Jak dlouho jste vydržely bojkot kojeni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
935
28.6.22 10:56

@Zuzajda1Cmuntovna podobné rady o zalézání do postele, skin-skin a kojení non-stop 24
hodin apod. Jsem dostávala taky. A byly mi vesměs k prdu. Tohle nevypadá jako bojkot, spis je slabá.

Zkus dat cevku na prso s UM (ne, není to jed, je to naprosto v pořádku) nebo pokud mas v zásobě MM. Třeba ji ten vyšší tok bude motivovat se najíst na tom prsu víc.

Pokud nic, v prve radě musí posílit, dokrm je na místě. Měla jsem to taky tak, holka začala pořádně sát až 3. týden po porodu. Dala jsem prso, nechala ji tam 40 minut až hodinu a podle potřeby dokrmila (UM či MM) lahví pro kojené děti (prstiky, cévky, lžičky fakt ne, už tak jsem měla 0 času pro sebe a crcat se s cevkama by me mohlo trefit). Pak jsem ji nechala spát a šla jsem odsávat. V začátcích jsem odsala za den 1 davku, pak se to navysovalo. Holka postupně sílila, víc pila, dokrmu bylo potřeba méně a méně. Na konci sestinedeli už jsem jen kojila a s ryzí pravidelností 6× za den až do půl roku. Max si řekla o jedno kojení navíc. Bude ji rok, kojim na požádáni doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.6.22 10:58
@Zuzajda1Cmuntovna píše:
@LilyJane moc vam dekuju, jste jedina kdo tohle presne zna. Kazdy ma ten bojkot jiny ale vy jste na tom byla stejne. Otevrelo mi to oci. Ono uz nam to i nici vztahy v rodine. A nikdo nechce videt svoje dite hladove a stale uplakane.

Já vám fakt rozumím a soucítím. Celé ty dva týdny jsem trávila v nervech, slzách, nevyspaná, věčně hladová, zpocená. Malý se narodil v létě - ráno, večer, v noci, furt vedro na zdechnutí. Neměla jsem čas se pořádně najíst, dát si sprchu, nebo prostě BÝT. Věčně jsem jenom lítala kolem dítěte jak raketa, abych hlavně kojila, kojila, kojila a podřídila jsem tomu kompletně všechno. Protože každá přece může kojit, žejo… Ale už nikdo neřekne, že ne každé dítě se kojit nechá. Domácnost byla v troskách. Já nervy napnuté jako struny, takže cokoliv řekl chlap byl důvod k hádce. Prakticky jsem ty dva týdny probrečela s dítětem, nebo odsávačkou na koze.
Fakt ta ztráta mlíka pro mě byla vysvobozením. Dala jsem dítěti láhev UM, ten ji vytáhl komplet celou a odpadl. Byl spokojený, najedený, vysmátý. A já najednou měla čas na to stíhat co jsem potřebovala.
Kojení jsem obrečela, ne že ne. Ale bylo to opravdu neskutečné vysvobození.

Pokud má žena zázemí a podporu, aby za to kojení bojovala a nemusí se nervovat domácností, jiným dítětem, nebo tím, že prostě nemá čas si zajít na záchod. Tak proč by nemohla bojovat a kojení zachránit. Ale já v té situaci nebyla a musela jsem si vybrat, takže padlo kojení a najednou jsme byli všichni spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
28.6.22 11:08

@LilyJane nejhorší je v místních diskuzich číst poznámky o tom, že kojit může každá, když chce. :roll: Že je UM sr.cka. Že něco jako málo mléka neexistuje. Že vpáčený bradavky nejsou problém (podle Mamily prý dokonce norma - odkdy je vývojová vada obrazem normy??). Že stačí chtít (nebo si zavolat LP) Že jo :roll:. Já tvrdím jedno - tohle vypouští ženský, co neznají skutečný problémy s kojením. Pak se ženy dostávají na pokraj zhroucení, na psychiatrii. Protože přece neselžou a nebudou své děti krmit sra.kou. Strašný prostě :roll:

Když čtu tvoji zkušenost, úplně te lituji, taky jsem si parkrat poplakala, když jsem k tomu všemu mela prsa do krve a raději bych šla znovu rodit, jaká to byla bolest. :roll: A stejně je to podle některých malo. Proste nekojíš, tak si nechtěla, dostatečně ses nesnazila. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.22 11:31
@Lil Kitkatt píše:
Nepřijde mi to jako bojkot kojení, spiš, že se jí od tebe blbě tahá nebo má špatný sací reflex nebo je na to slabá. Kolik váží?
Nechala bych ji na prsu, se prospí, nabere sílu a napije se.

Ma 4 kg, do toho normalne pila a tahala i 85ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
28.6.22 11:47

Zažila jsem něco podobného. Normálně jsem ji dala flašku s UM. To krásně vybaštila. A zas zkoušela kojit. Jak to nešlo, tak zas flaska s UM, nebo flaska s odstrikanym MM. U nás to přicházelo v pár denních vlnách první cca4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
28.6.22 11:49

@Zuzajda1Cmuntovna zazila jsem. Mela jsem nejvetsi problemy v obdobi ms a ovulace. Rozkojovala jsem se furt dokola. Decko na prsu klidne hodinu a vypilo nula nula nic. Vztekani, palc obou..resila jsem to tak, ze jsem par veceru po sobe dala UM a pres den a v noci kojila co to slo.Ve 4. mesicich jsme zacali s prikrmama tak se zlepsila hodne moje psychika, v pul roce se to kojeni dost zlepsilo a zkratilo, hlavne nebyla zavisla jenom na tom..do te doby to bylo celkem peklo. Hodnekrat jsem to uz chtela vzdat. Zkousela jsem bylinky piskavice a recke seno, myslim ze to trochu pomahalo. Muzes zkusit ji mit na prsu „24h“ treba jeden vikend jestli se nenavysi laktace, nezlepsi sani atd. Rozhodne se neboj ze to tak uz bude nafurt. Prejde to. A pokud ne, tak se svet nezbori, muzes kombinovat s UM a kojit jen jak to pujde..na odsavani bych se vybodla, v dobe kdy nekojis nech prsa odpocinout..a pokud to pres to vsechno nepujde, tak to proste nejde a at si vsichni kolem polibi sos ;) Ty se snazis, delas co muzes. Jsi super mama :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.22 11:55

A jak se to dela pri Um. Muzu si prevarit vetsi mnozstvi vody, treba ma cely den v hrnci. zakryt poklici a pak uz jen ubyrat kolik potrebuji. zahrat na tech 37 st a prisypat nutrilon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
28.6.22 12:03
@Asiina píše:
Přidej se na fb do skupiny Kojení snadno laktační poradenství a napiš tam. Je tam spoustu LP a poradí i takhle přes fb.

Ano, to je výborná skupinka.
Doporučuji i pozvat si domů zkušenou LP.
Já měla s první dcerou první tři týdny velké problémy, zánět prsu a antibiotika. Laktační mi moc pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
28.6.22 12:14

@Zuzajda1Cmuntovna muzes, ale mela bych tu vodu radeji po prevareni v lednici at se ti nezkazi kdyz jsou takove paraky..muzes ji pak ohrat v mikrovlnce. Jinak v 6.tydnech se laktace ustaluje a meni, uz to tem detem tolik netece a ty co ne nenaucily dobre sat se vztekaji..holt neni to jen o mamince, ale i o tom miminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.6.22 12:55

@Danuska89 Přesně tak.
Nejhorší byly ty kecy rodiny a přátel, kvůli těm jsem brečela nejvíc. Tehdy jsem odstřihla hodně lidí, kvůli takovýmhle kecům. A jsou to přesné citace, které se mi vryly do paměti:
„Dej to dítě (švagrové), ta ho alespoň nakojí, než do něj lít takové sra*ky.“
„A co bys jako dělala, kdyby nebylo umělé mlíko?!“
„Ses na to vykašlala moc brzo. To já jsem… (doplň kdeco co už tu člověk četl alespoň 8×, po šíleně dlouhou dobu.)“
„No a podívej se, takové velké prsa máš a k ničemu ti nejsou!“ - smích
„Takové jako ty, by neměly mít děti. K čemu jsi, když nedokážeš děcko ani nakojit?“

Tohle bylo hrozné. Hrozné. Opravdu až tehdy jsem pochopila co je to mít vymletý mozek kojosektou. Jak dokážou být lidi opravdu neskutečně hnusní na ženskou, které kojení i přes snahu nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
28.6.22 13:00
@Zuzajda1Cmuntovna píše:
A jak se to dela pri Um. Muzu si prevarit vetsi mnozstvi vody, treba ma cely den v hrnci. zakryt poklici a pak uz jen ubyrat kolik potrebuji. zahrat na tech 37 st a prisypat nutrilon?

Klidně. Za mě je nejlepší vynález ohřívač lahví, co umi i sterilizovat i držet teplotu lahve po delší dobu, ten využívám fakt často a zjednodušuje to práci s temi lahvickami. A to mám už “velké” dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.6.22 13:00
@Zuzajda1Cmuntovna píše:

Já si převařila vodu v takové té železné konvici na sporáku. Pak jsem si vždycky před krmením odlila do lahvičky, tu pleskla do ohřívačky. A na krmení jenom přisypala UM.
Takhle jsem si vařila vodu vždycky dvakrát denně - ráno a večer, aby byla pořád „čerstvá.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
28.6.22 13:21

@Zuzajda1Cmuntovna
Taky to znám, dceru jsem různě intenzivně kojila 7 měsíců a takové to „vyndat prso, nakojit a hotovo“ jsem z toho měla tak 3 týdny.
Jinak budíky v noci na odsávání-páč v noci se tvoří mléko nejlíp, že. Lila jsem do sebe hrnce kojících čajů, kila pískavice, dokrmovala vším jen ne lahví páč to je zločin proti kojení. A holčička hubla a hubla, byla ukřičená hromada neštěstí a já celý den a noc nedělala nic jiného. Když měla 4 měsíce došla mi síla marně bojovat a po kojení jsem ji nechala vždycky dorazit se lahví, kolik chtěla. A hle, objevilo se nové dítě a můj život taky přestal být jen o tom jednom jediném.
Později nad kafem s kámoškou, jsem jí ty strasti chtěla vylíčit, a její odpověď byla „neměla jsi na to myslet. Já na to nemyslím a stále kojim“
Jak jí mám ráda, měla jsem chuť jí chytnout pod krkem :)
Jistě, že člověk nemyslí na problémy, které nemá.
Teď čekám druhé mimčo a pokud by byly opět s kojením takové problémy, ROZHODNĚ už nebudu tak zatraceně šílet. Ono taky se starší v patách, má asi málokdo čas 15 hodin denně kojit a odsávat.
Takže kojit určitě zkoušej, ale dopřej tomu mrňousovi hlavně pohodu a plné a bříško :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
28.6.22 14:01

@Kryptozoo přesně jako u nás, já mám zrovna druhý mimčo doma, 6 neděl starý, a už nešílím jako s prvním. Z nemocnice jsme odešli s příkrmem (měla žloutenku a nepřibírala), před 14 dny jsme příkrmy utli, už nebylo potřeba. No a dneska nám začíná taky bojkot, takže jdu nachystat flašku, odmítám se nervovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
28.6.22 16:14

@Kryptozoo hele presne! Druhe ocekavame kazdym dnem a pikud bude kojeni tak nahouby jak pred tim, tak to tak hrotit uz nebudu..udelam co pujde, zabojuju, ale pokud by to melo obnaset to same tak pujde na UM. Mam k tomu starsi, nemuzu lezet cele dny naha v posteli a rozkojovat se furt dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová