Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, tak náš ve 3,5 pořád měl v noci plinu úplně procuranou, a jednoho dne řekl, že plinu už ne. No a od té doby to opravdu zvládá ( sem tam nehoda). Suché plinky v noci bych se asi nedočkala
předtím u dcery to bylo tak, že jsem s ní v jejich 2,5r jela na hory a pliny jsem zapomněla vzít, měla je jen na noc. Tak jsem jí to večer předem řekla, v noci se nechala vysadit na nočník a od té noci už pliny neměla. Prostě každý dítě je jiný, ale zvládne to!
![]()
Synovi jsem zkusila ji vzít na noc v necelych třech letech, že uvidíme. Plinku měl vždycky pocuranoun až až. Měl v pokojíku nočník, ale vydržel a nepocural se. Chce to zkusit, kdybych to nezkusila tak plinku ještě pořád má.
Moje první dítě přestalo přes den těsně před čtvrtými narozeninami, na noc až lehce po pátých narozeninách (i jako předškolák měl plenky chvíli ve školce na spaní) a druhé dítě přestalo pleny na noc asi na 29 měsících. Chce to čas, každé je jiné
Zapomněla jsem je doma, když jsme odjeli na chalupu. Nejbližší obchod 40km ![]()
Paradoxně noc je ok. To se vzbudí a brečí tak jdeme na nočník. Přes den je to horší musím ho hlídat jinak si nevzpomene…a kakaní to je děs..tají to a šup do teplaků ![]()
@Dermabion píše:
Paradoxně noc je ok. To se vzbudí a brečí tak jdeme na nočník. Přes den je to horší musím ho hlídat jinak si nevzpomene…a kakaní to je děs..tají to a šup do teplaků
Tak to u nás to funguje obráceně. V noci pohoda a kakání je jediné, co spolehlivě hlásí. jinak mokré tepláky musím hlídat.
@Lucie.Kusa nečetla jsem diskuzi, tak nevím jestli to tu není.
My jsme museli hlídat pití. Dcera přes den nepila a na noc byla schopná vypít skoro litr.
Měli jsme na to od Dr letáček kde byly kelímky. Dopoledne byl plný odpoledne poloprazdný večer na dně.
A pro doplnění, dceři tenkrát už byly 4.
Ale ona už byla bez plen od 2 let, přes den i v noci. Ale po nástupu do školky jsme ji je museli vrátit. Dle Dr běžné.