měsíců skoro plně, jelikož odmítal cokoliv jíst, odstavila jsem v roce přes den, pak i v noci. Rok a půl pro mě byla hranice. A nedělala jsem pro to žádné harakiri, prostě se přisál a bylo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1486
14.6.19 14:14

@zudina taky jsme to tak měli, pak si nevzpomněl přes den, pak najednou ani večer a po asi dvou týdnech už ani v noci. Ted je mu 26 měsíců, nekojim tedy cca dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
14.6.19 14:28
@katyna1984 píše:
@zudina taky jsme to tak měli, pak si nevzpomněl přes den, pak najednou ani večer a po asi dvou týdnech už ani v noci. Ted je mu 26 měsíců, nekojim tedy cca dva měsíce. [/
Snad to taky budeme mit takhle, diky za prispevek.. uz me to docela vysava:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
14.6.19 14:29

Kojim dceru 3 roky a 3mesice a už bych ráda přestala…samoodstsvu se nedockam. Kojim tak 3× za noc, ráno, před spaním a někdy i 2× přes den, někdy vubec. Kojim jen z jednoho prsu. Problémy byly, a velke. Prokousnutí bradavka, centimetrova dírá… Bojkot kojení, ale zvládly jsme vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.6.19 14:43
@zudina píše:
Jinak ja kojim sveho 22 mesicniho stale a je to sileny zavislak. 3 krat se budi na kojeni v noci a pres den chce tak petkrat. Jsem uz z toho docela KO ale opravdu nevim jak skoncit

Ja jsem si myslela, jake nebude peklo odstavovat nase prostredni dite. Vzdycky, kdyz se prisaval, tak u toho mel vyraz fetaka, co zoufale potrebuje davku a dalo pak dost prace ho od prsa odtrhnout. Od roka a pul jsem si ale rekla, ze nebudu kojit v obvyklych intervalech, ale ze pockam, az si sam rekne, ze nebudu nabizet. Hadej, kolikrat si rekl? Ani jednou :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.6.19 14:49
@zudina píše:

Taky jsem měla závislačku, už se to nedalo, takže já jí v těch 22 měsících odstavila ze dne na den. Bála jsem se jak budou probíhat noci, ale kupodivu docela dobré, budila se, ale neplakala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
14.6.19 14:53

@Barry1997 kojení jsem nijak nepomáhala, šlo to samo. V těch 22 měsících jsem to utla já. Malá měla i dudlík a vliv na kojení to nemělo, že by odmítala apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová