Jak mít vyšší příjem

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1793
2.2.23 11:55

Nj ale to si nenapsala do úvodního příspěvku. Že máš postižené děti a vlastně nemůžeš nikdy.
Tak nezbývá nic jiného než aby manžel holt vydělával více.

Edit: když máš děti postižené, tak nějaký příspěvky na péči asi máš, to taky nedělá málo ne?

• načítám...
Anonymní
2.2.23 12:01
@Prdolinka86 píše:
Nj ale to si nenapsala do úvodního příspěvku. Že máš postižené děti a vlastně nemůžeš nikdy.
Tak nezbývá nic jiného než aby manžel holt vydělával více.

Napsala jsem, že sháním práci téměř výhradně z domu na 2 hodiny denně, to je 14 hodin týdně, to už přes 5 tisíc měsíčně je :nevim: jen prostě nevím, kde hledat :nevim:

Ona i ta práce za barem jde, ale co jsem našla, tak chtěli od šesti a to nestíhám. A roznášení letáku od čtyř, jo, to by šlo, to bývám zrovna vzhůru :lol: jen to vysvětlit manželovi, že teda nebude tolik spát, že bude klidnit dítě :lol: :lol:

• Upravit
6238
2.2.23 12:16
@Anonymní píše:
Napsala jsem, že sháním práci téměř výhradně z domu na 2 hodiny denně, to je 14 hodin týdně, to už přes 5 tisíc měsíčně je :nevim: jen prostě nevím, kde hledat :nevim:Ona i ta práce za barem jde, ale co jsem našla, tak chtěli od šesti a to nestíhám. A roznášení letáku od čtyř, jo, to by šlo, to bývám zrovna vzhůru :lol: jen to vysvětlit manželovi, že teda nebude tolik spát, že bude klidnit dítě :lol: :lol:

Tak ty překlady, koukni na ten job, hlídačky, učí i online. Nevím co ty a ten úklid, to se taky shání přes brigady, jobs..

• načítám...
smajlik345
2.2.23 12:17
@Anonymní píše:
Zvednout příjem tak o 10k. Lepší by bylo víc, aby se pokryl chybějící PnP u staršího dítěte, ale i toto stačí. Při této inflaci prostě finančně nepokryjeme dietní omezení a výdaje.Z domu jsem pracovala, čtyři hodiny denně v kombinaci s oběma dětma mě dovedly na měsíc na nemocenskou :nevim:

Nečetla jsem celou diskuzi, ale při čtení dietního omezení, nevím jestli tvého nebo děti.
Máte dobrou zdravotní pojišťovnu? Vím z vlastní zkušenosti, že když člověk potřebuje speciální potraviny, tak to jsou šílené pálky.
Proto by možná stálo i za to, změnit pojišťovnu, která vám bude některé potraviny proplácet. Já teď přemýšlím nad 211

• Upravit
Anonymní
2.2.23 12:26
@smajlik345 píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale při čtení dietního omezení, nevím jestli tvého nebo děti.
Máte dobrou zdravotní pojišťovnu? Vím z vlastní zkušenosti, že když člověk potřebuje speciální potraviny, tak to jsou šílené pálky.
Proto by možná stálo i za to, změnit pojišťovnu, která vám bude některé potraviny proplácet. Já teď přemýšlím nad píše: Více

U 211 jsme. Dietní omezení máme jak já, tak děti… Právě ted jogurt jeden 30-40 korun, plátkový vegan sýr 65 korun, pečivo kupujeme základní, jinak peču (málokdy seženeme něco, co fakt můžou všichni). Plus mladší dítě má ještě důrazně doporučené UM (jak jinak, než speciální), které pojišťovna nehradí a to jsou opravdu pálky. Ale dieta je prostě nezbytná :nevim:

@nikitice díky, už jsem si sepsala tipy a ve volném čase projedu nějaké možnosti. Chci něco tak, abychom to v tom módu zvládali další dva, tři roky, než bude jisté, jak to s mladším dítětem bude. V současné době to prostě nevypadá dobře, tak ho nechci zanedbávat. I vzhledem k duševnímu zdraví všech…

• Upravit
53190
2.2.23 12:31

Co je za problém s prací o víkendu krom toho, že víkendy „normálně trávíte s dětmi“?

• načítám...
41282
2.2.23 12:36
@Anonymní píše:
Napsala jsem, že sháním práci téměř výhradně z domu na 2 hodiny denně, to je 14 hodin týdně, to už přes 5 tisíc měsíčně je :nevim: jen prostě nevím, kde hledat :nevim:Ona i ta práce za barem jde, ale co jsem našla, tak chtěli od šesti a to nestíhám. A roznášení letáku od čtyř, jo, to by šlo, to bývám zrovna vzhůru :lol: jen to vysvětlit manželovi, že teda nebude tolik spát, že bude klidnit dítě :lol: :lol:

a to by taky nezvládl? :think: a nezvládne dítko o víkendu ani přes den a ani v noci? :think: tak pak jediná cesta je pro něj nějaká brigáda přes víkend, alespoň do doby než dostanete příspěvek/přídavek i na druhé dítě, to by šlo, ne? a jak si časem zvykne na školku víc, bude tam moc být i častěji a delší dobu…

• načítám...
5722
2.2.23 12:38
@Anonymní píše:
Zvednout příjem tak o 10k. Lepší by bylo víc, aby se pokryl chybějící PnP u staršího dítěte, ale i toto stačí. Při této inflaci prostě finančně nepokryjeme dietní omezení a výdaje.Z domu jsem pracovala, čtyři hodiny denně v kombinaci s oběma dětma mě dovedly na měsíc na nemocenskou :nevim:

Ok, dočetla jsem, že děti mají speciální požadavky a režim, chápu. Nicméně pokud jsou 4 hodiny denně moc, tak se obávám, že to na ten přivýdělek 10 tis není moc reálné. To, co jsi popsala, že umíš, je takový běžný maturant, ty jazyky spíš hůř, to není ani na překlady. Já pracuju ty cca 3-4 hod denně průměrně a výdělek mám několikanásobný. Ale holt je to odborná práce s VŠ vzděláním a praxí.
Myslím, že sehnat práci s tolika omezeními a s takovým výdělkem, je celkem nemožné :nevim:

• načítám...
41282
2.2.23 12:38
@unuděná píše:
Co je za problém s prací o víkendu krom toho, že víkendy „normálně trávíte s dětmi“?

manžel nezvládne děti…

• načítám...
53190
2.2.23 12:39

Jestli on nebude problém spíš ten tvůj chlap. O děti se nezvládne postarat ve dne ani v noci, o víkendu NECHCE, protože chodí do kostela, vydělává průměrně (to je co? Dnešní průměrná mzda je cca 40 hrubého, to je pro čtyřčlennou rodinu s postiženými dětmi setsakra málo) a pracovat navíc nechce? :nevim:

• načítám...
5593
2.2.23 12:53
@unuděná píše:
Jestli on nebude problém spíš ten tvůj chlap. O děti se nezvládne postarat ve dne ani v noci, o víkendu NECHCE, protože chodí do kostela, vydělává průměrně (to je co? Dnešní průměrná mzda je cca 40 hrubého, to je pro čtyřčlennou rodinu s postiženými dětmi setsakra málo) a pracovat navíc nechce? :nevim:

Přesně.
Přes týden od rána do večera pryč, ale peníze nic moc. Co se týká změny práce, nebo navýšení příjmu jinou cestou NIC NEJDE o víkendu se zašije do kostela a za kamarády a vstávat dříve se mu taky asi chtít nebude.
Za mě se před těmi dětmi normálně zašívá a dělá neschopnýho, aby s nimi nemusel pomáhat :roll: :(

• načítám...
633
2.2.23 12:59
@Anonymní píše: spíš mi řekne, kde můžu hledat :nevim:

Ještě můžeš zkusit Webtrh. Občas tam někdo hledá někoho na psaní jednodušších textů a podobně. Odměny sice nejsou nic moc, ale zase tě nikdo nebude honit „od–do“, víceméně můžeš pracovat kdy chceš, když splníš, co máš dohodnuté. Aspoň pár korun by ti to třeba dalo, záleží, jak ti to půjde. A můžeš to dělat z domu.

• načítám...
Anonymní
2.2.23 13:00
@Keyllah píše:
a to by taky nezvládl? :think: a nezvládne dítko o víkendu ani přes den a ani v noci? :think: tak pak jediná cesta je pro něj nějaká brigáda přes víkend, alespoň do doby než dostanete příspěvek/přídavek i na druhé dítě, to by šlo, ne? a jak si časem zvykne na školku víc, bude tam moc být i častěji a delší dobu…

To je otázka třeba půl až třičtvrtě roku :nevim: a se školkou je problém hlavně to, že tam kvůli nemocnosti nechodí… navíc do školky dojíždíme, není úplně poblíž, zabere to čas.

Manžel o víkendech pracoval, bohužel tu pozici pro něj už neumožnili a tím nám klesl příjem (za ten víkend vydělal to, co já se tu snažím nahnat za měsíc…). Jinou práci hledal, byl na x pohovorech, nikde mu nenabídli víc, než bere ted (kde může navíc flexibilně pomoci s dětmi, když potřebuju třeba k zubaři, odvádí ráno). Zkoušeli jsme i víc osamostatnit staršího, ten to nezvládl (našli jsme ho v panickém záchvatu na ulici, nezvládl to sám). Sám doma být taky nemůže, takže ho tahávám s sebou, když není ve škole nebo v družině…

Prostě už sama péče o ty děti je psychicky náročná, musíte předvídat a mít oči i vzadu, nelze se spolehnout na to, že něco zvládnou. Jak jsme na to sami s manželem, tak i on toho má dost a nemůžu po něm úplně chtít, aby jel nadoraz, chci přiložit ruku k dílu dle svých možností, které velké nejsou. Táhneme to takhle už několik let, bez dovolených, tak není divu, že už prostě nemůžeme. Ani jeden.

• Upravit
Anonymní
2.2.23 13:02
@Rimonsiley píše:
Ještě můžeš zkusit Webtrh. Občas tam někdo hledá někoho na psaní jednodušších textů a podobně. Odměny sice nejsou nic moc, ale zase tě nikdo nebude honit „od–do“, víceméně můžeš pracovat kdy chceš, když splníš, co máš dohodnuté. Aspoň pár korun by ti to třeba dalo, záleží, jak ti to půjde. A můžeš to dělat z domu.

Díky :kytka:

• Upravit
15176
2.2.23 13:24

Proč jste si do 1+1 porizovali další dítě? Obzvlášť když první je postižené? Buď bude muset tatík hlídat a ty začít makat(ovšem ne jen na 2 hodiny denně) nebo ať si najde druhou práci.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat