Jak mít vyšší příjem

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
14961
2.2.23 13:33
@unuděná píše:
Já ani nedočítám, to je marný. Máš na všechno jen výmluvy. Nezbyde, než aby hrábnul chlap, protože dvě hodiny denně z domova? I kdybys nakrásně sehnala, hodí ti to tak maximálně 5 táců měsíčně a z toho si jaksi na lepší bydlení beztak nenašetříte.

Má jedno dítě postižené a jedno nestandardní. S tím odsuzováním bych byla opatrná. Já mám dvě zdravé deti, ale mladsí měla velkou nemocnost, nemít babicku, tak po materské bych do práce nemohla

• načítám...
41251
2.2.23 13:45
@Anonymní píše:
To je otázka třeba půl až třičtvrtě roku :nevim: a se školkou je problém hlavně to, že tam kvůli nemocnosti nechodí… navíc do školky dojíždíme, není úplně poblíž, zabere to čas.

Manžel o víkendech pracoval, bohužel tu pozici pro něj už neumožnili a tím nám klesl příjem (za ten víkend vydělal to, co já se tu snažím nahnat za měsíc…). Jinou práci hledal, byl na x pohovorech, nikde mu nenabídli víc, než bere ted (kde může navíc flexibilně pomoci s dětmi, když potřebuju třeba k zubaři, odvádí ráno). Zkoušeli jsme i víc osamostatnit staršího, ten to nezvládl (našli jsme ho v panickém záchvatu na ulici, nezvládl to sám). Sám doma být taky nemůže, takže ho tahávám s sebou, když není ve škole nebo v družině…

Prostě už sama péče o ty děti je psychicky náročná, musíte předvídat a mít oči i vzadu, nelze se spolehnout na to, že něco zvládnou. Jak jsme na to sami s manželem, tak i on toho má dost a nemůžu po něm úplně chtít, aby jel nadoraz, chci přiložit ruku k dílu dle svých možností, které velké nejsou.Táhneme to takhle už několik let, bez dovolených, tak není divu, že už prostě nemůžeme. Ani jeden.

Tvoje možnosti jsou spíš nulové a to právě kvůli tomu, že on „nezvládne“ dítko. Pokud on tedy o víkendu nezvládne děti ani přes den, ani v noc, aby jsi mohla jít do práce ty, tak bude muset jít do práce o víkendu on :think: nějaké doplňování zboží určitě najde. Navíc je to otázka půl roku :think: ono pořídit si dvě děti do 1+1 s průměrným platem, no bude se muset začít víc ohánět, když od tebe očekává plný servis u dětí…

• načítám...
16221
2.2.23 14:01
@Anonymní píše:
U 211 jsme. Dietní omezení máme jak já, tak děti… Právě ted jogurt jeden 30-40 korun, plátkový vegan sýr 65 korun, pečivo kupujeme základní, jinak peču (málokdy seženeme něco, co fakt můžou všichni). Plus mladší dítě má ještě důrazně doporučené UM (jak jinak, než speciální), které pojišťovna nehradí a to jsou opravdu pálky. Ale dieta je prostě nezbytná :nevim:@nikitice díky, už jsem si sepsala tipy a ve volném čase projedu nějaké možnosti. Chci něco tak, abychom to v tom módu zvládali další dva, tři roky, než bude jisté, jak to s mladším dítětem bude. V současné době to prostě nevypadá dobře, tak ho nechci zanedbávat. I vzhledem k duševnímu zdraví všech…

A nemůžeš třeba přehodnotit jídelníček? Nevím, jaká všechna dietní omezení máte, ale jsou prostě levnější a dražší varianty. Příbuzný s bezlepkovou dietou doma jako puberťák vyšel na těžké prachy, protože mu maminka pekla a dělala třeba bezlepkové pizzy apod. Jakmile šel na VŠ kolej a stravování bylo v jeho režii, tak najednou zjistil, že existují i levná přirozeně bezlepková jídla a nemusí platit za drahé náhražky, začal jíst víc brambory, rýži, místo drahého bezlepkového pečiva si kupoval kukuřičné chleby apod., místo dortů a sušenek si udělal sladký puding apod. Moje spolubydlící s alergií na něco z mléka (nevím, jestli laktóza nebo bílkovina, nebo co přesně) mi taky tenkrát říkala, že holt si ten speciální sýr koupí jednou za měsíc, protože to je znát, a některé věci si odepře úplně, protože jsou ty náhražky hrozně drahé.
Tak jen jestli by nebyla cesta k ušetření pár tisíc měsíčně, kdybyste jako rodina začali jíst prostě trochu jinak :nevim:

• načítám...
44198
2.2.23 14:13

@zrcadlo V tom máš úplnou pravdu. Moje kamarádka z dětství s celiakií vyrostla na přirozeně bezlepkových potravinách a místo pečiva měla kukuřičné plátky a rýžové polystyreny. Preferovali ale ty brambory, rýži, maso, zeleninu. Její rodiče chodili do práce, neměla nikoho, kdo by jí pekl. Neznala žádné napodobeniny zakusků nebo běžných sladkostí. Byla vychovaná v tom, že to nesmí a přijala to. A žije, je jinak zdravá.
Dnešní matky jsou bohužel přesvědčeny, že dítě potřebuje ty drahé nahrážky včetně napodobenin třeba sladkého pečiva, pizzy, jinak bude mít újmu. Bezlepkové pečivo, které napodobuje běžné pečivo je hodně drahé. A drahé je i domácí pečení. Ze začátku se hodně vyhodí tím, že pracovat s bezlepkovýma moukama chce zkušenost.

Příspěvky pojišťoven na bezlepkovou dietu jsou dnes omezené. Máme v práci několik dětí s dietou a bez nároku na příspěvek. Hlavně to musí být prokázána celiakie, Prokázat celiakii nestačí krevním testem, ale biopsií. Kdo má pouze gluténovou enteropatii, taky na příspěvek nedosáhne.

• načítám...
14637
2.2.23 14:15
@Keyllah píše:
Tvoje možnosti jsou spíš nulové a to právě kvůli tomu, že on „nezvládne“ dítko. Pokud on tedy o víkendu nezvládne děti ani přes den, ani v noc, aby jsi mohla jít do práce ty, tak bude muset jít do práce o víkendu on :think: nějaké doplňování zboží určitě najde. Navíc je to otázka půl roku :think: ono pořídit si dvě děti do 1+1 s průměrným platem, no bude se muset začít víc ohánět, když od tebe očekává plný servis u dětí…

Ona se tématu “manžel” zarputile vyhýbá :lol: asi si ho umim představit. Jako taky máme zname s náročným ditkem, chlap má dvě práce a o víkendech ještě melouchaří. Ta žena toho asi moc nenapracuje, i když něco malého zřejmě také má, vídám ji jezdit.

Holt ale pokud zakladatelka nemá hlídání, bude muset nastoupit ten chlap, ať už na hlídání nebo do práce, když teda chtějí více peněz :nevim:

• načítám...
3837
2.2.23 14:26

Máš to nějak podivně zorganizované. Značně vyřizovat dětem vše co potřebují, posudky od psychologů, psychiatrů, z MŠ, ZŠ, dětska doktorka, neurologie, navštiv SPC. Začni pořádně řešit abyste měli nárok na PnP. To už budou peníze navíc. Na základě toho do speciální MŠ, u nás i ty nejtěžší případy zvládají po adaptaci 5× týdně na dopoledne. Nerozumím proč je druhé dítě č družině, když ty jsi doma. Co dětem přesně je?

• načítám...
Janli
2.2.23 14:33

Teď jsem během chvíle našla pár inzerátů na home office - telefonickou podporu a zákaznický servis. To by nešlo?

• Upravit
44198
2.2.23 14:35

Nikdo jsme ty její děti neviděli. Dosáhnout v dnešní době na nějaký příspěvek od státu není tak jednoduché. Všude se šetří. I na tomto poli. Pokud to jde, tak nejen pnp, ale i invalidní důchody při kontrolách snižují nebo odebírají, pokud jde jen o nejnižší stupeň. Mám těch případů v okolí teď hodně. Děti i dospělí.
Představa, že oběhá doktory a příspěvek bude doma, je dost lichá.

Druhá věc je ta, že si to zakladatelka dělá těžší než to je a manžel jí evidentně nepomůže. Protože mnoho matek postižených dětí pracuje, nějak to dělají, střídají se.

Nezáleží na diagnóze, ale na funkčních schopnostech, u pnp jak člověk zvládá fungovat v rámci sebeobsluhy. Jsou na to kritéria.

• načítám...
Anonymní
2.2.23 15:28
@Barbucha3 píše:
Máš to nějak podivně zorganizované. Značně vyřizovat dětem vše co potřebují, posudky od psychologů, psychiatrů, z MŠ, ZŠ, dětska doktorka, neurologie, navštiv SPC. Začni pořádně řešit abyste měli nárok na PnP. To už budou peníze navíc. Na základě toho do speciální MŠ, u nás i ty nejtěžší případy zvládají po adaptaci 5× týdně na dopoledne. Nerozumím proč je druhé dítě č družině, když ty jsi doma. Co dětem přesně je?

Druhé dítě je v družině, protože nestíhám vyzvednout první a zároveň být doma, aby druhé mohlo přijít. V družině se vyzvedává až po programu, má tam kontakt s dětma, chodí do kina a podobně, to mu já s malým dítětem nezajistím.

Děti už posudky od lékařů mají, PnP měly obě vybavené, jen staršímu už ho prostě sebrali. V SPC jsou vedení, mají nastavenou výuku. Docházku do MŠ přizpůsobuji dítěti, které prostě celotýdenní jednak nezvládá a jednak ani nestíhá, jak jsem psala, dojíždíme na terapie. Odpoledne na nějakou terapii mám prostor jen asi hodinu a to je velice neflexibilní na to, abych pravidelnou sehnala.

• Upravit
Anonymní
2.2.23 15:33

@1Pears1 starší dítě se o sebe nezvládá postarat ani na úrovni předškoláka a stejně mu PnP odebrali. Tam řeším, co dál. Manžel mi v tomto nepomáhá, všechno okolo speciálních potřeb dětí vyřizuju já.

Co se týče jídelníčku, děti mají jak dietní omezení, tak omezení na základě diagnozy, takže nejí potraviny/jídla, na které nejsou zvyklé nebo které nemají obvyklou texturu. Krekry mi nejí vůbec :nevim: veganské sýry mají na doplnění jídelníčku, stejně jako „jogurt“, aby nejedly pořád dokola chleba, rohlík, kolečko šunky a perlu. Taktéž denně na kus stejku nemáme a točíme i jiná jídla, která musí být bez mléka, vajec, vysokohistaminových věcí atd, k tomu čerstvá, tak to zrovna není jednoduché :nevim:

• Upravit
Anonymní
2.2.23 15:34

@zrcadlo a jinak, co se týče stravy, tak jsem omezila svou, ale taky nemůžu vůbec nejíst :nevim:

• Upravit
Anonymní
2.2.23 15:35

@Keyllah v noci prostě dělat nemůžu, když se nemám kdy dospat ani normálně, natož po noční. Tohle jde dělat pár dnů, ale dlouhodobě ne, obzvlášť, když už ted několik let nespíme a usínáme za pochodu.

• Upravit
Anonymní
2.2.23 15:37
@karkarka píše:
Proč jste si do 1+1 porizovali další dítě? Obzvlášť když první je postižené? Buď bude muset tatík hlídat a ty začít makat(ovšem ne jen na 2 hodiny denně) nebo ať si najde druhou práci.

Protože jsme nepředpokládali, že budou obě děti „nestandartní“, takže nezvládnou školku a školu a naopak jsme počítali s tím, že budeme mít dva platy nebo aspon brzký přivýdělek :nevim: někdy se prostě nedá předvídat, jak to bude dál.

• Upravit
6794
2.2.23 15:41

Tys tady uz diskuzi mela.

Si te pamatuju. Nic nejde.

Treba ji nekdo najde.

• načítám...
Anonymní
2.2.23 15:46

Chtít vydělat minimálně desítku čistého při maximálním úvazku dvě hodiny denně je při tvém vzdělání sci-fi. To je úvazek čtyřicet hodin měsíčně se sazbou 250,– (čistého)/hod. To je jako bys chtěla se střední a jazyky na úrovni B1-B2 vydělávat čtyřicet čistého měsíčně.
Nenabízíš navíc ani časovou flexibilitu, když pomineme, že práce v call centru není žádná velká a žádaná praxe.
Vrať se na zem, musíte se uskromnit, nebo manžel občas místo kostela najít brigádu, když na péči se podílet až tak nechce.
Sama mám postižené dítě a minimum je práce na 4 hod/denně, i když třeba obden.
Anonym-info o dítěti.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat