Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím při pondělku
Tak jsem si zkusila poprvé uhňácat rohlíky, v receptu je doba pečení 15-20min. Už je mám v troubě 40min a pořád jsou světlé
Takhle to budu dělat do večera. Jak dlouho pečete vy? Nechápu, v čem je problém, těsta na jeden rohlík mám správné množství, trouba peče jak se patří..Mají být přeci na konci do zlatova nebo ne? To se nikde nepíše ![]()
Když to po sobě čtu, vypadá to jako jedna z diskuzí více než pitomých, když já fakt nevim ![]()
Já jsem pekla v sobotu, cca 25 minut na 200°. Byly do zlatova ![]()
@zuzouš klid
pečou se na hodně, opravdu klidně 220, zapoařit troubu stříknutím vody na dno nebo rozprašovačem a dej je na rozpálený plech, pak budou naskočené, křupavé a vláčné (a ta hláška v podpisu je dokonalá
Dcerunka je hodná ![]()
@zuzouš já peču na 230 a tak 20-25 minut. Podle toho jak se mi povedou udělat tlusté
Ahoj mám stejný problém, peču v horkovzdušný troubě na 180 - 200 stupňů a rozhodně to je déle jak 15-20 minut. Spíš tak 40-50, rohlíčky jsou ale pak do zlatova a výborný. Ale mám to i u jiných jídel ať už pečivo nebo maso, možná ta horkovzdušná je pomalejší ![]()
@Etcetera78 píše:
Rohlíky peču 10-12 min, na 220
edit - já teda peču housky
nějaká turbotrouba nebo minirohlíčky ![]()
Zkusila jsem tu první várku vyndat a jako joo, jsou dobrý (aspoň ten jeden, kterej jsem do sebe v záchvatu žravosti vtlačila ještě horkej, takže mám spálenou hubu), ale pořád takový světlý
Trouba mi jede na 300, ale taková slabší, těch 300 je srovnatelnejch s 250.
Mam obyc troubu, pecu na 220 12-15 minut s rendlikem vody na dne. Ohledne velikosti - delam cca 12 ks z pul kila mouky.
@zuzouš vytopím na 220, při vkládání snížím na 190 a peču 20 minut (obyčejnej horní a dolní ohřev). Potírám je před vložením mlékem (do štamprlete naleju mléko, osolím (2× sypnu slánkou) a potřu).
Příspěvek upraven 13.03.15 v 22:16
http://www.labuznik.cz/…che-rohliky/
Dělala jsem z tohoto receptu. Asi jsem měla málo rozpálenou troubu, i když mi teda přišlo, že je to ok. Ta druhá várka totiž jde nahoru mnohem rychlejc.
@katulka3010 chleba jsem pekla včera v pekárně
Zatím teda pro mě chuťově vedou rohlíky, ale uvidíme, jak brzo budou gumový. Ten chleba nám chutná jen ten den, dneska už je ochotný ho dojíst jen manžel.
@zuzouš
Já peču na 200 stupňů cca 10-15 minut. Před pečením potřu vodou a po upečení taky. Jsou pak mnohem vláčnější.
Pokud je peču na míň stupňů a tím pádem déle, jsou moc tvrdé.
Já teda dělám pletýnky a to na 180°C asi 10-15 min. Do těsta občas přidávám provensálské koření-u nás to hodně chutná ![]()