Jak dostat peníze zpět?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bábrdl píše:Takhle
A jak mu chceš dokazovat, že to udělal úmyslně
@Attila8 píše:
Ahoj holky, mám dotaz, nechali jsme si od soukromníka dělat dveře za 25000 Kč, ani ne po roce se rozpadly, poslala jsem reklamaci a po 30 dnech se nevyjádřil proto jsem se obrátila na čoi, tam mi napsali že pán je v tíživé životní situaci a že si je vědom že se na mě prostě vybodl, co mám teď jako dělat? nehodlám chlapovi nic odpustit byly to moje peníze a mám zničené vchodové dveře a dalších 25000 na nové nemám. co teď?
Holky, mate to hned v úvodním prispevku
ma to ve vyjádření z coi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
no… Důkazní břemeno představuje povinnost jedné procesní strany prokázat u soudu určitou skutečnost. V občanskoprávním řízení nese důkazní břemeno obvykle žalobce, který musí prokázat svůj nárok.
Možná by bylo bezpečnější a/nebo i levnější opatrněji volit slova.
Pokud má zakladatelka, jak sama píše hned v uvodnum prispevku, vyjádření z coiky, tak snad důkaz ma, ne? Kdyz on sám uvedl, ze to udělal blbě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Attila8 Kde můžete reklamovat vadné zboží, pokud prodejce oznámí ukončení činnosti, odchod z ČR nebo jednoduše zkrachuje? Kdo převezme jeho závazky? Vždy záleží na tom, o jaký typ odchodu z trhu se jedná.
Nejhorší variantou pro spotřebitele je krach a insolvenční řízení. Nárok na opravu zboží či vrácení peněz sice teoreticky existuje, ale v praxi spotřebiteli přinese víc starostí než užitku. Podobné je to v případě, že společnost zanikne likvidací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Attila8 píše:
@j.a.n.i1 tak leda mu poslat odstoupení od smlouvy a ať mi vrátí peníze na účet do 30 dnů a pokud to nepomůže tak asi půjdu na PČR tam jak na něj je podána ta hromadná žaloba a informovat komisaře který to má na starosti.
PČR je zbytečný - v jeho jednání není žádný trestný čin. A určitě nebude na policii podaná hromadná žaloba, ta by mohla být podaná na civilním soudě, ale rozhodně ne na policii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilijonDolarBejby píše: Úmyslně dodal vadné ubozi a obohatil se
Tak to ani náhodu…a jaký trestný čin to podle tebe přesně je? A prokážeš, že to udělal úmyslně?? Tohle opravdu pro pčr není, to musí zakladatelka řešit přes civilní soudy, ne přes trestní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilijonDolarBejby píše:
Holky, mate to hned v úvodním prispevkuma to ve vyjádření z coi
To není tak úplně pravda. To by šlo, pokud by ty dveře vůbec neudělal a byl v problémech. Pokud je udělal a rozbily se až p roce, tak to je na řešení přes civilní spor, zda je chyba ve výrobě, nebo to bylo způsobeno zacházením s věcí a jaká by byla následně výše náhrada…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Attila8 píše:
@MilijonDolarBejby ne podle čoi si je vědom toho že nereagoval ba moje výzvy o reklamaci ne že něco udělal špatně vždyť on ten svůj výtvor pak ani neviděl. krom montáže.
Ajo takhle, no tak to s tím v tom případě opravdu asi nic moc neuděláš.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
Tak to ani náhodu…a jaký trestný čin to podle tebe přesně je? A prokážeš, že to udělal úmyslně?? Tohle opravdu pro pčr není, to musí zakladatelka řešit přes civilní soudy, ne přes trestní…
Ano, myslela jsem soud. Obcansko právní nebo jak se to jmenuje. Ale to se muze táhnout roky a s nejistým výsledkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilijonDolarBejby píše:
Ano, myslela jsem soud. Obcansko právní nebo jak se to jmenuje. Ale to se muze táhnout roky a s nejistým výsledkem
Ale občanskoprávní spor není žádné trestní oznámení, to motáš 2 věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilijonDolarBejby píše:
Holky, mate to hned v úvodním prispevkuma to ve vyjádření z coi
Ne, to tedy nemáme, tam pouze je, že si je vědom toho, že nevyřídil reklamaci, ale o úmyslném vyrobení zmetku nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ale občanskoprávní spor není žádné trestní oznámení, to motáš 2 věci…
Trestní oznámení jsem myslela na policii, kdyz ji to sami nabídli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilijonDolarBejby píše:
Trestní oznámení jsem myslela na policii, kdyz ji to sami nabídli
Ale na co? Ona dveře na rozdíl od ostatních dostala, tak se těžko může připojovat k nějakému trestnímu oznámení za podvod k těm, co zaplatili zálohu a nic nedostali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať se ČOI vyjádřila, nebo ne, je to celkem jedno. Také (jako předchozí příspěvky) to chápu tak, že si je vědom, že neplní povinnosti co se týká reklamace. A nemyslím, že nějaké vyjádření ČOI je možno brát jako důkaz. Znalecký posudek ano, ale on asi nepopírá kvalitu odvedené práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Znalecký posudek ano, ale on asi nepopírá kvalitu odvedené práce…
Jo, tak znalecký posudek určitě, ale ani ten moc neřekne o tom, že by ta špatná kvalita byla úmyslná… jo kdyby v objednávce byl deklarován dub a dveře byly ze smrku, tak to si těžko splete omylem, ale to že je lempl a má obě ruce levý je jako úmysl dost těžko prokazatelný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jo, tak znalecký posudek určitě, ale ani ten moc neřekne o tom, že by ta špatná kvalita byla úmyslná… jo kdyby v objednávce byl deklarován dub a dveře byly ze smrku, tak to si těžko splete omylem, ale to že je lempl a má obě ruce levý je jako úmysl dost těžko prokazatelný…
I znalecky posudek by ji byl k ničemu. Proste prisla o 25 tisíc a asi s tím nic neudělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit