Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ukázka toho, že něco přeroste ve fanatismus a nezdravé šílenství. Vždyť furt omíláš stejné fráze o cukrovce, obezitě a blabla.
@Kelsey1 píše: Více
Píšeš tohle opakovaně, ale mnohokrát jsem se přesvědčila, že takhle to fakt nefunguje. Prostě jsi jen měla štěstí. Znám děti a domácnosti, kde mají „sladké šuple“ nebo volně dostupnou skříňku, a dítě / děti ji pravidelně luxují do dna (a mnohé pak vypadají jako otesánci). Děti jedné z kamarádek jsou zase takové, jako popisuješ Ty. Mají toho kupy ve skříni a dají si sporadicky.
Naše děti si spíš nevzpomenou. Jestli je to tím, že cca do tří let skoro nic takového neochutnaly, nevím…
Každopádně ze zkušeností z práce (škola) si myslím, že prarodiče jsou ten nejmenší problém. Minimálně polovina dětí má denně boxík plný sladkostí.
@Lojzísek píše: Více
tak u nás to také funguje, máme sladkou dózu, dost velkou, je téměř pořád docela plná, občas si dcera něco vytáhne k počítači, ale pořád s mírou - a jsem přesvědčená, že je to proto, že ze sladkého neděláme nějaké šílené drama
@PavelChytry píše: Více
Tak to nejez, nebo jsi nesvéprávný a musíš sníst všechno co ti kdo dá..
@stinga píše: Více
No já bych řekla, že každé dítě je úplně jiné a u některých ta snadná dostupnost veškerých cukrovinek a tím vlastně i současně daná benevolence rodičů, může později k té obezitě opravdu vést.
Je určitě moc dobře, že tvá dcerka tu míru má nebo zná. Ale všechny děti takové opravdu bohužel nejsou…
A je jen na rodičích, aby tomu všemu nastolili nějaký přijatelný režim nebo opatření… ![]()
Každopádně návrhy v úvodním příspěvku jsou hysterické řešení.
Hlasim se jeste s jednim svym sourozencem k tem detem, co neznaly miru, a i v dospelosti se musime hlidat. Zato dalsiho sourozence nechavalo sladke klidnym vzdycky. Taky jsme meli takovou skrinku a pravidelne jsem na ni poradala utoky. Dite jsem byla obezni. Sourozenci v pribuzenstvu to maji taky ruzne. A ti, co si zvesela sladke tlaskaji, se uprimne divi, ze z ceho jsou obezni a maji vysoky cukr, vzdyt si k te televizi daji jenom jednu malou Milku. Mala Milka je pro ne klasicka 100 g cokolada ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Je to asi blbé přirovnání, snad to nikoho neurazí, ale připomíná mi to psy ![]()
Třeba ten náš má pořád plnou misku granulí. Nažere se 2× denně, pravidelně, střídmě. Je štíhlej, normální psisko. Kolegyně jen valila oči, že to snad není možné, že na granule mají nějaký nerezový sud, jinak by ten jejich sežral vše, co kde nejde, do čeho se vloupá, až by prasknul. Stále plná miska tabu. Prostě to má každý jinak.
A tak se někdo projevuje?
Už se vidím jak házím lehký bonbon
ten bych daleko nehodila a vypadala bych jako buuuu.
Vedeme Milku, te je na zdi škoda. Řvaní mě ničí.
Rodiče mě nefackovali.
Do koše házím ty co se mi nelíbí, zbytek snim pokud nechci aby mělo dítě ![]()
My používáme takové dvě misky a jeden tác (kuře na Velikonoce), které se nedají koupit
. Ruční práce. Všechno syn vyrobil v keramice, kterou někdy míval místo výtvarky na prvním stupni. Jednu máme na konfekčním a jednu na jídelním. Kuře tác na vajíčka na Velikonoce. Přes svátky v jedné misce byly van. rohlíčky. Jinak tam necháváme buď nějaké drobné sladkosti nebo slané. Ať mají misky využítí. Neumím se jich vzdát
.
@Kelsey1 píše: Více
Pokud prarodiče nerespektují přání rodičů nevykrmovat děti sladkostmi, je hysterické řešení na místě, když to odmítají pochopit po dobrém
Například: TY BONBÓNY SI STRČTE DO DEDELE! Dup na pytlík s bonbony a hop pytlík do koše ![]()
každý není hysterický blázen, aby řešil problémy hystericky - inteligentní člověk se právě pozná podle toho, jak v klidu dokáže řešit běžné problémy života,
kdyby se někdo choval tak, jak ty píšeš, tak volám rychlou, protože ten člověk potřebuje okamžitě hospitalizaci na psychiatrii
@stinga píše: Více
Kdo ví, odkud se s námi o svá moudrá dělí.