Jak dlouho ze začátku zkoušet krmit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak dlouho ze začátku zkoušet krmit
Dobrý den, prosím vás ukončili jsme 4 měsíc a zkusili jsme poprvé mrkvičku a co opravdu spolknul bylo množství nehtového lůžka na malíčku, je to normální? Asi jooo že a jak dlouho jste třeba takhle ze začátku zkoušeli krmit? Mě už se ho pak nechtělo trápit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kyticka611 normání to je, hlavně nenutit, třeba ještě není mimčo zralé
Některé dítě by hned snědlo půl misky, jiné ani neotevře pusu.
Můžeš zkusit i jinou zeleninu, bramboru, dýni, batát, petržel, brokolici a květak (opatrně na bříško), nezapomínej dávat kvalitní olej, mrkev může stavět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyticka611 skleničky jsou za mě nechutné, zkus udělat domaci, to má jinou chuť
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 mě to nepřijde nechutné
mě to chutnalo víc než když jsem udělala svoji mrkev ale to je jedno to už je z cesty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyticka611 fakt? Taková Mrkvička s troškou másla, to je jina.
Mě to holky třeba nejedly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plive ti to, protože ještě neví co s tím v puse dělat. Je to normální. Musí se naučit, jak to správně spolknout, je to jiné než když se kojí či saje z lahve.
Do roka jsou příkrmy hlavně o ochutnávání a poznávání nových konzistencí a chutí. Dítě by si mělo vytvořit kladný vztah k jídlu, takže ho hlavně do ničeho nenuť. Stejně stále dostává více živin a vitamínů z mléka.
A taky v tom může hrát roli poloha, ve které krmíte. Třeba krmení v autosedačce je jedna z nejhorších možností ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyticka611 píše:
Dobrý den, prosím vás ukončili jsme 4 měsíc a zkusili jsme poprvé mrkvičku a co opravdu spolknul bylo množství nehtového lůžka na malíčku, je to normální? Asi jooo že a jak dlouho jste třeba takhle ze začátku zkoušeli krmit? Mě už se ho pak nechtělo trápit
ja zacala teprve na 5,5m cca a snedla mi celou tu malinkatou sklenicku hned na poprve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Kyticka611 skleničky jsou za mě nechutné, zkus udělat domaci, to má jinou chuť
Přesně! Jinak si myslím, že má miminku by momentálně nechutnala ani největší mňamka, protože to je něco jiného, než mlíčko. Musí si na nové chutě zvykat. Nenutit, jen zkoušet. Začátek je stejně jen o ochutnávání, o jídle často nemůže být řeč. A abych pravdu řekla, přijde mi to zbytečně brzy, klidně bych ještě měsíc počkala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyticka611
Mrkev od Hippu mi malý také plival. I já jsem to vyplivla
Na druhý den jsem mu udělala doma a pár lžiček normalne zvládl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit