Žádat o soc. dávky nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud na ně máte nárok tak požádej. Ale rychle bych řešila zajištění manžela pro případ nemoci. Je možné to řešit přes pojištění pracovní neschopnosti v rámci životního pojištění. Mít rodinu závislou na jednom příjmu a nemít tohle podchycené, to je fakt nerozum.
- Citovat
- Upravit
O příspěvek bych rozhodně požádala - klidně třeba jen na nějaký čas, aby si manžel mohl vydechnout, uklidnit se, nabrat novou energii… Pokud bych věděla, že k tomu přistupujeme jen jako k momentální výpomoci a že se na to nespoléháme jako na bezpracný zdroj příjmu, určitě bychom toho využili. Kdy jindy takovou pomoc využít než v době, kdy je žena na rodičovské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máte nárok a nebudete kvůli tomu provádět nějaká stěhování apod proč ne…
A příspěvek na děti určitě, u toho jsem zastáncem, že by měl dostat každý, protože to je pro děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych pozadala. Me nas system socialnich davek pekne stve
. Neradim ho zneuzivat, ale kdyz ma clovek narok, tak proc ne. Myslim, ze v dnesni dobe kazda koruna dobra, i kdyby jste si to meli odkladat na horsi casy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli Vás není schopen svý podnikáním zabezpečit tak, abyste byli schopni sami pokrýt svou měsíční režii, měl by především zvážit zda je vhodné i nadále podnikat. Ne každý dokáže být v podnikání úspěšný a jako zaměstnanci se mu může dařit výrazně lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@catherine100 píše:
Pokud máte nárok a nebudete kvůli tomu provádět nějaká stěhování apod proč ne…
A příspěvek na děti určitě, u toho jsem zastáncem, že by měl dostat každý, protože to je pro děti
U Osvč ten nárok většinou vznikne, pokud je druhý na RD a odečty se provádějí paušálem ( 80 nebo 60%)…Aby ne, musel by mít fakt veliké výdělky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP já se přiznám, že ty propočty neznám, jen jsme tím myslela Ty, kteří kvůli tomu schválně meni bydliště apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@catherine100 píše:
@MarieP já se přiznám, že ty propočty neznám, jen jsme tím myslela Ty, kteří kvůli tomu schválně meni bydliště apod.
Jj, ono to nebylo ani tak adresne na tebe, jen se to hodilo k tomu co jsi psala…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, po delší době jsem se rozhodla napsat sem a vyslechnout si Vaše názory, i když vím, že se mi nejspíš všechny nebudou líbit. Řeším v sobě morální konflikt a tak mě zajímá názor nezúčastněných.
Já jsem na mateřské dovolené (od února na rodičovské), manžel je OSVČ. Předtím jsem několik let pracovala, manžel poctivě odvádí všechno, co má. Manželova práce se nám poslední dobou úplně nedaří. Maká, snaží se a pracuje od nevidim donevidim, takže to nějak zvládáme a všechno máme zaplacené, někdy i něco odložíme, občas dáme něco na charitu nebo pošleme, kde to je potřeba. Nicméně jsem zjistila, že bychom měli nárok na příspěvek na bydlení (docela slušnou částku) a přídavek na dítě.
A teď ten můj vnitřní boj - požádat nebo nepožádat?