Jak jste se nakazili covidem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
13.2.21 00:42
@Anonymní píše:
@smajlik345 Já Ti nevím, mě obchod moc pravděpodobný nepřijde. Pracuji ve velkém hypermarketu, denně jsme ve styku s tisíci lidmi..jsem v přímém a blízkém kontaktu, ne jen přes plexisklo, sahame na peníze a věci, na které všichni sahají.. a přesto jediné nakažené kolegyně se nakazily doma od manželů, kteří to přinesli z práce..jednu jsem dokonce vozila autem, s tím, že ona roušku neměla, já ano..a jsme jedni z posledních v našem okolí rodiny a přátel, kdo se nenakazil.

Souhlasim. Brigadnicim ve vinotece, kontakt s lidma, penezi, zbozim. Ja tam jsem teda malo, ale kolegyne bezne, jako v zamestnani. A ja jsem odpadla az ted, devcata jsou zdravy. Ale zase kdyz nad tim premyslim, tak my jako prodavacky nejsme v kontaktu se zakaznikem vic nez tech rizikovych patnact minut. Zase se ale matla na bankovky a tak. Nevim no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
13.2.21 01:54
@Luc-1 píše:
@smajlik345
Jedine co pidi dodrzuji jsou rousky v obchode a MHD. Jinde vubec. A proto jsme tam kde jsme.

Víš co. Ono by možná stačilo pro začátek, aby když už dávají neustále nouzový stav, tak aby ho nějakým způsobem vyhodnotili a podle toho jednali dal.
A ne pořád prodlužovat nouzový stav, obchody zavřené, ale jinak na vše ostatní kašlou.
Tím myslím i na očkování, které možná pomáhá, možná ne, možná pomáhá psychicky.
A to říkám i přesto, že já osobně jsem proti očkování

• Citovat
  • Upravit
13.2.21 09:51

Zatímco venku býváme na pozoru, doma nebo v zaměstnání už tak opatrní nebýváme.
Jsem zubařka, jsme v těsném kontaktu s lidmi bez roušky, při ošetření se tvoří aerosol.
Zatímco kadeřnice pracovat nemohou, my se s tím údajně umíme poprat. Takže doslova úchylné mytí rukou, nesahat si na obličej, do očí, hodně větrat. Co jsem se ptala pacientů, kde se mohli nakazit, většinou to byla rodina a zaměstnání. Když vidím výdejní
okénka a vedle lidi jak jedí a olizují si prsty, tak si říkám, že to bude na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.21 14:49

Já jsem v době nakažení marodila se zánětem močových cest. Takže jsem byla 10 dní před příznaky u doktora s respirátorem. Jediné další místo, které je možné, je na chodbě bytového domu s látkovou rouškou. Vím, že jsem tam potkala chrchlající sousedy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.21 18:31

Tata se nakazil v breznu v praci, soucasne s nim se nakazilo vice kolegu. Deda, ktery na covid bohuzel zemrel, se nakazil pravdepodobne koncem brezna po nasteve zdravotnickeho zarizeni nebo po navsteve supermarketu. Pribuzni, se kterymi se setkaval, meli vsichni negativni testy a dosud maji. Prijde mi to neuveritelne. Asi jsou obecne nakazlivejsi starsi lide s oslabenou imunitou, i prestoze nosi respirator. Stryc, ktery se nakazil koncem unora, dosel k tomu, ze se nakazil po navsteve nemocnice. Myslim, ze zdravotnicka zarizeni jsou obecne vic rizikova. Prace podle toho, jak jsou tam ti lide ohleduplni a skutecne nosi respiratory.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA