Jak moc dávat 5,5mesicnimu mimcu um

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
19.10.21 20:42
@Dudyn píše:
@Lucie_Sx no jasně, že tam nemám návod. Já se jen pouze slušně zeptala, nevím proč hned útočit atd. A jelikož je to mé první dítě, a nemám zkušenost s um tak jsem se zkusila zeptat zde. Jen jsem netušila že s tím budou mít někteří hrozný problém

Nikdo problem nema.
Videlas ten smajlik..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
20.10.21 00:40

Pro děti plně na UM je jedna pomůcka - celkově za den by mělo vypít 150-180 ml UM na kilogram své váhy. Když dáváš i příkrmy, tak od té celkové dávky odečti gramáž těch příkrmů a dostaneš přibližné množství UM. Samozřejmě ovšem záleží na individuální potřebě dítěte. Mám tři děti a všechny byly v drtivě většině na UM, s příkrmy jsem začínala po ukončeném 5. měsíci (takže za mě jsem i překvapená, že už máš zavedený v 5,5 M ovocný příkrm, ale každého věc). Starší dvě děti mi spaly od 6. týdne celou noc, k Benjaminkovi jsme museli do jednoho roku stávat min. jednou (ale on byl v celku nejedlík).
Pokud si myslíš, že dítě ti řve hlady, tak mu dej více a uvidíš, doktorce bych řekla, co chce slyšet (pokud by bylo dítě spokojené).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.21 21:02

Ahoj, kdyz ma hlad takto brzo po predchozim mlicku tak bych zvysila davku. Resila jsem to stejne, maly mel hlad brzy. A ja jsem se ridila maximalnim mnozstvim mleka co bylo na obale ale jedl casteji (tzn za den vypil co mel ale pil casteji mensi mnozstvi nez na obale). Dala jsem mu vic a tim padem po jidle dele vydrzi, ji mene casto a je spokojeny :) 100 ml je za me na jednu davku pro 5,5 mesicni miminko malo. Zkus alespon 133 nebo 166 :) A jak uz tady nekdo psal, pokud se vejdes do 150 -180 ml mlika na kilo vahy tak jsi v norme. Na nejakou doktorku a jeji radu 800 ml bych nehledela. A ten pisingr bych asi zatim take nedavala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.10.21 08:54

@MidoriKlarka tak on většinou dostal 90 když jedl příkrm nebo ovoce, a bylo to třeba hodinku po příkrmu, protože když jsem mu dala víc tak blinkal. A i když jsem zvýšila Davku třeba na noc, tak se mi vždy pozvracel docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová