Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Prosím poraďte, jak byste postupovaly: Dcera po asi třítýdením kašli dostala ATB,předtím jsme dýchali Borodual,dokonce jsme musely na rentgen plic.Po ATB Klacid(brala je týden-není to málo?)se všechno srovnalo, přestala rýma a hlavně kašel,ale po týdnu dcera opět začíná,,průduškově,,kašlat,a bolí jí v krku. A jak jí teď léčit? Nemůže to být alergie?Pora´dte, díky ![]()
A nemá malá astma? Pomáhal jí ten Berodual? Myslím, že délka užívání ATB byla v pořádku. Byla malá na nějakém výtěru z krku nebo odběr hlenů? Má u toho teplotu nebo nějaké jiné potíže?
Pokud je to infekční asi nezbyde nic jiného, než znovu atb - ale asi by to mělo být potvrzené nějakým tím výtěrem. A možná by bylo dobré i navštívit alergologa kvůli případnému atmatu nebo alegii - má někdo v rodině některé z těchto dvou onemocnění? Pokud ano, je zvýšená šance, že to může mít…
Jinak bych asi doporučila hodně pít, koupit v lékárně nějaký sirup na vykašlávání pro děti - ten brát před den a odpoledne poslední dávku, na večer koupit naopak něco proti kašli, aby se malá vyspala a nebudila tím kašláním… Kolik vlastně dcerce je?
Další možnost je třeba nějaký med a citron, případně propolis nebo jiné bylinky…záleží jak tomu věříš samozřejmě ![]()
Já bych teď z vlastní zkušenosti doporučila výtěr z krku. Letos se našim dětem neustále vrací kašel, bolest v krku a rýma. Zjistilo se, že v první třídě mají některé děti neléčenou streptokokovou infekci a vlastně bacilky roznáší. Proto nechali udělat všem výtěr z krku a děti, které streptokoka mají, zůstaly doma a léčí atb, aby nenakazily ostatní.
kknoflicek-děkuji za rady, právě toho astma se úplně bojím,ona do 2,5 let vůbec nebyla nemocná, vše začlo nástpem do školky a ještě byla miminko, které nic nestrčilo do pusy, žádnou hračku ani prsty, takže pořádně nepochytala žádný bacil, který by jí trochu zocelil,je jí 3,5 roku(viz. metřík), Berodual jí pomohl částečně,proto nás poslali na ten rentgen, jestli nemá ložiska.Když jí v létě dělali výtěr, tak nic nenašli i krev jí brali a měla to vpořádku,ještě teď poprosím Mudr., aby jí ho udělali znovu, teploty nemá a kašel je to příšernej, letitý kuřák by se stydět nemusel
Na alergo se určitě objednáme, a jak píšeš o těch sirupech z lékárny, tak mi to příjde, jak když házím hrách na zeď-žádný účinek,tak jsem zvědavá, jestli budou znovu ATB
![]()
Verulinka-ten výtěr by to určitě chtělo, se divím, že jí ho neudělali, malé strašně smrdí z pusinky ![]()
Ahoj,
předpokládám, že malá měla předtím zápal plic, nebo „alespoň“ zánět průdušek.
Prošli jsme si letos s dcerou něčím podobným.
Délka podávání atb. je podle mne správná., ani dcera je déle jak týden nebrala - měla tuším taky Klacid, trochu se mi to plete s tou starší, ta měla „jen“ zánět průdušek.
Když nás propouštěli po týdnu z nemocnice, tak mne upozornili, že pokud by se její stav zhoršil, tak ať neváhám a okamžitě přijedu…
Takže doporučuju znova jet k Dr. (pokud už jsi nebyla na pohotovosti) a nechat ji znova vyšetřit.
Bohužel mám kamarádku, jejíž čtyřletý syn na tom byl podobě jako tvoje dcera a momentálně je ráda, že se včera vrátila po týdenní hospitalizaci z nemocnice.
Momentálně je u něj podezření na astma.
Přeju, ať se z toho rychle dostanete a do nemocnice nemusíte.
Brontik - děkuji za zprávu,taky se bojím, aby si nás nenechali v nemocnici,dcera měla zánět průdušek, bojím se astma, pořád se nám to vrací
![]()
Tý kamarádky synovi se to taky pořád vracelo…
Taky měl „jen“ záněty průdušek… A minulý týden jí v nemocnici tvrdili, že to vypadá na astma…