Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Syringa píše:![]()
![]()
Záleží i na kvalitě hlenu, v dostatečném množství kvalitního hlenu vydrží déle.
Děkuju za uznání
![]()
Četla jsem, že v období ovulace- kdy má žena plodný hlen a příznivé prostředí, můžou spermie vydržet i 5 dní
![]()
Studie z roku 1997 uvádí, že průměrně spermie zvládnou 1.4 dny, 5% vydrží více než 4.4 dny a 1% spermií přežije i 6.8 dní.
Vydrží, spermie X jsou rychlejší, od začátku víc makaj, ale zase se unaví a nedomakaj tam, kam mají… chlapi…
zatímco Y dává tempa přiměřenou rychlostí, takže třeba bude holčička
![]()
lepší popis mě v tu chvíli nenapadnul
i když myslím, že by se to dalo srovnat
![]()
2 až tři dny..ale ten třetí opravdu jsou vytrvalci ty dva dny jsou tak akorád ![]()
Ahojky. myslíte že spermie vydrželi?
sex ve středu ráno 5h, ve čtvrtek 11.30h píchnut pregnyl a ovulace v pátek dopoledne 9.30h. další sex až v pátek odpoledne. myslíte, že mohli vydržet i ty středeční?
@Anonymní píše:
Ahojky. myslíte že spermie vydrželi?sex ve středu ráno 5h, ve čtvrtek 11.30h píchnut pregnyl a ovulace v pátek dopoledne 9.30h. další sex až v pátek odpoledne. myslíte, že mohli vydržet i ty středeční?
Teoreticky, ale záleží to na tolika okolnostech, jako je tvé vnitřní prostření a kvalita spermatu, že si to myslet sice můžeme, ale realita může být diametrálně odlišná. Navíc přežití spermií ještě neznamená, že se povede dítě.
Spíše vsaď na ty páteční.
Spis ty patecni. Ja ted otehotnela, ovu v poledne, sex vecer cca kolem 20hod.
No tak za me to vydrzet mohly. Ja otehotnela z jedineho styku s manzelem 5dni pred ovulaci. Ovulave potvrzena testem i dle teploty. Dalsi styk nebyl, manzel byl na sluzebnim cviceni. Cekame holcicku. Doktor i sam potvrdil, ze ty holcici spermie jsou preziti a oplodneni schopne mnohem dele
U nás vydržely 5 dnů do ovulace. Trochu jsem si hlídala ovulaci, protože jsem slyšela, že holčičí vydrží déle a já holčičku chtěla i když trochu později
. A máme už 5-ti měsíční holčičku. Myslela jsem si, že 5 dnů je dlouho a nic se stát nemůže… a stalo a byli jsme rádi i když to bylo dřív než jsme chtěli
.
Z vlastní zkušenosti..3dny (a je to kluk)