Jak jednoduše vypárat svetr?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30811
12.1.18 16:37

Jak jednoduše vypárat svetr?

Neumím plést a ani háčkovat. Mám tu dva svetry, které bych chtěla vypárat a vlnu použít na nějaké tvoření. Ale jde mi to to jak psovi pastva :zed:
Je nějaký trik, jak vypárat to, co je upletené jednoduše? Nebo jsem to jen nastřihla někde blbě, protože z každého oka musím ručně vymotat 2× obtočený provázek okolo jiného provázku, jde to pomalu a blbě.
Kde mám co nastřihnout a kde zatáhnout, aby se to vypáralo? Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
12.1.18 16:39

@acimedaca a jsou to ručně pletené svetry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
12.1.18 16:42
@Regina Hero píše:
@acimedaca a jsou to ručně pletené svetry?

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.18 16:46

@acimedaca pak musíš najít ten správný konec… a pak to pojede jako po vlásku… jestli jsi je ve švu nerozpárala, ale rozstříhala, tak musíš nejdřív odstranit ty ustřižené kousky… a pak by to už mělo jít… jen záleží taky na tom, jaká je to vlna, chlupaté mají snahu se do sebe tak nějak zakousnout a může to jít hůř párat…

Ještě mě napadá - doufám, že jsi neustřihla i svislé švy… to bys pak měla vlnu z každé řady zvlášť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
12.1.18 16:54

@Regina Hero ustřihla jsem to dole u toho lemu, jak je sešitý přední a zadní díl, tak v tom místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
12.1.18 16:57

Takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
12.1.18 17:02

Zkus to od shora možná je pletený tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.1.18 17:08

Určitě od shora ale je potřeba odstranit rukávy. Já bych na to nervy neměla, a radši si pro dnešních cenách koupila klubko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
12.1.18 17:31
@pannda píše:
Určitě od shora ale je potřeba odstranit rukávy. Já bych na to nervy neměla, a radši si pro dnešních cenách koupila klubko

takže nejdřív odstřihnout rukávy? ok zkusím

já právě myslela, že to půjde snadno, tak jsem se do toho pustila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.1.18 18:10

Rukávy jsou příšite musela bys najít tu přízí, kterou to je spojene a vyparat ji aby rukáv odpadl a neporušil přední či zadní díl. Aby jsi mohla v kuse párat díl, nesmíš strihnout nuzkama. Proto říkám že je to taková drbacka že bych hho radši zahodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.18 18:58
@acimedaca píše:
@Regina Hero ustřihla jsem to dole u toho lemu, jak je sešitý přední a zadní díl, tak v tom místě

tak to asi jedeš z opačného konce, svetry se pletou od spodního okraje nahoru… to ti nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.1.18 18:59
@acimedaca píše:
takže nejdřív odstřihnout rukávy? ok zkusímjá právě myslela, že to půjde snadno, tak jsem se do toho pustila..

nestříhat, odpárat… nejdřív ten lem kolem výstřihu, potom rukávy a jednotlivé díly, pokud není ten svetr pletený dokola, ale je zvlášť přední a zadní díl… když to ustřihneš, tak se ti to rozpadne do jednotlivých řad… to bych si pak raději koupila novou vlnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.1.18 19:10

@acimedaca Musíš svetr rozpárat na jednotlivé díly. Ne ustřihnout rukávy, ale vypárat švy, jako bys od sebe párala sešité kusy látky. A blbě ti to jde, protože to pářeš ze špatného směru. Páře se vždycky proti směru pletení. Tenhle svetr je pletený odspoda nahoru, takže musíš párat shora dolů. A u rukávů to samé - párat odshora dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
12.1.18 19:19

Díky za rady :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie