Jak je to s příspěvkem na bydlení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak je to s příspěvek na bydlení
Ahoj, bydlím už rok v pronájmu, mám tu trvalé bydliště ale vůbec jsem netušila že majitel bytu ho tu má taky, mužů vůbec žádat o příspěvek na bydlení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pozadas na zaklade najemni smlouvy o vylouceni ze spolecne posuzovanych osob.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, děkuji za radu, nikdy jsem ještě o nic nežádala kromě rodičáku tak pořádně nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, jak píše Vitamin. Ale asi záleží i na tom, na koho narazíš. Mně poslali někam
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak uvidím, zkusím se poptat na úřadech. Majitele bytu jsem viděla jen jednou v životě, když jsme podepisovaly smlouvou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Ano, jak píše Vitamin. Ale asi záleží i na tom, na koho narazíš. Mně poslali někam.
A odvolala ses? Pokud jsi o vyloučení osoby požádala písemně a oni ti to písemně zamítli, máš právo na odvolání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Můžeš, ale budou chtít započítat i jeho příjmy.
stačí když ho vyřadí ze společně posuzovaných osob, musí prokázat že tam majitel nebydlí
- Citovat
- Upravit
@bejbyn píše:
A odvolala ses? Pokud jsi o vyloučení osoby požádala písemně a oni ti to písemně zamítli, máš právo na odvolání.
Já to ani nepodala, protože mi bylo řečeno, že ke to zbytečné, že to stejně neprojde. (Jo, byla jsem blbá, že jsem to stejně nezkusila
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a když si podám žádost o ten příspěvek na bydlení započítáváji se do příjmu i přídavky na děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cellyka Ano, započítává - viz § 5 zákona o státní sociální podpoře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, potrebuju poradit. Dnes jsem sla zadat o prispevek na bydleni za 10,11,12 mesic lonskeho roku. Vsechny potrebne doklady jsem dolozila I potvrzeni o zaplaceni najmu za uvedene mesice. Jenze, u 10.mesice bylo uvedeno, ze jsem najemne zaplatila uz v zari (myslim, ze 26.9) a pani na socialce mi cely mesic nechce uznat. Myslite, ze ma sanci to resit, setkala se s tim nektera? Dekuji Vam za rady ![]()
Napadlo me zajit znivu na druzstvo pro vypis, kde by bylo uvedeno, ze jsem najem platila v zari dvakrat -jednou za zari, jednou za rijen.
- Citovat
- Upravit
Dokládají se pouze doklady o zaplacení v tom daném čtvrtletí (ve Vašem případě máte dokládat platby provedené v měsících říjen, listopad a prosinec). Dvě platby provedené v září jste měla uvést, když jste tam byla s předchozím čtvrtletím. Hlavně nezapomeňte vyplnit datumy posledního vyúčtování a přinést faktury. Já tam musela pak jít ještě jednou, neměla jsem vše sebou.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit