Jak funguje nemocenská vyplácení ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ne, plati se od prvního dne. 14 dní zamestnavatel a pak stát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není. Je to od 1. dne 70% z redukovaného denního základu (90% mzdy). 70% z 90% není 60%.
1.-14. den hradí zaměstnavatel náhradu v této výši mzdy za potenciálně reálně odpracované dny, dále hradí ČSSZ nemocenskou za každý kalendářní den (včetně víkendů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Radši anonym at ze sebe neudělám blbku, ale nemám zkušenost.Jak funguje nemocenská? Nebyla jsem roky nemocná. jdu na ortopedickou operaci a je dost možný, že budu marodit třeba měsíc nebo dva.
Je to pořád 1-3 den zadarmo, 4-14 den je 60% vypláceno zaměstnavatelem a pak 60% až zpět marodný od socky?
děkuji
Ne, stačí se podívat na stránky ossz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Není. Je to od 1. dne 70% z redukovaného denního základu (90% mzdy). 70% z 90% není 60%.1.-14. den hradí zaměstnavatel náhradu v této výši mzdy za potenciálně reálně odpracované dny, dále hradí ČSSZ nemocenskou za každý kalendářní den (včetně víkendů).
No, tak jak píšeš to taky není…
Výše nemocenského za kalendářní den činí:
- do 30. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 60 % redukovaného denního vyměřovacího základu,
- od 31. dne do 60. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 66 % redukovaného denního vyměřovacího základu a
- od 61. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 72 % redukovaného denního vyměřovacího základu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, tak jak píšeš to taky není…Výše nemocenského za kalendářní den činí:
- do 30. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 60 % redukovaného denního vyměřovacího základu,
- od 31. dne do 60. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 66 % redukovaného denního vyměřovacího základu a
- od 61. dne trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízené karantény 72 % redukovaného denního vyměřovacího základu.
Máš recht, jsem blbka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Máš recht, jsem blbka
Blbka ne, to cos psala je PPM
i když tam je vlastně zas do první hranice základ 100% a ne 90%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím a nemáte nějaký tip na online kalkulačku aktuální kde mě to spočítají?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosím a nemáte nějaký tip na online kalkulačku aktuální kde mě to spočítají?
Stačí si zadat do googlu, ale máš to plus minus autobus protože se to počítá jak psaly holky z redukovaneho DVZ, který ty asi nevíš a v těch kalkulačkach chtějí průměrnou hrubou mzdu. Na korunu přesně to nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Stačí si zadat do googlu, ale máš to plus minus autobus protože se to počítá jak psaly holky z redukovaneho DVZ, který ty asi nevíš a v těch kalkulačkach chtějí průměrnou hrubou mzdu. Na korunu přesně to nebude.
Tak zas pokud zadáš správnou hrubou, tak ta kalkulačka to zredukuje správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radši anonym at ze sebe neudělám blbku, ale nemám zkušenost.
Jak funguje nemocenská? Nebyla jsem roky nemocná. jdu na ortopedickou operaci a je dost možný, že budu marodit třeba měsíc nebo dva.
Je to pořád 1-3 den zadarmo, 4-14 den je 60% vypláceno zaměstnavatelem a pak 60% až zpět marodný od socky?
děkuji