Předání zápočtového listu bývalým zaměstnavatelem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 ne, ale když bude to přiznání chtít podat, protože se mu to vyplatí a je v časové tísni s podklady, tak by to situaci mohlo pomoct vyřešit. Samozřejmě může podat sám kdykoliv, ale nedodrží lhůtu a když přesto podá, bude to řádné přiznání podané po zákonné lhůtě, předpokládám s příslušným postihem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti Ale on ho klidně může podat až za rok nebo za dva, jde to 3 roky zpětně, poradce je potřeba u tech kdo musí, aby neplatili penále.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti A jaky postih, když nemá povinnost ho podávat, tedy ani žádný termín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti jen doufám, že nemáme to potvrzení zrovna od firmy v insolvenci. Všechny tři firmy vedl ten jeden šéf, lidi se tam neměnili, jenže jednatelé nebo majitelé firmy byli nějací bílí koně či jak se tomu říká. Prostě zaplacení nastrčení.
Zajímalo by mě, jestli kdyby byl manžel půl roku nezaměstnaný, zdravotní a sociální měl zaplacené, ale na pracáku by nebyl, jestli by pak mohl sestavit daně? Narážím na to, proč není možné se třeba „vzdát“ toho období, které nelze doložit. Vždyť jediné, kdo by na tom tratil, by byl manžel, protože by měl nižší základ, ze kterého mu ty daně vracejí, ne?
Já vím, že to bude mnohem složitější, ale štve mě to. Už jen z logiky věci, že kvůli jednomu volovi nemůžeme vůbec nic. Klidně by jsme udělali daně jen od toho srpna, kdyby to bylo možné
(ale není
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti To mam ověřený, podávala jsem takhle tchyni DP za 3 roky najednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika Tak ona je chyba trochu i na vaši straně, to, že zaměstnavatel nedává výplatní pásky by člověk neměl řešit až ve chvíli, kdy nemá započten a papír na dané…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika no, kdyby byl nezaměstnaný, pak by neměl žádný zdanitelný příjem, evidován na ÚP by být nemusel, zdravotní pojištění by měl zaplaceno jako tzv. samoplátce, u sociálního si vůbec nejsem jista, zda to jde, tam by mu zřejmě to období vypadlo z tzv. odpracovaných let. Pak by napsal jenom čestné prohlášení. Ale tady, bohužel, měl zdanitelné příjmy. Takže „vzdát“ se toho období není možné.
Příspěvek upraven 17.02.14 v 14:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti píše:
@j.a.n.i1 ještě, že mám tchyni v duchodu
Ona je taky, ale přivydělávala si a nevěděla, že si může (no spíše mohla, teď už to zas nejde) uplatnit tu základní slevu na poplatníka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 ano, já vím, že chyba byla i u nás. Já mu to říkala nejednou, že ty pásky si má vybojovat. Ono celkově to s tímhle zaměstnavatelem bylo dost drsné období. Platil ofiko minimální plat, zbytek bokem, občas platil až další měsíc, případně na etapy po troškách…já pak kolikrát platila složenky po splatnosti. Manžel se bál, aby nezůstal bez práce, když jsem doma s dětmi a já do něj hučela, ať jde někam jinam. Přitom uplatnění najde vždycky, jen měl strach, aby nevypadl příjem. Takže já naštvaná na něj, on naštvaný na mě, že do něj hučím
Navíc výhledově jsme věděli, že si budeme brát hypo a na to je potřeba přiznané všechno, takže si v srpnu konečně našel normálního zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kakika Tak to holt bude draze zaplacená zkušenost
asi takhle, teď bych to nehrotila a zkusila tak nějak „po dobrém“ prudit furt dokola, ani ne tak o zápočťák, ten je celkem k ničemu, ale o ty potvrzení na daně, třeba z něj časem vypadnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit