Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Prosim vas, jak dlouho davate prckum nurofen na bolest od zubu? Male je 9 mesicu a od uterka rve jak lev. Pres den ji zabavim, tak to zatim jde, ale neni schopna usnout, takze davam nurofen cipek. Pak presne za 20 min usne a spi relativne dobre celou noc. Ale uz to bude tyden a chudere se vubec to nezlepsuje. Zoubky ji rostou v jinem poradi, nez je uplne bezne, coz nema vliv, krom toho, ze clovek nevi, kde ji to asi zrovna boli nejvic. Jo a Viburcol a calgel ji vubec nezabiraji. Dekuji za vsechny dalsi rady ![]()
Synkovi take rostly zoubky v uplne jinem poradi.. nastesti je zvladal relativne dobre. Vetsinou jen 1 denni horeckou, takze to jsem mu neco dala, jinak nic. Ale s uplne poslednimi zoubky, v jeho pripade spicaky, jsme si docela uzily. 2 tydny nejedl, teploty se vracely.. Na doporuceni jsem koupila Teetha. Tedy ne presne Teetha, byla to jina znacka, ale take nejake homeopaticke granule. Urcite se to s nimi zvladalo lepe. Snazim se deti moc nedopovat leky, takze davam, jen, kdyz opravdu uz nevim, jak jinak ulevit. Takze ja davala vetsinou jen pri horeckach a vetsinou nejdrive paracetamol, jen pokud nezabral do 2 hodin, tak pak jeste nurofen. To zabralo spolehlive a horecky zmizely.
Nevím, jak to funguje, ale za mě jsou nejlepší jantarové korálky. U dcery jsem si prvních 16 zubů protrpěla - nejhorší byly trojky. O posledních 4 pětkách, kdy měla na sobě ty korálky jsem nevěděla, že ji rostou.
Syn měl korálky od začátku a neměl problém s žádný růstem zubů.
Jinak než léky na snižování horečky jsem dceři spíše mazala zoubky/dásně Calgelem. Párkrát jsem ji dala čípek, když ten Calgel nepomohl, ale já jsem obecně zastáncem toho, že horečka se nesnižuje.
Nevím, jak to funguje, ale za mě jsou nejlepší jantarové korálky. U dcery jsem si prvních 16 zubů protrpěla - nejhorší byly trojky. O posledních 4 pětkách, kdy měla na sobě ty korálky jsem nevěděla, že ji rostou.
Syn měl korálky od začátku a neměl problém s žádným růstem zubů.
Jinak než léky na snižování horečky a bolesti jsem dceři spíše mazala zoubky/dásně Calgelem. Párkrát jsem ji to dala, když ji rostly zuby a při tom měla horečky a jinak jen ten Calgel.
Tak muj syn koralky nemel a az na ty spicaky moc netrpel. holka je mela a nejak nepomahaly.. Takze u tech koralku nevim nevim, jestli to neni spis na nahode.
Ja bych spis dala na ten gel nebo ty homeopatika.. i kdyz zase, podeziram sve deti, ze bolesti predstiraly, aby dostaly svuj gel/granule.. jen to spatrily a bylo po bolesti
Takze jsem se musela naucit rozlisovat plac uprimny a predstirany ![]()
@trpaslinka já jsem si taky říkala, že je ty korálky jsou super placebo efekt pro mě, ale moji dceři fakt pomohly. A na Calgel taky nedám dopustit.
@fia80 píše:
@trpaslinka já jsem si taky říkala, že je ty korálky jsou super placebo efekt pro mě, ale moji dceři fakt pomohly. A na Calgel taky nedám dopustit.
Holk a kde kupujete ty koralky? A nevdechne to mimino? Calgel nezabira, ted aspob usne bez cipku, ale pres den je protivna. Ji snad roste vse najednou ![]()
@Crackell ja ziju v zahranici, tak Ti moc neporadim, kde to sehnat v CR.
Ale zkusila bych nejaky obchod s takovymi vecmi jako jsou rucni prace, esencialni oleje a podobne. Nebo vygooglovat a objednat nekde z netu. ![]()
@trpaslinka píše:
@Crackell ja ziju v zahranici, tak Ti moc neporadim, kde to sehnat v CR.Ale zkusila bych nejaky obchod s takovymi vecmi jako jsou rucni prace, esencialni oleje a podobne. Nebo vygooglovat a objednat nekde z netu.
Mjadne, zagoogluji.
Diky
A zkoušela jste mazat tymiánovou mastí tvářičky a bradu? Nám moc pomáhá.