Jak je to s další MD?

297
2.8.10 12:21

jak je to s další MD?

Ahoj holky,někde tady možná něco takového je ale neměla jsem čas se pořádně podívat tak se teda zeptám.
Jsem na MD ted planujem další mimi a tak by mi další mateřská vyšla když by malej měl něco přes 2 roky kdyby to vyšlo takže bych měla pořád md na první dítě a jak je to teda s tou další? Ještě k tomu nevím kde bych na další md měla nastoupit protože v praci mi vypršela smlouva kterou jsem měla na dobu určitou. Tkže jsem z toho docela zmatena a chtěla bych byt trošku iformovaná. pokud někdo máte zkušenost nebo něco víte pisněte moc díky a doufám že jsem vše napsala srozumitelně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101759
2.8.10 12:24

Pokud ti v práci už vypršela smlouva na dobu určitou, tak na další mateřskou nemáš nárok. Od data porodu druhého dítka bys dostávala rovnou rodičák ve 4 leté variantě.
Pokud byste chtěli jinou variantu, tak by musel na chvíli na PPM nastoupit otec dítěte a pak zvolit délku rodičáku. Pokud se tedy ještě něco do té doby nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.8.10 12:31

Rodičák se bere na nejmladší dítě, takže pokud bys měla miminko dřív, než ti skončí rodičák na starší dítě, tak bys od narození začala brát rodičák na mladší dítě a na starší by ti skončil. Pokud nejsi zaměstnaná, tak na mateřskou nárok nemáš, proto budeš brát rodičák od narození druhého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 12:35

no už tomu aspon trochu rozumím takže vlasně pak všecko řešit přes pracak,snad mi tam pak ty strašně ochotné paní poradí 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
2.8.10 12:38

Neporadi Ti nic…
asi jako me,to nejhorsi mozne a to jsem mela zjisteno,ze na MD (PPM) muze nastoupit pritel a vybrat variantu,pani na Jihlavske socicalce tvrdily,ze NEEEEE nemuze!!!
DŚamozdrejme mohl a ja diky nim budu brat od ledna 3800kc :O
radim,nenech se hlavne nikde odbit!!!

• Citovat
  • Upravit
20777
2.8.10 12:45

Ahoj, to jste mě viděsily :roll: Já při prvním těhu pracovala pouze brigádně, takže žádné oficiální zaměstnání nemám. Sice jsem pak dostávala od nich placenou mateřskou, ale rodičák už mi vyplácí stát. Mám mateřskou na tři roky, ale druhé dítko budem mít teď na podzim, přičemž staršímu budou necelé dva roky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 12:46

no to by mě kleplo brát jen tak málo,peněz moc nemáme a určitě by jsme nevyšli s 2 dětma necelé 4 no nevim nevím,odbyt se teda určitě nenechám nebo se teda budu snažit na takový věci aby člověk znal nějáky zakony jak to vlastně chodí jinak je nahranej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 12:52

Amabilis tak to na tom budem podobně :-) to by mě teda pak zajímalo jak to budeš mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
2.8.10 12:55

No ono je to dany…
vsechny maminky,co jsou na MD (PPM) pokud cekaji druhe miminko a materska s novym miminkem jim navazuje na prvni materskou,automaticky dostanou novou na nove narozene ditko a tim,ze maminka byla doma,nema moznost volby a automaticky dostane variantu 4letou,to je:do 21m. ditete 7600kc a od 21 m do 4 let 3800kc :)
pro vsechny!!!jedina miznost je,zazadat o pripspevek na bydleni,pridvek na deti atd… jinak je to almuzna :( to bych mela na najem a co cely mesic???
fakt silene!

• Citovat
  • Upravit
101759
2.8.10 12:59
Nikynka86 píše:
No ono je to dany…
vsechny maminky,co jsou na MD (PPM) pokud cekaji druhe miminko a materska s novym miminkem jim navazuje na prvni materskou,automaticky dostanou novou na nove narozene ditko a tim,ze maminka byla doma,nema moznost volby a automaticky dostane variantu 4letou,to je:do 21m. ditete 7600kc a od 21 m do 4 let 3800kc :)
pro vsechny!!!jedina miznost je,zazadat o pripspevek na bydleni,pridvek na deti atd… jinak je to almuzna :( to bych mela na najem a co cely mesic???
fakt silene!

Tohle je naprostá blbost a dezinformace!!!
Pokud mají trvající zaměstnání, tak se naopak další mateřská počítá ze stejného platu jako ta první a je normálně nárok na výběr rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 12:59

no já bych neměla ani na hypoteku,příspěvek na bydlení nam nedaj protože jsme ve svym leda tak ta přídavky jinak nevím asi pujdu žebrat…ta politika v dnešní době stojí fakt za p… a to si stěžujou že ženy nechtějí děti,není se čemu divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.8.10 13:01
barbaraF píše:
no já bych neměla ani na hypoteku,příspěvek na bydlení nam nedaj protože jsme ve svym leda tak ta přídavky jinak nevím asi pujdu žebrat…ta politika v dnešní době stojí fakt za p… a to si stěžujou že ženy nechtějí děti,není se čemu divit.

Tak příspěvek na bydlení může člověk dostat i když bydlí ve svým… ale je fakt, že nárok na něj vyjde snad jen když zůstane ženská sama s dítkem a je na rodičáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 13:02
Pokud mají trvající zaměstnání, tak se naopak další mateřská počítá ze stejného platu jako ta první a je normálně nárok na výběr rodičáku.

nj jenže já už zaměstnana nejsem mateřskou mi vyplácí stat a když jsem ještě zaměstnana byla tak mi pulku posílala prace a pul stat tak to bylo ten pul rok ted už to mám jen od statu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
2.8.10 13:10
j.a.n.i1 píše:
barbaraF píše:
no já bych neměla ani na hypoteku,příspěvek na bydlení nam nedaj protože jsme ve svym leda tak ta přídavky jinak nevím asi pujdu žebrat…ta politika v dnešní době stojí fakt za p… a to si stěžujou že ženy nechtějí děti,není se čemu divit.
Tak příspěvek na bydlení může člověk dostat i když bydlí ve svým… ale je fakt, že nárok na něj vyjde snad jen když zůstane ženská sama s dítkem a je na rodičáku…

my jme o něj žadali loni a bylo nám řečeno když máme dum a je náš tak na to narok nemame pry se to vztahuje jen na podnájmy co je na tom pravdy nevím a už tomi kášlu dohadovat se s něma na socce už se mi fakt nechce holt nejsem romka…ti si umí vyřídit kde co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.8.10 13:10
barbaraF píše:
Pokud mají trvající zaměstnání, tak se naopak další mateřská počítá ze stejného platu jako ta první a je normálně nárok na výběr rodičáku.nj jenže já už zaměstnana nejsem mateřskou mi vyplácí stat a když jsem ještě zaměstnana byla tak mi pulku posílala prace a pul stat tak to bylo ten pul rok ted už to mám jen od statu.

Jojo, u tebe je to dané právě tím, že ti skončila smlouva… já reagovala na Nikynku, která psala, že to platí u všech, což neplatí. Problém je bohužel právě u smluv na dobu určitou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat