Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@TerezaVoříšková píše: Více
Klidně i v 8. Apartmány byly prázdné, vybíráme na místě, kde se nám líbí. V sezóně bych do Chorvatska nejela. A já nepotřebuji vědět, co je to řídit celou noc. Řídí manžel, je zvyklý. Ráno se vykoupeme, dvě hodiny se prospíme nebo jen on a já jsem s dětmi zase u moře. Každému vyhovuje něco jiného. Já bych zase nechtěla přespávat někde po cestě.
@Monchichik píše: Více
Přesně, jednou bohatě stačilo - po týdnu jsem si v resortu na menším ostrově nudou i s plnou čtečkou knížek málem už kousala nehty..jako moře krásný, ale jsou destinace s hezčím mořem, kde se dá něco vidět a pobývat vedle místních a cestovat po vlastní ose ![]()
Ale teda nejela bych tam ani v sezoně do Chorvatska a nejela autem, lítali jsme v červnu nebo v červnu do Dubrovníku. To září navíc nebylo jisté počasí, takže jsme časem Chorvatsko zavrhli úplně - jako ja nemusím tu jejich chorvatskou náturu a Chorvaty chlapy (zkušenosti po čistě dámských a dětných dovolených bez chlapům tam). A korunu tomu nasadil konec jejich měny kun, když přešli na euro a neúměrně tomu zvýšili ceny ve všem.
Ještě k tomu check outu v deset a trávit celý den před odletem bez pokoje - vždyť se dá za pár euro dokoupit hotel do večera nebo do odpoledne, kdysi jsme s malýma dětma si prodlužovali v Řecku rodinný pokoj do šesti do večera, kdy byla večeře a v osm odjezd na letiště asi za dvacet euro, v celkové ceně dovči to bylo jako prd, nabízeli to i v Turecku, na Mallorce, pak jsme to praktikovali běžně. Nebo je k dispozici jeden pokoj, kde se člověk může osprchovat.
Na dovolenou autem x hodin jsem schopna jet už jen v zimě do Alp a to už i ta Itálie se mi zdá daleko, to zlatý Zillertal v Rakousku dvě hodiny za hranicemi. ![]()
@TerezaVoříšková píše: Více
Blbost. ![]()
Když jsme jezdili Chorvatsko - Itálie autem, ubytováni jsme byli vždy hned ráno.
A to i v sezoně. ![]()
@TerezaVoříšková No nechodím spát v 9 a nejsem schopná provozu v 5 ráno. Do 15 minut po probuzení nejsem schopná být nikde, takže tohle není varianta pro mě. Nám to vyhovuje tak, jak to děláme my.
@Šmoulice @Heduš Homolková a chápete, že to vaše ubytovat se v 9 ráno či připlatit si odpoledne funguje pouze tehdy, když v tom ubytování před vámi či po vás nikdo není? Což prostě v sezóně v žádanych ubytovanich nebývá ![]()
@Hibou píše: Více
Tak ve vícehvězdičkových hotelích toto za příplatek nabízejí běžné a v plné sezoně, jindy jsme se školníma dětma ani nejezdili, využili jsme to nejmíň čtyřikrát a to v klubových, v sezoně plných, hotelech. Ono u rodinných hotelů s tím více méně počítají, že s večerním odletem chce většina nechat děti po o vyspat v klidu a chládku na pokoji…
S ubytováním v devět ráno nemám
zkušenost teda, vlastně jo - jednou v Turecku v Bodrumu dostávali rodiny s malýma dětma přednostně ubytko kolem desáté, ostatní ubytovávali až po dvanácté
Příspěvek upraven 29.06.26 v 08:06
@Hibou píše: Více
Ne, nechápeme. Jsme úplně blbé. ![]()
Minulý rok Polsko - Balt. Možnost ubytování od 16, prosila jsem je, zda by bylo možné dřív. Pán mi řekl, že uklidí přednostně a už 11:30 psal, že máme hotovo.
Lína huba … ![]()
Ale ono je to pro nás docela jedno. My na apartmánu nezůstáváme. Dáme sprchu, uděláme si max kafe, navlíkneme plavky a valíme k moři. Vyspíme se večer.
Takže ani kdyby to ráno možné nebylo, nezhroutíme se z toho. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Přesně, nás tenkrát v devadesátkách ubytovali přednostně v hotelu na Costa Dorada, kam jsme se tenkrát dokodrcali busem, ja po cestě dostala menstruaci, bylo mi blbě a vytuhla jsem na pohodlné sedačce v recepci. Dost tomu napomohlo i to, že manžel jako jediný z účastníků zájezdu mluvil španělsky, ostatní dostali pokoj po druhé hodině. To býka naše první a poslední dovolená busem k moři, takovou střeku… ![]()
@Heduš Homolková píše: Více
Tak busem by se mi fakt nechtělo ![]()
Ale dlouhé štreky autem jezdíme běžně. Protože i cesta je cíl. A většinou hledáme ubytko až v den, kdy se chceme ubytovat. ![]()
Někdy ještě ve 14-15hod nevíme, kde dnes budeme bydlet. ![]()
Tímto stylem se chystáme i do Asie. Tak jsem na to zvědavá. ![]()
Umíme si prostě poradit ve všech situacích a jen tak něco nás nerozhodí. ![]()
Takže nějaká cesta do Chorvatska je pro nás jak cesta do Kauflandu.
Sednu a jedu. Co bych víc měla řešit.
Netřeba hledat problémy tam, kde nejsou.
Všem moc díky za odpovědi. Asi bych měla vysvětlit, proč jsem se ptala, která z tras se víc vyplatí. Letos je údajně cesta přes Slovinsko obzvláště náročná, tak mě napadlo se zeptat, jestli má někdo zkušenost s cestou přes Slovensko a Maďarsko a jestli by taková cesta byla plynulejší. Chápu, že každý rok to může být jiné a univerzální rada neexistuje.
@Phantasy píše: Více
Údajně?
Aha …
Jak chytneš velkou autonehodu, můžeš stát i několik hodin. To samé přechody … Jedeš v pá so? Musíš počítat s tím, že si na hranicích můžeš postát. A ano, univerzální rada opravdu není. Nikdo ti neřekne jakou cestu budeš mít …
@Heduš Homolková píše: Více
V lepších hotelech nás většinou ubytovali hned po příjezdu, klidně v 6 ráno, nebo podle toho, kdy jsme přiletěli.
Ale to byly fakt drahé a kvalitní hotely, které mají dost pokojů a ti lidi tam různě najíždí a odjíždí v průběhu celého týdne.
Stejně tak s odjezdem- pokoj jsme měli do doby odjezdu na letiště a bylo jedno, jestli to bylo ráno nebo večer.
V soukromí ti to neudělá nikdo, protože i ty lepší apartmány a soukromé byty mají to léto zaplněné a jedou jeden turnus za druhým, tudíž to prostě nemají jak jinak udělat, než tak, že odubytují, uklidí a zas ubytují. A to nestihne ani kouzelník uklidit tak, aby tam bylo čisto a aby tě ubytoval třeba ve 12, pokud tam před tebou byli jiní nájemníci. Pokud někdo jezdí totálně mimo sezonu nebo do takových ubytovacích kapacit, které jsou polovinu léta neobsazené a můžou tě ubytovat kdykoliv, tak asi nemá šajn, jak to běžně chodí.