Jaké hezké rituály s dětmi máte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
282
19.10.14 20:59

To je hezka diskuze, rada jsem si procetla, co kdo dela. My jsme takova obcas moc zaneprazdnena rodina a tak doufam, ze ritualy jeste vypilujeme. Ted zatim mame asi takove, ze tatinek, ktery je cely den v praci, tak vecer myje, ja si poklidim a spolecne pak susime, oblikame, pusinkujeme. Do postele pak nese malou (2.5 roku) manzel a pred polozenim a pohadkou ji rekneme „Nezapomen, ze jses moc hodna, ze jses chytra a ze jsi mooooc dulezita. S tatinkem te moc milujeme“ a jelikoz manzel je cizinec, tak to rikame kazdy ve svem rodnem jazyce. Pusinky, poprejem si krasne sny a je to. Rada bych do budoucna spolecne stolovani alespon na veceri. Jinak o vikendu mame, ze v sobotu se muzu vyspat rano dele ja, takze ma tak nejak dopoledne dcera program jen s tatinkem a v nedeli je to naopak. Po zbytek vikendu byvame vlastne porad spolu (jidlo, prochazky, navstevy atd.). Tak se tesim na dalsi napady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
19.10.14 21:15

Snažíme se společně snídat a pokud to jde i večeřet. Mladší syn (1.rok) chodí spát v 19hod. a starší (2roky) ve 20 hod a ten čas mezi, patří staršímu a je to čas výhradně na povídání a čtení. Mladší syn má hodku přes den kdy starší spí.
Pak máme jeden takový rituálek s manželem, pokaždé když děti usnou, se zanimi jdeme podívat a pohladíme je. A nedělní poobědní procházky celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
19.10.14 21:38

A ted budou vánoce a to se rituály jen hemží :mrgreen: Jinak s bráchou jsme taky dvojčata a s bráchou jsme do ted nerozluční partáci :mrgreen:

Nikdy jsme nevstali od večeře, hrozně jsme na to dbali a nejstarší u stolu řekl vždycky malý proslov aby jsme se příští rok všichni sešli.
Po večeři jsme šli do chodby vyhlížet jestli už letí Ježíšek a čekali jsme na zazvonění zvonečku, pak jsme se všichni u stromečku vyfotili a začali rozbalovat dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
20.10.14 13:17

Kazdy den spolecne stolujeme:-) kazdy den synovi ctu a hrajeme si s ruckama,–:takova basnicka je k tomu. kazdy den jdeme ven na prochazku a pak maji sve ritualy s tatinkem jako poslechnuti zizaly v brisku apod:-)

Btw.po dlouhe dobe inspirativni diskuze :-) diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
20.10.14 15:20

To je kraasná diskuze!!! :srdce: My spolu stolujeme všechny jídla i svačinky, kafíčka. Děti se spolu koupou a ta mladší sedí taky na špuntu :lol: Večer čteme(holky pijí mléko), pak si s tátou čistí zuby a v posteli zpíváme. každé ráno v týdnu se poválíme spolu všichni 4 v posteli pul hodinky, o víkendech jenom já a tatínek a holky můžou celé dopoledne koukat na pohádky(jinak v týdnu nekoukají na nic), hrávali jsme taky hry ale teď není s kroužky tolik času.

• Citovat
  • Upravit
31216
20.10.14 15:34

Dcerka (necelych 2,5) najde kazde rano krabicku s bonbonem na svem stolecku. Varime spolu kavu tak, aby byla pripravena vzdy pred prichodem tatinka. Pomaha s pripravou vecere. S muzem chodi po jeho prichodu domu (chodi dost pozde) „blbnout do loznice“. Pred spanim pisnicka a pohadka nebo nejake povidani. V sobotu si delame damskou jizdu, maleho synka necham muzi a jdeme nakupovat dobroty :-). Je toho spousta. Synovi (5 mesicu) zatim jen pisnicku pri koupani, kazdou nedeli plavani v plne vane.

Neoblibeny ritual je nedelni myti hlavy :mrgreen: - od pondeli do soboty rano slysim - dneska neni nedele, nebudeme myt hlavicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
20.10.14 22:05

Já jsem milovala na velikonoce hledání „hnízda“ velikonočního zajíčka. Vždy v něm byli dobroty, vajíčka a něco malého na sebe.
Jinak máma měla spoustu rituálů, ale šlo to prostě přes zuby, nezajímalo jí, jak je nám v nich, takže za mě je důležitý je přizpůsobit hlavně dětem.
Jinak vztah s mladší segrou jsem měla v dětství strašný. Fakt jsme se neměly vůbec rádi, každá jsme byla jiná a máma hrozně tlačila na pilu, abysme spolu vycházely. Začala nás i stejně oblíkat, všude jsme musely chodit spolu. Segra byla ta hodnější, klidnější, hezčí, furt mi jí předhazoval někdo jako vzor, což teda fakt nepřidá. Teď je nám už přes 30, hrany jsme obrousily a moje segra je ten nejúžasnější člověk, kterýho znám. Zakladatelko, nech to na nich, oni si poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí